Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статистическа / допустима / грешка при ТРИП...???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Статистическа / допустима / грешка при ТРИП...???

Не можах да измисля по-смислено заглавие...простете !!!!Та...в един друг автофорум / няма да споменавам кой /, в тема за разхода на автомобила, постнах две снимки от средната ми скорост за дестинация Варна - Габрово и съответно среден разход, при което получих следните мнения.../ цитирам /:
    Ако поне 3-ма колеги не регистрират данни в спритмонитора, или какъвто и да е друг подобен сайт, където се вижда средностатистически анализ, или не покажат собствени засичания (повече от 3 бр), ще заключа темата! Подвеждате хората само с тези данни! От тук насетне не се приемат снимки на километражи и писания на собствена воля!Питат ме познати и се излагам да ги препращам към тази спам-тема! :envy:
    Бордовият компютър в 90% от случаите показва по-малък разход с 10%, така че колегата е прав за тези снимки. Най-точно е с регистрация в спритмонитор и след година се гледа резултата!
    А ето и мойте твърдения:
    Е то от снимка на километраж със средна скорост за пробега по-голямо доказателство не виждам... :ches: Няма да повярват на снимка с конкретни данни, а ще повярват на статистика на букви и цифри...странно
    ...с 10%? Т.е аков градски условия ми индикира 10/100 разход, има случаи в които трябва да го вземам като 9/100...??????Разбихте ме просто. Направо "онемях"....
    Има и нещо друго, поради което смятам твърденията ви за смехотворни....смятате ли че по-точно ще преценя в кой точно километър съм изгорил последното налято количество гориво, пред възможността просто да си цъкна ТРИП-а. Освен това не се ли усложнява преомерно много "водачеството на едно МПС" с непрекъснато зверене, дебнене , изчисляване, въвеждане...таблици, графики....да не говорим, че след всяко зареждане ще трябва да записвам количества, километри......пред алтернативата на ТРИП-а...????????????????????????Освен това не допускам, че относителната грешка при "тефтера" би могла да бъде по-малка от същата в ТРИП-а
    Моля за вашите коментари и разяснения...Благодаря

В интерес на истината, Явка, хората донякъде са прави.ТРИП компютъра ти дава средна стойност за даденото пътуване. Сам се нулира вечер.Показанията му са за разстояния от порядъка на 100-1000 км.Ако записваш изминатите километри и зареденото гориво за много дълъг период, да речем година, то числото, което ще получиш за среден разход ще е много по-точно и много по-вярно.Не е нужно да го правиш в някакъв сайт, може и в тефтерче да си го записваш.

Коментар

По-точно от записките няма. Не може да се вярва на борд компютър.При един автомобил може да е точно, при друг може да се различава. Аз ще ти дам един пример.На Либрата борда показваше изключително точно. Понякога има разминавания от порядъка на 0.2-0.4 литра, ама е в плюс или минус. В крайна сметка един път го сметнах и винаги показва точно. За 6000 километра ми беше дал отклонение от 50мл. гориво! Общо взето колкото си пишеше толкова се наливаше.Ето сега карам БМВ с борд компютър и за сега засичам отклонение между 0.9-1 литър под реалния. Показва ми 6.7, реално ми е 7.7.Ако се лъжа по него да казвам разхода, то определено бих въвел някой в заблуда. За това всяко зареждане се пише и статистиката е 100% вярна
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е да, ама тук става въпрос за друго. Никой до сега не ме е питал " колко ти гори смесен разход за година"...а въпроса винаги е " колко ти гори до София". И темата е точно за това - градски и извънградски разход на модела. Е при среден годишен на база този сайт, а отговори на човека...Провокирах се, щото "забрани, заплахи за триене..."...ахаааа, "ко стаа тука"

Коментар

BO написа:
          ...По-точно от записките няма....
          Е добре де, зареждаш...знаеш кога си заредил, знаеш и на какви километри си бил. Ами как разбираш в кой точно "метър" от пробега си изгорил въпросното налято количество, та да можеш да запишеш - 22 литра, 428 изминати...примерно

Коментар

Явор Митев написа:
            Е да, ама тук става въпрос за друго. Никой до сега не ме е питал " колко ти гори смесен разход за година"...а въпроса винаги е " колко ти гори до София". И темата е точно за това - градски и извънградски разход на модела. Е при среден годишен на база този сайт, а отговори на човека...Провокирах се, щото "забрани, заплахи за триене..."...ахаааа, "ко стаа тука"
            Елементарно, аз винаги като карам извънградско, зареждам, излизам, връщам се и пак зареждам.Така винаги казвам точно колко ми е и извънградския разход. Вманиачен съм така, че има винаги измъкване от ситуацията.Много рядко съм карал смесено чисто градско и да не засека отделно извънградския разход. Може би 2-3 пъти макс за 4 години експлоатация на борд компютъра.юПо този начин имам всичко:1. Чист градски разход2. Чист извънградски разход3. СмесенПоздрави.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Последните ми 1100км. извънградско (чисто, само извънградско) ги минах с 55л. нафта. Това прави 5/100. Околна температура варираща от 33 до 38 градуса, температура в купето, зададена на автоматичния климатик - 22 градуса. Горивото е засечено (поради липсата на трип компютър) по най-надеждният начин - наливам до горе, а после - пак до горе. Без дозареждания.Имах математическа грешка от закръгляне Извинявам се за което, признавам си я 1100/55/5 на 100. Бях писал 5.5
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                Последните ми 1100км. извънградско (чисто, само извънградско) ги минах с 55л. нафта. Това прави 5.5/100. Околна температура варираща от 33 до 38 градуса, температура в купето, зададена на автоматичния климатик - 22 градуса. Горивото е засечено (поради липсата на трип компютър) по най-надеждният начин - наливам до горе, а после - пак до горе. Без дозареждания.
                1100км с 55л прави 5/100.

Коментар

Painfall написа:
                  jenshen73 написа:
                  Последните ми 1100км. извънградско (чисто, само извънградско) ги минах с 55л. нафта. Това прави 5.5/100. Околна температура варираща от 33 до 38 градуса, температура в купето, зададена на автоматичния климатик - 22 градуса. Горивото е засечено (поради липсата на трип компютър) по най-надеждният начин - наливам до горе, а после - пак до горе. Без дозареждания.
                  1100км с 55л прави 5/100.
                  Извинете. Правилно
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

BO написа:
                    По-точно от записките няма. Не може да се вярва на борд компютър.При един автомобил може да е точно, при друг може да се различава. Аз ще ти дам един пример.На Либрата борда показваше изключително точно. Понякога има разминавания от порядъка на 0.2-0.4 литра, ама е в плюс или минус. В крайна сметка един път го сметнах и винаги показва точно. За 6000 километра ми беше дал отклонение от 50мл. гориво! Общо взето колкото си пишеше толкова се наливаше.Ето сега карам БМВ с борд компютър и за сега засичам отклонение между 0.9-1 литър под реалния. Показва ми 6.7, реално ми е 7.7.Ако се лъжа по него да казвам разхода, то определено бих въвел някой в заблуда. За това всяко зареждане се пише и статистиката е 100% вярна
                    BO, това на Е46ца ли е? защото на Е90ката ми, няма такова отклонение!!!
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
                      BO написа:
                      BO, това на Е46ца ли е? защото на Е90ката ми, няма такова отклонение!!!
                      Е да, ама при мен има. Както карах Либрата имаше и колеги с други Либри при които даваше отклонение. Има някакви фактори, които малко може и да лъжат. За това по-точно от хартията няма :D
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                      X