Днес реших да проверя в какво състояние е твърдия диск на настолния ми компютър който беше 80 гига АТА.Инсталирах последната версия на HDD Regenerator и пуснах сканиране без поправяне на лошите сектори ако има такива.Всичко добре докато сканирането стигна до 92 % и до тогава имаше намерени 8 лоши сектора.Твърдия диск зацикли и започна да издава странен звук като щракане което беше през равни интервали.направи ми впечатление ,че корпуса на диска беше много топъл.Монитора на компа потъмня и след това на син екран изписа ,че има грешка и не може да продължи вече процеса.Всички опити за изключване и рестартиране на компа не дадоха желания резултат да стартира Вина.Направих буутъбъл диск с програмата и проверих дали същата го вижда ,но уви явно харда почина.Каква е причината да се получи това дали пък не прегря и затова да спре работа?За информация същия ми служи вярно вече 8 години.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?
Collapse
X
-
Честито ти 10 000 постаНа мен ми се е случвало подобно съвпадение с подобни програмки...просто вероятно е имало някаква част на диска която е прецакана и сега си я засегнал здраво... Според мен си е чисто съвпадение...Щом си го пуснал само на сканиране без поправки и се е прецакал...значи ако в тези сектори беше опитал да си запише файлчета щеше да с тане същата боза...поне според мен де...одавна не съм спец по тези неща...
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
u_bo
могъл е да изкара още известно време харда, но си му стопил биелите - ниско е било налягането на маслото.т.е. претоварил си го.
Коментар
-
Re: Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?
Tornado написа:Днес реших да проверя в какво състояние е твърдия диск на настолния ми компютър който беше 80 гига АТА.Инсталирах последната версия на HDD Regenerator и пуснах сканиране без поправяне на лошите сектори ако има такива.Всичко добре докато сканирането стигна до 92 % и до тогава имаше намерени 8 лоши сектора.Твърдия диск зацикли и започна да издава странен звук като щракане което беше през равни интервали.направи ми впечатление ,че корпуса на диска беше много топъл.Монитора на компа потъмня и след това на син екран изписа ,че има грешка и не може да продължи вече процеса.Всички опити за изключване и рестартиране на компа не дадоха желания резултат да стартира Вина.Направих буутъбъл диск с програмата и проверих дали същата го вижда ,но уви явно харда почина.Каква е причината да се получи това дали пък не прегря и затова да спре работа?За информация същия ми служи вярно вече 8 години.
Коментар
-
И според мен си го доубил с този тест. Ако си имал важна информация, не го барай, евентуално може да се спаси в някоя фирма, за не малка сума. Ако не, виж в биос-а, дали компа го вижда. Ако е там, можеш да опиташ с един low level format, дали ще се възтсанови. За целта ти трябва bootable CD, с някоя програма за целта. Hiren’s boot CD, примерно.Успех.
Коментар
-
Re: Аз ли си повредих твърдия диск или просто съвпадение?
Tornado написа:Airfan написа:Макстор ли е? С какво захранване работи компютъра?
Коментар
-
Първо - сложи харда във фризера за една нощ. Приготви си някакъв носител, за да прехвърлиш информацията си, ако харда захапе. Второ - свали платката и почисти контактите към двигателчето. Провери излиза ли захранване на пиновете за него. Понякога помага подаването за кратко на обратно напрежение(тук внимавай, напрежението не бива да превишава номиналното в никакъв случай! и за не повече от секунда). Ако няма ефект, можеш да нагрееш контролера(квадратен, по-рядко правоъгълник, чип с 1800 крачета, най често навряни под него) с пист. с горещ въздух или плоча на котлон. Това в краен случай и то ако отписваш напълно диска. В никакъв случай не сваляй горния алуминиев капак. Трето - презапой интерфейсните и захранващи пинове към платката. Успех.P.S. Екселстор са рециклирани дискове. Най-често Макстор и Хитачи.
Коментар
-
Няма съвпадение,просто му е дошло времето.8 лоши сектори,като добавим старостта на харда,също така и прегряването(хардовете не си падат по високи температури).Ако имаш нещо ценно и важно,на него,закарай го,да му извлекът информацията.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Единственото, което можеш да направиш е да смениш лентовия кабел и да пробваш с друг захранващ кабел. Ако не се оправи търси по торентите R-Studio, за да можеш евентуално да спасиш някакво инфо от диска.п.п. в никакъв случай не си прави експерименти със захранването, най-много да повредиш и електроникатаLancia Delta II 2.0 LS 16V '93
Коментар
-
Tornado написа:За информация на всички които дават мнение харда е разпилян на части за да видя какво има вътре и няма да вадя информация от него.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Tornado написа:За информация на всички които дават мнение харда е разпилян на части за да видя какво има вътре и няма да вадя информация от него.Е, вероятно не всеки ще заработи така...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар