Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?

Днес реших да проверя в какво състояние е твърдия диск на настолния ми компютър който беше 80 гига АТА.Инсталирах последната версия на HDD Regenerator и пуснах сканиране без поправяне на лошите сектори ако има такива.Всичко добре докато сканирането стигна до 92 % и до тогава имаше намерени 8 лоши сектора.Твърдия диск зацикли и започна да издава странен звук като щракане което беше през равни интервали.направи ми впечатление ,че корпуса на диска беше много топъл.Монитора на компа потъмня и след това на син екран изписа ,че има грешка и не може да продължи вече процеса.Всички опити за изключване и рестартиране на компа не дадоха желания резултат да стартира Вина.Направих буутъбъл диск с програмата и проверих дали същата го вижда ,но уви явно харда почина.Каква е причината да се получи това дали пък не прегря и затова да спре работа?За информация същия ми служи вярно вече 8 години.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Честито ти 10 000 поста На мен ми се е случвало подобно съвпадение с подобни програмки...просто вероятно е имало някаква част на диска която е прецакана и сега си я засегнал здраво... Според мен си е чисто съвпадение...Щом си го пуснал само на сканиране без поправки и се е прецакал...значи ако в тези сектори беше опитал да си запише файлчета щеше да с тане същата боза...поне според мен де...одавна не съм спец по тези неща...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

могъл е да изкара още известно време харда, но си му стопил биелите - ниско е било налягането на маслото. т.е. претоварил си го.

Коментар

Дали си го скапал ти или му е дошло времето, не мога да ти кажа със сигурност. Но след като си тръгнал да му правиш такава проверка, явно ще да му е имало вече нещо.

Коментар

Re: Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?

Tornado написа:
          Днес реших да проверя в какво състояние е твърдия диск на настолния ми компютър който беше 80 гига АТА.Инсталирах последната версия на HDD Regenerator и пуснах сканиране без поправяне на лошите сектори ако има такива.Всичко добре докато сканирането стигна до 92 % и до тогава имаше намерени 8 лоши сектора.Твърдия диск зацикли и започна да издава странен звук като щракане което беше през равни интервали.направи ми впечатление ,че корпуса на диска беше много топъл.Монитора на компа потъмня и след това на син екран изписа ,че има грешка и не може да продължи вече процеса.Всички опити за изключване и рестартиране на компа не дадоха желания резултат да стартира Вина.Направих буутъбъл диск с програмата и проверих дали същата го вижда ,но уви явно харда почина.Каква е причината да се получи това дали пък не прегря и затова да спре работа?За информация същия ми служи вярно вече 8 години.
          Макстор ли е? С какво захранване работи компютъра?

Коментар

И според мен си го доубил с този тест. Ако си имал важна информация, не го барай, евентуално може да се спаси в някоя фирма, за не малка сума. Ако не, виж в биос-а, дали компа го вижда. Ако е там, можеш да опиташ с един low level format, дали ще се възтсанови. За целта ти трябва bootable CD, с някоя програма за целта. Hiren’s boot CD, примерно.Успех.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Airfan написа:
              Екселстор е.Не знам с какво захранване защо питаш?

Коментар

Tornado написа:
                Airfan написа:
                Екселстор е.Не знам с какво захранване защо питаш?
                Преди време имах един Макстор 40ГБ, АТА и така притракваше и свирише сервото. Първо го правеше като загрее, сложих му вентилаторче и известно време се закрепи. После сложих хубаво марково захранване на компютъра и му се радвах (на харда) още доста дълги години.Инак не го форматирай в никакъв случай. Особено ако имаш важна информация, има начини да се извади почти винаги.

Коментар

Може само електрониката да е поела към вечните транзисторни полета
                  '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                  '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Първо - сложи харда във фризера за една нощ. Приготви си някакъв носител, за да прехвърлиш информацията си, ако харда захапе. Второ - свали платката и почисти контактите към двигателчето. Провери излиза ли захранване на пиновете за него. Понякога помага подаването за кратко на обратно напрежение(тук внимавай, напрежението не бива да превишава номиналното в никакъв случай! и за не повече от секунда). Ако няма ефект, можеш да нагрееш контролера(квадратен, по-рядко правоъгълник, чип с 1800 крачета, най често навряни под него) с пист. с горещ въздух или плоча на котлон. Това в краен случай и то ако отписваш напълно диска. В никакъв случай не сваляй горния алуминиев капак. Трето - презапой интерфейсните и захранващи пинове към платката. Успех.P.S. Екселстор са рециклирани дискове. Най-често Макстор и Хитачи.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Няма съвпадение,просто му е дошло времето.8 лоши сектори,като добавим старостта на харда,също така и прегряването(хардовете не си падат по високи температури).Ако имаш нещо ценно и важно,на него,закарай го,да му извлекът информацията.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Единственото, което можеш да направиш е да смениш лентовия кабел и да пробваш с друг захранващ кабел. Ако не се оправи търси по торентите R-Studio, за да можеш евентуално да спасиш някакво инфо от диска.п.п. в никакъв случай не си прави експерименти със захранването, най-много да повредиш и електрониката
                        Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

За информация на всички които дават мнение харда е разпилян на части за да видя какво има вътре и няма да вадя информация от него.

Коментар

Tornado написа:
                            За информация на всички които дават мнение харда е разпилян на части за да видя какво има вътре и няма да вадя информация от него.
                            В такъв случей,ако го събереш,няма да тръгне.Или ако тръгне,има голяма вероятност да задере,заради прашинките,които са попаднали по диска.
                            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                              Tornado написа:
                              В такъв случей,ако го събереш,няма да тръгне.Или ако тръгне,има голяма вероятност да задере,заради прашинките,които са попаднали по диска.
                              В офиса сме си правили експерименти и учудващо работят дори и отворени Е, вероятно не всеки ще заработи така...

Коментар

Working...
                              X