Имаш си перфектния пепелник вече значи .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?
Collapse
X
-
малко инфо
Нов съм във форума, но от 7 години съм системен администратор на организация с 80 работни станции и 7 сървъра в която съм правил експерименти от 286 до Xeon и Opteron. Най много "заминали" дискове имам от Exelstor серия jupiter -10 броя и WD имаше едни 30гб черни -8 парчета...и разни други марки по 1-2 бройки. От спецификата на работата ми се налага често да спасявам бази данни и залагам само на софтуер на производителя / ако дискчето почне да се запъва /, HDD Regenerator e чудесна програма, но за съжаление не е добре да се ползва на много стари и въртяли дискове тъй като пренамагнитва с някакъв алгоритъм самите плочи и по този начин някои сектори на диска отново стават записваеми, НО явно това електрическо сътресение на самата електроника понякога е фатално. Аз специално имам 4 заминали диска при опит за заличаване на bad сектори с програмата, всичките бяха над 7-8 години експлоатирани и явно им дойде в повече. Иначе при дискови операции от всякакво естество препоръчвам всички продукти на Acronis. А който иска сигурност .... без корпоративните RAID решения..... препоръчвам на всеки 24 месеца клониране. Купувате си два еднакви диска и си ги клонирате последователно. За домашен портребител е най- разумното и лесно решение, дисковете вече са евтини. Надявам се да съм бил полезен.
Коментар
-
Re: малко инфо
antonix написа:Нов съм във форума, но от 7 години съм системен администратор на организация с 80 работни станции и 7 сървъра в която съм правил експерименти от 286 до Xeon и Opteron. Най много "заминали" дискове имам от Exelstor серия jupiter -10 броя и WD имаше едни 30гб черни -8 парчета...и разни други марки по 1-2 бройки. От спецификата на работата ми се налага често да спасявам бази данни и залагам само на софтуер на производителя / ако дискчето почне да се запъва /, HDD Regenerator e чудесна програма, но за съжаление не е добре да се ползва на много стари и въртяли дискове тъй като пренамагнитва с някакъв алгоритъм самите плочи и по този начин някои сектори на диска отново стават записваеми, НО явно това електрическо сътресение на самата електроника понякога е фатално. Аз специално имам 4 заминали диска при опит за заличаване на bad сектори с програмата, всичките бяха над 7-8 години експлоатирани и явно им дойде в повече.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?
Tornado написа:Airfan написа:Макстор ли е? С какво захранване работи компютъра?antonix написа:Нов съм във форума, но от 7 години съм системен администратор на организация с 80 работни станции и 7 сървъра в която съм правил експерименти от 286 до Xeon и Opteron. Най много "заминали" дискове имам от Exelstor серия jupiter -10 броя и WD имаше едни 30гб черни -8 парчета...и разни други марки по 1-2 бройки. От спецификата на работата ми се налага често да спасявам бази данни и залагам само на софтуер на производителя / ако дискчето почне да се запъва /, HDD Regenerator e чудесна програма, но за съжаление не е добре да се ползва на много стари и въртяли дискове тъй като пренамагнитва с някакъв алгоритъм самите плочи и по този начин някои сектори на диска отново стават записваеми, НО явно това електрическо сътресение на самата електроника понякога е фатално. Аз специално имам 4 заминали диска при опит за заличаване на bad сектори с програмата, всичките бяха над 7-8 години експлоатирани и явно им дойде в повече. Иначе при дискови операции от всякакво естество препоръчвам всички продукти на Acronis. А който иска сигурност .... без корпоративните RAID решения..... препоръчвам на всеки 24 месеца клониране. Купувате си два еднакви диска и си ги клонирате последователно. За домашен портребител е най- разумното и лесно решение, дисковете вече са евтини. Надявам се да съм бил полезен.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не знам колко е вярно, но и аз бях чел нещо подобно преди време за тоя регенератор че пренамагнитвал всеки бит по няколко пъти с цел възтановяване. А колко това е възможно е друг въпрос и дали има изобщо някякъв ефект. Преди години съм пробвал и аз с този софтуер и ми премахна лошите сектори. Да но на следващото записване пак се появиха...сами си правете изводите значи какъв е ефекта Аз съм с хитачита в моята кутия 3 на брой, два в РАЙД 0 и един за сторидж. Това пручукване което се появява е резет на електрониката или ако случйно е загубил позицията на главите и ги връща в нулев сектор за прекалибриране на позицията ако може така да се нарече. Това е поне което съм чел по уикипвдии или литератури, пак казвам колко е вярно не мога да твърдя, все пак производителя може да казва едно а да е изпълнил схемите и електрнната логика по съвсем друг начин, от съображения за сигурност или кражба на идеи от конкуренти. При мен го прави като ми е работил компютъра 2-3 дена без спиране. Предимно лятото и ако не е чел или зпаисвал дълго време и иведнъж го натоваря. Страното е че като че ли има значение и температурата, но ме съмнява. за други сигкове макстори и сигейти не съм чувал такив аномалии.Колкото до съхранение на информацията, тема която засегна колегата, най евтиния начин за момента и неизискваш никакви познания (е почти никакви де): взимате си един щпиндел ДВДта и си правите копие на всико поне по 2, всеки компютър пристига със записвачка. Едното се прибира на тъмно и сравнтелно хладно място и не се вади освен в случай на евакуация , а ако ви се наложи да четете се ползва другия диск който за препоъчване е също да се съхранява на подобаващо място един диск колко е 15-20 стотинки нищо работа. вече за хора който им се знимава РАЙД му е майката но и парички си трябват за там за да е зпшълни качестено и сигурно. който у е интересно: http://en.wikipedia.org/wiki/RAIDНякъде по линкнатите статии имаше как се смята вероятноста за загуба на информация в различните раидове и за РАЙД 0+1 с общо 4 диска беше нещо от сорта 7% - 10% в рамките на 5 години (това по спомени)Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
офтопик:хаххах освен BSOD и Ping-Of-Death и какво ли не още не знаех, че има и Click of DeathФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар