Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отказват ми гаранция на компютъра.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според мен най-добре отиди на място, пробвай с добра дума, ако не стане им се понавикай малко, а ако и това не помогне се допитай вече до КЗП. Според мен тази комисия си е чиста загуба на време и нерви....
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Направи ви ми впечатление още ,като го включих първият път ,че венилатора много е много шумен това ме издразни много .Старият е на 6 години и не се чува като го включа.Другото е ,че например играя игра и забива на 10тата минута и трябва рестар да тръгне наново ,а покрива всички изисквания на играта .Видео картата не е вградена и е 1 гигабайт.Явно си е имал някакъв проблем още във началото.Не мога да си представя изобщо каква конфигурация са ти изпляскали. Но както каза вече някой, слагай една по-голяма обичка на ухото. Едва ли друг път ще закупиш конфигурация от подобен тип. Съветвам по принцип всичките си познати и приятели преди да си купят компютър да помислят първо за какво ще го използват и да се поразровят за подходящите конфигурации които се предлагат на пазара. Не е задължително да си компютърен специалист, за да си купиш добър компютър. Успех наистина пожелавам. Дано всичко се оправи скоро.П.С. Ако не ти е проблем би ли написал пълната конфигурация, която си закупил от ТЕхно...нещо си

Коментар

Immortal написа:
        Insane написа:
        Е затова трябва да се научите да не си купувате от магазин за ядене компютри и техника. Имам няколко познати ходили до "Метро", "Темпо".... за да си купят храна за 2-3-5 дена .... хвърлят се на някоя много "красива " кутия и после си бият главата с нея....
        Това разбира се, важи само за компютърните конфигурации. Макар че настолния компютър на бившата ми вече жена е купен от там и никога не е имал какъвто и да е проблем. При това беше възможно най-евтината конфигурация, щото ни трябваше спешно.Лаптопа ми също е от там.
        не съм съгласен, от 25 разгледани лаптопа в Техно... имаше само 4 свястни.Имало е случай да има само 1 модел свестен в целия магазин та, купувайте си лаптопи от кинкалериите, нема лошо,но трудно ще попаднете на свестен модел.

Коментар

mihaeles написа:
          Направи ви ми впечатление още ,като го включих първият път ,че венилатора много е много шумен това ме издразни много .Старият е на 6 години и не се чува като го включа.Другото е ,че например играя игра и забива на 10тата минута и трябва рестар да тръгне наново ,а покрива всички изисквания на играта .Видео картата не е вградена и е 1 гигабайт.Явно си е имал някакъв проблем още във началото.Не мога да си представя изобщо каква конфигурация са ти изпляскали. Но както каза вече някой, слагай една по-голяма обичка на ухото. Едва ли друг път ще закупиш конфигурация от подобен тип. Съветвам по принцип всичките си познати и приятели преди да си купят компютър да помислят първо за какво ще го използват и да се поразровят за подходящите конфигурации които се предлагат на пазара. Не е задължително да си компютърен специалист, за да си купиш добър компютър. Успех наистина пожелавам. Дано всичко се оправи скоро.П.С. Ако не ти е проблем би ли написал пълната конфигурация, която си закупил от ТЕхно...нещо си
          Със няколко думи компа е двуядрен интел селерон ,500хард диск 3 гига памет и 1 гига видео карта Енвидия за сумата от 459 лева..Те това е пръчката.Работеше доста бързо до преди да се прецака .Освен забиването на игри.Утре ще ходя да си взема констативният протокол ,че отказват подмяна на дъното и от там съм решил и до магазина да отида и после до тия от комисията да си пусна жалба.

Коментар

В крайна сметка ти го набодоха като на захарно петле. Ама да си знаете - не се ходи по сервизи, а при търговеца. Пускаш си жалбата, а след това КЗП като пляснат акт за 300лв. на ТМ - нека да се радват как са спечелили от тия 459лв. 24.50.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аха .... Че да не си дал 500 пари да се размотаваш по сервизите я. Да си го вземат и ако си искат и на врачка да го носят все ти е тая.
              Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
                Аха .... Че да не си дал 500 пари да се размотаваш по сервизите я. Да си го вземат и ако си искат и на врачка да го носят все ти е тая.
                Днес си го взех разглобен почти на части от сервиза и направо във Техномаркет и направо при управителя със него.Прие го и сега ще го праща за още една експертиза на дъното от друг сервиз ,а той е КиК елетроник и след втората чак зависи от тях ще се видело какво ще правя.Абе направо такова разкарване няма.Само че не питах колко време ще я правят.Точната повреда е изгоряло захранване на дъното за видеокартата .От какво може да се получи това идея си нямам освен че е било дефектно.Така си мисля поне аз.

Коментар

sota написа:
                  Днес си го взех разглобен почти на части от сервиза и направо във Техномаркет и направо при управителя със него. Абе направо такова разкарване няма.
                  Въобще не е трябвало да се разкарваш. Това си е тяхна работа. Какво означава разглобен в насипно състояние? Сега ако кажат, ето той го е развалил, така ни го докара? Наистина не знам защо въобще се хабиш да се занимаваш. Оставяш им компа, да се оправят. Ти само звъниш от време на време, да питаш до къде е, и споменаваш КЗП в разговорите. До 30 дена от приемане в сервиза, трябва да ти го върнат оправен! Ако не, дават ти нов. Не те интересува, захранване, дъно ли е, видеокарта ли е. Правиш се че не разбираш, то всъщност и не ти е работа. Както казах да се оправят, ТЕ. Ти гледаш в рамките на месец да ти върнат компютъра работещ.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

sota написа:
                    От какво може да се получи това идея си нямам освен че е било дефектно.Така си мисля поне аз.
                    Лош контакт между мощния транзистор и площатката под него. При недостатъчно количество спойваща паста или недостатъчна температура на затопяване, се получават подобни дефекти. Много е вероятно това да се окаже производствен дефект.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                      sota написа:
                      От какво може да се получи това идея си нямам освен че е било дефектно.Така си мисля поне аз.
                      Лош контакт между мощния транзистор и площатката под него. При недостатъчно количество спойваща паста или недостатъчна температура на затопяване, се получават подобни дефекти. Много е вероятно това да се окаже производствен дефект.
                      Ама ако е така аз как да го докажа ?Знам ли какво ще напишат и другите .

Коментар

u_bo написа:
                        Immortal написа:
                        Insane написа:
                        Е затова трябва да се научите да не си купувате от магазин за ядене компютри и техника. Имам няколко познати ходили до "Метро", "Темпо".... за да си купят храна за 2-3-5 дена .... хвърлят се на някоя много "красива " кутия и после си бият главата с нея....
                        Това разбира се, важи само за компютърните конфигурации. Макар че настолния компютър на бившата ми вече жена е купен от там и никога не е имал какъвто и да е проблем. При това беше възможно най-евтината конфигурация, щото ни трябваше спешно.Лаптопа ми също е от там.
                        не съм съгласен, от 25 разгледани лаптопа в Техно... имаше само 4 свястни.Имало е случай да има само 1 модел свестен в целия магазин та, купувайте си лаптопи от кинкалериите, нема лошо,но трудно ще попаднете на свестен модел.
                        Ееее, ама това вече са глупости, особено за Пловдив, където който и да е голям магазин от този тип не може да си позволи да има под 80-100 различни модели. Сега чакам да ми извадиш някоя гаражна фирма с договор към голям производител?!? Ти в час ли си изобщо как фирми като Toshiba, Lenovo, Sony, Acer и подобни сключват договори с фирми, които могат да им продават продуктите?Познаваш ли вносителите, знаеш ли как се случват нещата? Известно ли ти е ИЗОБЩО нещо по въпроса? Кое за теб не е кинкалерия (не знам що е то), която може да ти покрие гаранционно обслужване? Известен ли ти е принципът на гаранционно обслужване ТОЧНО на лаптопи? Или си пишеш просто така?

Коментар

Колегата може би е имал пред вид конфекция, защото няма верига, която да продава геймърски компютри. Все пак става дума за офис компютри, предназначени за ползване на офис приложения и сърфиране. На такива машини програми изискващи много ресурси, като CADCAM системи, Фотошоп, Корелдроу и др., няма да работят нормално, а игри от последните две години само ще образуват нерви на притежателя на машината. За по-мощни машини има фирми специализирани в продажбата само на компютри, където можеш да си поръчаш частите по твое желание, стига бюджета да ти позволява.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

Orcinus написа:
                            u_bo написа:
                            Ееее, ама това вече са глупости, особено за Пловдив, където който и да е голям магазин от този тип не може да си позволи да има под 80-100 различни модели. Сега чакам да ми извадиш някоя гаражна фирма с договор към голям производител?!? Ти в час ли си изобщо как фирми като Toshiba, Lenovo, Sony, Acer и подобни сключват договори с фирми, които могат да им продават продуктите?Познаваш ли вносителите, знаеш ли как се случват нещата? Известно ли ти е ИЗОБЩО нещо по въпроса? Кое за теб не е кинкалерия (не знам що е то), която може да ти покрие гаранционно обслужване? Известен ли ти е принципът на гаранционно обслужване ТОЧНО на лаптопи? Или си пишеш просто така?
                            - дали са глупости, явно не ти си компетентен да кажеш- да, в час съм.- да познавам вносителите на = Acer=Toshiba /двама са големите/=MSI=Lenovo=Dell=Fujitsu/ и те станаха двама за БГ/= от Сони не се интересувам за компютри, там питай колегата от Варна.- много повере от ’изобщо нещо по въпроса’ ми е известно- не е кинкалерия, когато е специализирана фирма, в която работят специалисти получаващи три до 7 пъти по-големи заплати от момченцата и момиченцата от веригите. -- след тоооолкова твои въпроси, да ти задам и аз един - ти познаваш ли някоя сериозна фирма, притежаваща над 50 компютъра, която ’изобщо някога’ да си е купувала компютъри от някой си ’Tehno... нещо си , или пък от МЕтро, Домо, Зомо и дуги звучни кинкалерии?Няма такава нормална фирма, защото там компютрите се закупуват от Квалифицирани специалисти, които знаят, че във ’веригите’ се продават едни по-така ’специални’ модели.това последното е потвърдено лично на мен от ’вносителите на Тошиба’ и ’вносителите на HP’ както ти ги наричаш - на последния въпрос отговора е --- даа относно поста ти - явно си писател, а не читател.казах, че няма СВЯСТНИ лаптопи, а не съм казал , че няма надеждни лаптопи но от дългия ти пост разбирам, че ще ми е трудно да ти обясня разликата приеми следното - един одялан камък е много надежден стол, но не е свестен стол. ? An intelligitis?

Коментар

u_boКакво значи свястен лаптоп? Всеки избира компютъра спрямо нуждите си. Ако си избера един и същ тошиба, различни конфигурации ли ще получа, ако го купя от Техно-нещо-си и от вносителя, или ще получа един и същ лаптоп? Може би Техно-нещо-си сам си ги сглобява и ги продава като Тошиба, Ацер и прочее, това ли искаш да кажеш? До момента съм си купила 2 настолни компютъра от мнооого известни, реномирни, специализирани и прочее търговци. Първият път компютърът се скапа на първата година и все още ЗЗП не беше влязал в сила в сегашния си вид, та ме мотаха няколко месеца, като най-накрая си платих целия ремонт - златен излезе тоя компютър. Втория пак се скапа през първата година, да не говорим за отвратителното отношение на сервиза, трябваше до главния им офис да пиша, че да ми го оправят, иначе пак златен щеше да ми излезе. В момента съм с лаптоп фуджитсу от техномаркета и работи без проблем. Брат ми си купи дел пак от техномаркета с около 200 по-малко от известните, реномирани и прочее търговци и неговия не се е скапал още. На мен ми върши работа, на брат ми също - не виждам никаква причина, ако техно-нещо-си има каквото търся, да си го купя от там.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

u_bo, много ти е ненадеждно инфото, какви са тия "така специални модели", с какво един лаптоп, купен за 1000 лв. от някое Техно, се различава от такъв, купен от някоя фирма със заплати на "специалистите" три до седем пъти по-високи? Като те чете човек ще остане с впечатление, че в тия фирми със заплати по 2-3 хил. лева лаптопите са по-евтини, но по-качествени, което по същество е абсолютно невярно дори като хипотеза...А и ако заплатите са толкова пъти по-високи, толкова ли не ти хрумва, че това ще се отрази на цената за КРАЙНИЯ потребител... и то не в посока надолу? И по какво точно ще се различават тези два лаптопа, освен по мястото, откъдето са купени? Ти знаеш ли кои точно и КОЛКО са големите вносители на HP в момента?

Коментар

Working...
                                X