Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отказват ми гаранция на компютъра.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гониш ги до дупка,не мен днеска Глобул ми дадоха нов телефон.Преди има няма два месеца взех на жена ми един смартфон и той взе че сгъна давам го за ремонт и ми викат"ами две седмици ще е ремонта може и повече"Ааааааааааа как така две седмици ами нещо телефон за ползване няма ли.И ми дава някаква нокия от 19 век айде моля те.Няколко телефони разговора и заплахи че ще подам жалба,днес ми се обадиха да отида да си взема нов апарат че от стария не ставало нищо.Значи може.

Коментар

ele , orchinus - като за потребители сте си прави, това не означава, че разбирате кое е най-доброто за здравето и парите ви, когато купувате компютър,но, сте си прави, а аз не съм

Коментар

Някой виждал ли е компютър с i7 процесор в техно... нещо си?Няма и да видите, защото само процесора е 400 $ и няма как компютъра да е под 700 лв., освен ако диска, паметта, видеокартата и кутията са без пари.Свестен лаптоп? Ами изключете захранването на лаптоп на 2 години и ако работи повече от 5-6 часа, то може да се каже че е свестен.Аз до сега освен лаптоп на IBM, който да издържа 8 часа на акумулатори не съм срещал. От 1996 година ползвам компютри само от IBM и ако сега някой дойде и му включа 486-цата (най-стария) ще заработи веднага. Колко от компютрите закупени от техно... нещо си могат да изкарат 15 години? Имах още по-стар TOSHIBA 1300 (лаптоп), който на практика представляваше Правец-16 в лаптоп японско изпълнение, но жена ми го изхвърли в кофата за боклук, въпреки че работеше.Ето това е читав компютър - компютър, който ти служи вярно дълги години, та чак го възприемаш като мебел.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

u_bo написа:
            ele , orchinus - като за потребители сте си прави, това не означава, че разбирате кое е най-доброто за здравето и парите ви, когато купувате компютър,но, сте си прави, а аз не съм
            Склонен съм да мисля, че @Оrchinus добре знае какво пише, ако не за друго, то поне за това, че от 2003-та пише в хардуерен форум. Сигурен съм, че по-добре от всеки друг знае кое е най-добро за джоба му, щом е до компютри. От тогава досега пред очите му са минали всички сокети и сега изведнъж не разбира, защото някой е решил, че е така? Еле също е достатъчно умна да знае, че няма значение откъде купуваш една и съща стока, стига да е по-евтина и при еднакви гаранционни условия. Най-добрия лаптоп е достатъчния лаптоп.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

