Колеги, липсата на стикер за ГО голяма драма ли е?Преди няколко месеца при плащането на последната вноска по полицата някъде съм изръсил стикера за стъклото.Имам си документ от застрахователя, че вноските по тази полица са изплатени и т,н.Не мисля, че са ме спирали за провекра от тогава ( доста нетипично за мен ) но това колко голямо "прегрешение" е?Не за друго, да не взема да им дам повече или по-малко ако изобщо се стигне до там...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стикер ГО
Collapse
X
-
чл.100 (3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон към знака. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът на знака да бъде залепен на указаното място, същият стикер на знака се залепва на застрахователната полица, която се носи от водача на моторно превозно средство, и при проверка се представя заедно с контролния талон. Чл.179 (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.Обърни внимание на чл.179.Използваният съюз е ’И’. Т.е. за да ти наложат глобата от 50 лв. трябва да са налице ВСИЧКИ изброени нарушения - да нямаш стикер, да нямаш талон за гражданска и колата ти да не е спряна от движение. При теб е налице само ЕДНО от изброените - нямаш стикер. Всеки начинаещ адвокат ще те измъкне, ако ти напишат акт. Лошото е, че глоба до 50 лв не може да се обжалва.Но мисля, че застрахователят ти без проблем ще ти издаде нов стикер - може да им кажеш, че си сменил стъклото.
Реклама
Collapse
Коментар