Insane написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отказват ми гаранция на компютъра.
Collapse
X
-
Insane написа:Е затова трябва да се научите да не си купувате от магазин за ядене компютри и техника. Имам няколко познати ходили до "Метро", "Темпо".... за да си купят храна за 2-3-5 дена .... хвърлят се на някоя много "красива " кутия и после си бият главата с нея....
Коментар
-
sota написа:Insane написа:Е затова трябва да се научите да не си купувате от магазин за ядене компютри и техника. Имам няколко познати ходили до "Метро", "Темпо".... за да си купят храна за 2-3-5 дена .... хвърлят се на някоя много "красива " кутия и после си бият главата с нея....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:sota написа:Insane написа:Е затова трябва да се научите да не си купувате от магазин за ядене компютри и техника. Имам няколко познати ходили до "Метро", "Темпо".... за да си купят храна за 2-3-5 дена .... хвърлят се на някоя много "красива " кутия и после си бият главата с нея....
Коментар
-
@sota: Няма какво да ги чакаш - отиваш и ги притесняваш. Ти приемо-предавателни протоколи имаш ли? Рекламацията ти заведена ли е в дневника за рекламацията? Входящ номер имаш ли?Steliyan's Life!
Коментар
-
Orcinus
При така създалата се ситуация най-лесното за Техномаркет е да натиснат Ролдекс да не шикалкавят и да оправят по най-бързия начин компютъра на клиента им. Ролдекс веднагически ще се съгласят, защото Техномаркет е от едровите им клиенти, които едва ли умират от желание да загубят. Най-правилно е колегата sota да отиде на място в магазина, да поговори с управителя и проблемът адски бързо ще се реши.
Коментар
-
Immortal написа:Във форума ни има поне 2-ма УПРАВИТЕЛИ на магазини Техномаркет (настоящи или бивши).Да помагат с каквото могатSteliyan's Life!
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:Immortal написа:Във форума ни има поне 2-ма УПРАВИТЕЛИ на магазини Техномаркет (настоящи или бивши).Да помагат с каквото могат
Коментар
-
Orcinus, учудващо, но си прав. Приемам, че съм се заблудил, защото във Варна на офисът им се мъдри табела "Комисия за Търговия и Защита на Потребителя" и абревиатурата (съкращението) съответно е КТЗП. Ще трябва да попитам що за идея е това И междувпрочем за захранванията си прав - на никой от КЗП не му пука китайско ли е Ирландско ли е, какво е- то просто трябва да отговаря на договора за продажбаSteliyan's Life!
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:И междувпрочем за захранванията си прав - на никой от КЗП не му пука китайско ли е Ирландско ли е, какво е- то просто трябва да отговаря на договора за продажба
Коментар
-
Е то за всеки проблем тогава си пишеш "токов удар" и се измъкваш. Баси. Токовият удар или липсата му общо взето са недоказуеми. От страна на сервиза, че е имало и от страна на клиента, че е нямало. Прясна случка от ежедневието ми:Викат ме, защото техници от фирма за касови апарати инсталирали модем към някакъв фискален принтер, включили компютъра, става късо съединение и 2 от 3те устройства вързани на серийни портове спират.Отивам аз, отварям компютъра - съответно единия ком порт без буфер - направо изпарен. Тръгвам да търся причината - откривам я в единия контакт - фаза на земното. Проблема с компютъра го оправихме евтино - нова интерфейсна платка, но опасенията ми бяха, че и едното от устройствата, което се захранва с трижилен кабел също е изгоряло, защото компютъра се е заземил през интерфейс. Оказах се прав. Това - щото някой льохман електротехник е издал обект с неправилно вързани контакти. Ново устройство - около 2000лв. При изправна ел. инсталация - никога не би се случило, а и никога нямаше да си личи.В ръцете ми са гърмели и китайски захранвания - от тия дето ги влагат в разните фешън кутии за по 32лв. 500W. Включвам го, подавам му сигнал и първото което прави е да ме замери с кондензатор... И какво? Вносителя ще ми каже "токов удар"? Ми нали ще го удари и него такъв?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:@sota: Няма какво да ги чакаш - отиваш и ги притесняваш. Ти приемо-предавателни протоколи имаш ли? Рекламацията ти заведена ли е в дневника за рекламацията? Входящ номер имаш ли?
Коментар
-
Дъното може да изгори освен от кофти захранване, от претоварване на USB контролера, ако колонките се захранват от него, не с допълнителен адаптер.На мен ми се случи такова нещо с едно вентилаторче на USB. Но това за мен също е напълно недоказуемо, по същия начин както и токовия удар.Пусни си жалба. Трябва да отидеш да си вземеш компютъра, за да ти дадат протокол, според мен.След неудовлетворяване на жалбата - жалба до КЗП. ,ще ти го сменят, но най-вероятно със същото дъно. Приготви си пари поне за някое свястно захранване - 50-100лв - и ги накарай да ти го сменят в сервиза. Това ако са ти запечатали кутията.Аз от сервиза за телевизори на техномаркет съм доволен - смениха ми в срок изгоряла матрица на телевизора, при положение че не е никак малка.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз имах подобен проблем пак с Техномаркет. Чаках от сервиза да ми върнат техниката 3 месеца и така и не ми я върнаха. Пускай жалба и те ще ги оправят. Много бързо взеха да ми се обаждат разни началници от сервиза и управителя на Техномаркет да се извиняват. Даже лелката от КЗП ми каза, че много съм ги изтраял и не е трябвало толкова да чакам(беше лятото, а тогава не се бях спрял на едно място). Жалбата може да си я пускаш и на електронната поща ако нямаш възможност да отидеш в работно време. Сканирай им всички документи и напиши жалба в свободен текс и не забравяй да си напишеш телефон за контакти, защото на мене ми звъняха от КЗП да проверяват, дали са ми звъняли от Техномаркет. Поздрави.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар