Здравейте,колеги!Знам,че има доста добри специалисти във форума,за това искам съвет.Проблема е,че не мога да смъкна снимките от картата на фотоапарата.Марката е Самсунг,модел D60.Нито с УСБ кабела,нито на картрийдъра.Не съм много в час с тези неща,но би трябвало да има някакъв начин.Снимките са от гостуването при сина ми в Кипър и не ми се губят.За това се обръщам към всички,които могат да помогнат-има ли някакъв начин да ги прехвърля от тази карта!Предварително благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с фотоапарат
Collapse
X
-
Това с положението на зъбчето не е никакъв проблем, ако само иска да ги копира. Но има един друг момент, ако това "зъбче" е било през цялото време на положение lock, то навярно няма нито една снимка на картата. kostov, когато поставиш картата в кард рийдъра, показва ли ти накакви папки? Ако да, какви? Отварят ли се тези папки? Въобще снимките виждат ли се на картата?
Коментар
-
Зъбчето на картата е където трябва и не е местено.Снимките се виждат на фотоапарата.Като поставя картата в картрийдъра излиза папка,но празна.Същото е положението и с УСБ кабела.Както споменах не съм много в час с тези неща,но говорих с доставчика на интернет и той ми каза,че картата е прецакана и не може по никакъв начин да се свалят снимките от нея.За това и пуснах темата,защото тук има много добри специалисти в тази област.Ако наистина не става ще ги прежаля пък догодина ще направим нови,живот и здраве.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
nikolovvd написа:kostov написа:Снимките се виждат на фотоапарата.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Коментар
-
Пробвай на друг компютър, както ти каза Симеон по-горе.Ще обясня:Моята карта от фотоапарата прави подобен проблем - когато лаптопа ми е под Виндовс (7), слагам картата и ми казва - "Картата трябва да се форматира. Да форматирам ли? да/не" и по никакъв начин не може да я прочете. Рестартирам под Линукс, слагам пак картата в същия карт-четец и си я чете нормално. Същата карта пак си я чете нормално на настолния комп под Виндовс ХР.Друг път пък си я чете нормално и под виндовс 7.
Коментар
-
kostov написа:Зъбчето на картата е където трябва и не е местено.Снимките се виждат на фотоапарата.Като поставя картата в картрийдъра излиза папка,но празна.Същото е положението и с УСБ кабела.
Коментар
-
Костов слушаи ся ко щи кажем секи ден се трепем с подобни карти проблема не е нито в картата нито в апарата, снимките са ти там ама просто не ги виждаш Поради вирусче дето скрива папките. Ся щом не си много на ясно с комповече ще опитам да бъда максимално ясен да ти кажа кво да направиш за да си изкопираш снимките. Значи става дума за една настроика на ундолса за видимоста на папките. начи отваряш - Ми компютър, горе на лентата има опция туллс, чукваш на него от падащото меню избираш опция - фолдър опшънс, след това от показалия се прозорец цъкваш на подпрозеореца View, от там ще видиш едни отметки с точка сложи отметка на Shou hidden files and folders . даваш аплаи или ок там квото е, и си готов, мушкаш картата и ще видиш че папката DCIM и съдържанието в нея ще се появи. Няма начин да виждаш снимките в апарата а да ги няма в картата или пък да има някъв проблем с нея пробелма е ако апарата изпише кард ерор е тогава идва тежката артилерия но и тогава снимките могат да се спасят, също могат да се спасят и ако са изтрити и дори и картата да е форматирана, а ако нищо след изтриването не е снимано прави задачата по лесна. Придържаи се към иструкцията по горе и пиши кво е станало вируса и да го изчистиш от картата пак щи се лепне, проблема е че си с Нод 32 или авираПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Костов слушаи ся ко щи кажем секи ден се трепем с подобни карти проблема не е нито в картата нито в апарата, снимките са ти там ама просто не ги виждаш Поради вирусче дето скрива папките. Ся щом не си много на ясно с комповече ще опитам да бъда максимално ясен да ти кажа кво да направиш за да си изкопираш снимките. Значи става дума за една настроика на ундолса за видимоста на папките. начи отваряш - Ми компютър, горе на лентата има опция туллс, чукваш на него от падащото меню избираш опция - фолдър опшънс, след това от показалия се прозорец цъкваш на подпрозеореца View, от там ще видиш едни отметки с точка сложи отметка на Shou hidden files and folders . даваш аплаи или ок там квото е, и си готов, мушкаш картата и ще видиш че папката DCIM и съдържанието в нея ще се появи. Няма начин да виждаш снимките в апарата а да ги няма в картата или пък да има някъв проблем с нея пробелма е ако апарата изпише кард ерор е тогава идва тежката артилерия но и тогава снимките могат да се спасят, също могат да се спасят и ако са изтрити и дори и картата да е форматирана, а ако нищо след изтриването не е снимано прави задачата по лесна. Придържаи се към иструкцията по горе и пиши кво е станало вируса и да го изчистиш от картата пак щи се лепне, проблема е че си с Нод 32 или авираPUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Коментар
-
Искаш да кажеш че успя да направиш тая настроика и да видиш скрити фаилове и папка DCIM не се появи? ако си успял трябва да виждаш скритите папки така много бледи полупрозрачни да кажа, сравнени с нормалните. Имаш ли скаип да ми пратиш да ти пусна една програмка за връзка и да видя ко стааа там че са се изпокрили тея твоите фаиловеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар