Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лазерен принтер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с лазерен принтер

Моля за съвет Имам лазерен принтер Canon i-sensys LBP2900.След около 2години безпроблемна работа се появи бледа лента в единия край на принтираните листове. С течение на времето стана непоносимо. Тъй като имах подходящ нов тонер го сложих и проблема се оправи. Сега обаче след по-малко 20-30листа и при новия тонер се получава същия проблем - бяла лента по дължина на листа с широчина 2-3-4см. Особено зле е като пусна няколко листа подред. Пак казвам тонера е чисто нов.Въпросът ми е на какво се дължи тази бяла/бледа лента и ако се налага сервиз да ме насочите към някой, тъй като гаранцията е свършила.Благодаря!

Може да е от барабана на тонера! Такива следи се получават когато е повреден /надраскан или се люпи покритието му/. Отиди в оторизиран магазин където пълнят тонер касети с тонера и барабана да го погледнат. Бърза профилактика можеш да направиш като издухаш сектора където седи тонера с въздух под налягане - може да звучи смешно, но отиди в някоя гумаджийница и накарай момчетата да го обдухат - така ако има изпаднал тонер прах или други набили се боклуци да изпаднат.
    karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
    https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

По принцип принтерът имаше някаква функция cleaning, която пусках от време на време.Имам компресор под ръка, ще го продухам.

Коментар

vital написа:
        По принцип принтерът имаше някаква функция cleaning, която пусках от време на време.Имам компресор под ръка, ще го продухам.
        Барабана на тонера е фоточувствителен - той се износва с времето. В една тонер касета има няколко важни елемента: барабан и 2 или 3 ролки. Най-добре го закарай в някой близък сервиз за рециклиране на тонер касети - хем ще ти запазят тонера, който си насипал, хем ще ти сменят барабана или нужните ролки. Един барабан за твоя принтер е от порядъка на 5 до 20лв. и обичайното му износване се наблюдава след 3 или 4 пълнения. Това с "издухването" е дива задача, но няма да помогне. Бледата лента е най-вероятно износен вече барабан - не съм експерт по консумативите
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ясно, благодаря. Иначе пробвах с издухване, има някакъв ефект, вече се чете, но е изключително бледо.Жалко само, че си отворих новия тонер...

Коментар

В крайна сметка се оказа, че тонера бил тръгнал да свършва. Напълниха го и е перфектно.Странното е, че сега не прави проблем и с новия тонер, който отворих за пробата...

Коментар

vital написа:
              В крайна сметка се оказа, че тонера бил тръгнал да свършва. Напълниха го и е перфектно.Странното е, че сега не прави проблем и с новия тонер, който отворих за пробата...
              Добре де, нали го беше пълнил???
              Тъй като имах подходящ нов тонер го сложих и проблема се оправи.Сега обаче след по-малко 20-30листа и при новия тонер се получава същия проблем - бяла лента по дължина на листа с широчина 2-3-4см. Особено зле е като пусна няколко листа подред. Пак казвам тонера е чисто нов.
              Steliyan's Life!

Коментар

Имах 2тонера - оригиналния и 1чисто нов.Когато се появи проблема първоначално помислих, че е от липса на тонер и отворих и сложих новия. 20-30страници нямаше проблем, след това се появи пак.Закарах принтера с оригиналния тонер. Напълниха го и си работи нормално. Като се прибрах опитах с новия(който отворих за пробата) и проблем пак нямаше. Затова се зачудих как първоначално имаше проблем и с оригиналния, и с новия тонер, а след като мина през сервиза(където казаха, че не са привили нищо) няма проблем и с двата тонера.

Коментар

vital написа:
                  Имах 2тонера - оригиналния и 1чисто нов.Когато се появи проблема първоначално помислих, че е от липса на тонер и отворих и сложих новия. 20-30страници нямаше проблем, след това се появи пак.Закарах принтера с оригиналния тонер. Напълниха го и си работи нормално. Като се прибрах опитах с новия(който отворих за пробата) и проблем пак нямаше. Затова се зачудих как първоначално имаше проблем и с оригиналния, и с новия тонер, а след като мина през сервиза(където казаха, че не са привили нищо) няма проблем и с двата тонера.
                  Ами явно не си наместил тонер касетата - тя има едни пъпки на които контактува - важни са, щото през тях се подават разни полезни сигнали Просто като слагаш касетата - гледай да е добре втъкната, а иначе тази касета се пълни за малко пари
                  Steliyan's Life!

Коментар

Тя ако не контактува, както трябва принтера няма да я вижда и въобще няма да печата.Конкретно за тоз канон говоря.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Тя ако не контактува, както трябва принтера няма да я вижда и въобще няма да печата.Конкретно за тоз канон говоря.
                      Не точно. Ако е пъхната, но не котактува с всички или са били мръсни (зацапани с тонер) - прави две неща - едното е - печата черни листи, а другото - бледи листи...
                      Steliyan's Life!

Коментар

Важното е, че работи без да съм давал пари за ремонт Мерси отново

Коментар

Пак да питам аз Това като го гледате само за тонер ли е, или има нужда да го занеса целия за чистене?Питам защото на другите ми принтери винаги като стане време за тонер или изписва, или страниците са равномерно бледи, а не само в едния край.

Коментар

Само тонер, и си ти.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Вадиш касетата и я клатиш наляво-надясно 5-6 пъти и пак я вкарваш. Кажи резултата.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X