nikolovvd написа:
              Някой виждал ли е компютър с i7 процесор в техно... нещо си?Няма и да видите, защото само процесора е 400 $ и няма как компютъра да е под 700 лв., освен ако диска, паметта, видеокартата и кутията са без пари.Свестен лаптоп? Ами изключете захранването на лаптоп на 2 години и ако работи повече от 5-6 часа, то може да се каже че е свестен.Аз до сега освен лаптоп на IBM, който да издържа 8 часа на акумулатори не съм срещал. От 1996 година ползвам компютри само от IBM и ако сега някой дойде и му включа 486-цата (най-стария) ще заработи веднага. Колко от компютрите закупени от техно... нещо си могат да изкарат 15 години? Имах още по-стар TOSHIBA 1300 (лаптоп), който на практика представляваше Правец-16 в лаптоп японско изпълнение, но жена ми го изхвърли в кофата за боклук, въпреки че работеше.Ето това е читав компютър - компютър, който ти служи вярно дълги години, та чак го възприемаш като мебел.
              Аз не искам моя лаптоп от техномаркета да издържи 15 години - тогава толкова ще се е амортизирал, а програмите, които ползвам, искат все повече и повече ресурси, че едва ли ще е използваем след 3-4 години. Няма да ставам Плюшкин я. Разбира се, с удоволствие бих си купила някой с i5-i7 процесор, който (вероятно) би ми вършил работа за може би 5-6 години... въпросът е обаче дали си заслужава да се инвестира в нещо много по-скъпо и може би пропорционално на цената не толкова добро.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                ..въпросът е обаче дали си заслужава да се инвестира в нещо много по-скъпо и може би пропорционално на цената не толкова добро.
                Аз съм на мнение, че е по-добре така...Но, колеги не говорихме ли за ПЦ-тата? Лаптопите са ясни. Вносителите са едни и разбира се, че ще си го купиш от там, където ти е най-евтино.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колеги вие май го обърнахте нещо ,като на малък спор.Цената се определя от марката .Нали всичко вътре е правено във Китай .И на едните и на другите само сменят табелката на марката.Някой който разбира от електроника да каже дали аз по някакъв начин мога да направя така,че да изгори този чип на дъното или ще се окаже ,че това е някакъв дефект и въпроса е как мога да го докажа това нещо?Чакам от другият сервиз какво ще напишат и ,ако е различен от първото тоест ,че проблемът не е от мен ще трябва да го сменят искат или не искат.По принзип нищо не ми пречи да си взема ново дъно ,а то струва точно 73 лв и те се циганят за тези пари.То тогава за какво въобще са тези гаранции където ги дават.Даже един Специялист от първият сервиз се изказа ,че не ми бил заземен разклонитела и понеже и компа и монитора са вкючени на едно ,той монитора бил подал по голямо напрежение .Абе всячески се опитват да направят така,че да си го правя сам.Живеем във страната на Абсурда.Един пример ще дам, имам приятел който живееше във Германия и си беше купил бормашина и за едни месец работа със нея тя изгоря и отива във магазина да го дава за ремонт и продавача му дава чисто нова и си взима развалената без да се интересува от нищо друго е за това говоря .

Коментар

sota написа:
                    Колеги вие май го обърнахте нещо ,като на малък спор.Цената се определя от марката .Нали всичко вътре е правено във Китай .И на едните и на другите само сменят табелката на марката.Някой който разбира от електроника да каже дали аз по някакъв начин мога да направя така,че да изгори този чип на дъното или ще се окаже ,че това е някакъв дефект и въпроса е как мога да го докажа това нещо?Чакам от другият сервиз какво ще напишат и ,ако е различен от първото тоест ,че проблемът не е от мен ще трябва да го сменят искат или не искат.По принзип нищо не ми пречи да си взема ново дъно ,а то струва точно 73 лв и те се циганят за тези пари.То тогава за какво въобще са тези гаранции където ги дават.Даже един Специялист от първият сервиз се изказа ,че не ми бил заземен разклонитела и понеже и компа и монитора са вкючени на едно ,той монитора бил подал по голямо напрежение .Абе всячески се опитват да направят така,че да си го правя сам.Живеем във страната на Абсурда.Един пример ще дам, имам приятел който живееше във Германия и си беше купил бормашина и за едни месец работа със нея тя изгоря и отива във магазина да го дава за ремонт и продавача му дава чисто нова и си взима развалената без да се интересува от нищо друго е за това говоря .
                    да, можеш да го изгориш ти.едит: симеон3000

Коментар

sota написа:
                      ...По принзип нищо не ми пречи да си взема ново дъно ,а то струва точно 73 лв и те се циганят за тези пари.То тогава за какво въобще са тези гаранции където ги дават.
                      Абе я ги подгонвай с комисията на потребителите, абсолютно подлежи на гаранционна подмяна чарка, изобщо да не ти се правят на тарикати! Включвай в жалбата там и риска, на който са подложили детето с тия боклуци, които продават, един вид е можело да го удари тока при късото, което се е получило. И изобщо няма да се правиш на разбирач, че само "разбирач" може да го изгори /и то не винаги, щом е възможно да му подадеш допълнително напрежение, значи производителя е помислил да е в границите на разумното/ - не знам, не разбирам, децата играят и така. Не, че в някоя фирмичка нямаше да ти ги сервират същите, макар, че изобщо не са вътре по никой начин, освен ако не са пробутали чарковете на някой техен авер. На мен що "маркови" захранвания ми изгърмяха навремето, докато не започнах сам да си събирам комбайна и то така, че Q6600 да ми е за 120 лв, а Е5400 освен че е за за 40лв, е на 4 гхц
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                      X