Това е смислено и приемливо обяснение EL според мен би значило Enriched Lux, (т.е. лукс с повече екстри), но не съм сигурен.може да значи и Economic Lux...?!По принцип за означенията на отделните модели от една марка всяка фирма има собствени означения. Едно време като имах Ситроен ги знаех всички техни съкращения, но всички бяха на френски. Логично е ФИАТските да са на италиански, но няма информация никъде май. Не съм и търсил, щото моя модел няма никави съкращения... i.e. = injection. е-то е май че има катализатор, но и за това не съм сигурен... щото съм виждал и i.e.cat.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съкращения и абривиатури, използвани при автомобилите
Collapse
X
-
Immortal написа:Това е смислено и приемливо обяснение EL според мен би значило Enriched Lux, (т.е. лукс с повече екстри), но не съм сигурен.може да значи и Economic Lux...?!По принцип за означенията на отделните модели от една марка всяка фирма има собствени означения. Едно време като имах Ситроен ги знаех всички техни съкращения, но всички бяха на френски. Логично е ФИАТските да са на италиански, но няма информация никъде май. Не съм и търсил, щото моя модел няма никави съкращения... i.e. = injection. е-то е май че има катализатор, но и за това не съм сигурен... щото съм виждал и i.e.cat.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
sev написа:toko написа:колеги, а ХГТ какво означава...?HGT - high end gran turismo"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
pinko168 написа:Abarth. написа:pinko168 написа:Sko написа:Добра е колекцийката Само една забележка имам: ABS - Anti-lock Braking Systemex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Ето ви една сламка: www.acronymfinder.com. Какво предлага например за:GT - Gran Turismo (GT Racing)GTI - Grand Touring InjectionTDI - Turbo Direct InjectionЕ, разбира се, трябва да се чете (пък и е доста американски), ама който има време и желание, може да намери доста неща... :Dex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Еми, всъщност, таблото е аналогово. Сега се рових из нета и открих, че има модел 1,4i.e. DGT/SX, което най-вероятно е точно моя модел, защото на единия калник пише DGT, а на другия SX, но не можах да намеря какво значат абривиетурите, освен някакви намеци, че са нива на оборудване. Всъщност, не се бях замислял, но вчера един приятел пита що пише "Д" като не е дизел и аз се зачудих.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Ами, предполагам, че ако има подмяна, по-скоро е на самата табелка с надписа, отколкото на целия калник, но знае ли човек какви премеждия минава една кола преди да си я купим като "нова" от Горубляне или някоя подобна морга.... Вчера, покрай тия надписи се загледах и се оказа, че нищо не е идентично две по две. Примерно, леви и десни фарове, мигачи, стъкла. Или колата е била тотално помляна от едната страна и всичко е сменяно, но това не ми звучи много реално, или като ги сглобяват тия машинки, си правят упражнения като с Lego. Другия вариант е един доставчик да доставя елементите за лявата страна, а друг - за дясната. Изобщо, знае ли човек, ама квото ще да пише, стига да върви трошкатаShit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Pecho написа:Ето ви една сламка: www.acronymfinder.com. Какво предлага например за:GT - Gran Turismo (GT Racing)GTI - Grand Touring InjectionTDI - Turbo Direct InjectionЕ, разбира се, трябва да се чете (пък и е доста американски), ама който има време и желание, може да намери доста неща... :D
Коментар
-
ivjordan написа:Ами, предполагам, че ако има подмяна, по-скоро е на самата табелка с надписа, отколкото на целия калник, но знае ли човек какви премеждия минава една кола преди да си я купим като "нова" от Горубляне или някоя подобна морга.... Вчера, покрай тия надписи се загледах и се оказа, че нищо не е идентично две по две. Примерно, леви и десни фарове, мигачи, стъкла. Или колата е била тотално помляна от едната страна и всичко е сменяно, но това не ми звучи много реално, или като ги сглобяват тия машинки, си правят упражнения като с Lego. Другия вариант е един доставчик да доставя елементите за лявата страна, а друг - за дясната. Изобщо, знае ли човек, ама квото ще да пише, стига да върви трошката
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар