Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на кола:)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз бих заложил на една желязна 124-ка, може и комби. Е ще е малко по старичка, но пък не правиш компромис със сигурността.Ето на какво прилича модерен френски к*неф след участие във верижна катастрофа между две 124-ки със скорост от около 50-тина км..Пораженията по 124-ките са козметични
    ● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
    o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки o

Коментар

Точно в този случай правиш компромис със сигурността. Защото съвременните "кенефи" имат деформационни зони, поглъщащи и разсейващи енергията от удара. Но нищо де, важно е в подписа да има MB
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

KPAHK написа:
        Аз бих заложил на една желязна 124-ка, може и комби. Е ще е малко по старичка, но пък не правиш компромис със сигурността.Ето на какво прилича модерен френски к*неф след участие във верижна катастрофа между две 124-ки със скорост от около 50-тина км.Пораженията по 124-ките са козметични
        При добро желание и подходящо подбрана скорост, от всяка желязна 124-ка става желязна мекица с пълнеж от пихтия от човешки останки

Коментар

KPAHK написа:
          Аз бих заложил на една желязна 124-ка, може и комби. Е ще е малко по старичка, но пък не правиш компромис със сигурността.Пораженията по 124-ките са козметични
          И какво толкова е сигурното на една 124-ка на около 20-ина години? Ако не се лъжа въздушни възглавници се монтират едва при последните екземпляри. Освен това едва ли пробегът ще е под 250000км. Да не говорим какви цифри са ремонтите. Лично за мен стар Мерцедес е малко като на гол тумбак чифте пищови.
          Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

Когато да погледна 20-годишен мерцедес, в него все има по една тумба цигани. Явно любимата кола на мацинството е мерцедеса.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              Когато да погледна 20-годишен мерцедес, в него все има по една тумба цигани. Явно любимата кола на мацинството е мерцедеса.
              :D :D
              Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
              Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

Коментар

Блаженни са верующите При удар с над 100 км предпочитам да съм в 124-ката от колкото в която и да е друга "лимузина" с деформационни зони.ПП. ако се загледата в подписа не карам 124-ка и въпреки всичко това е всепризната машина, освен от специалистите от 4-те Ф (ФФФФ) Хайде със здраве.
                ● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
                o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки o

Коментар

Това 124-ката, ще я изкарате космическа совалка бе
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Кои са четирите Ф-та?Совалките на НАСА ги спряха нещо...

Коментар

Мисля, че едно Ауди А4 от 1998-1999 година ще ти върши добра работа, комби. Идеална семейна кола. Баща ми кара такава, не създава много ядове. Само, че не автоматик
                      1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                      2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Това за Ф-тата вече не е модерно
                        Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic

Коментар

w124 едва ли е кой-знае колко по сигурна при удар от другите автомобили в този клас, но със сигурност по - рядко ще ходиш по сервизи с нея...Не я включих във фаворитите си, защото е доста, доста по - стара от това, което търси колегата... А и да не кажете, че съм пристрастен.bravo_2626, какви ги говориш? Какви 250’000км... 124-ка на под 700-800хил.км едва ли има в България... Не че са кой знае колко много за нея... а това, че пише 250-300 не означава, че са толкова... Западняците не вземат такива лимузини, за да си водят децата на училище с тях...Верно е, че на японките е малко скъпа поддръжката, ако се наложи... Волвото 850 е супер за семейна количка, ама само да е бензин, че дизелите им са 2,5 TDI от Audi, а тоя "петак" не е от най - сполучливите на инголщадци...
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Понеже намешахте 124-ката в темата мисля и аз да се изкажа.Първо една 20 годишна 124-ка струва колкото 10 годишна Мареа.Уникално здрава машина.Последните 124-ки,първите Е класи имат airbag.124-ката също има деформационни зони.Ако имам едни 5хилки излишни бих ги дал за една 124-ка Е класа комби,дизел,автомат.
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                              Понеже намешахте 124-ката в темата мисля и аз да се изкажа.Първо една 20 годишна 124-ка струва колкото 10 годишна Мареа.Уникално здрава машина.Последните 124-ки,първите Е класи имат airbag.124-ката също има деформационни зони.Ако имам едни 5хилки излишни бих ги дал за една 124-ка Е класа комби,дизел,автомат.
                              Наистина човек трябва да има излишни 5 000 лв. Не съм карал такъв Мерцедес, нито съм го поддържал за да съм точен, но ние Българите малко преиграваме в оценките си към немските возила. Какво значи уникално здрав ? На един "приятел", на един "комшия" или на един "колега". Не очаквай собственик на такава кола в България да даде обективна оценка на возилото си. Може да кара и 30 годишна бракма, която се тика, бута, тегли, дърпа за да върви, но ще чуеш: "Мерцедеса си е Мерцедес". Закупуването на такава кола приемам, като лична компенсация на нереализираната мечта.ПС: Мерцедес е страхотна кола, но вижте да сравняваме 25 годишен такъв с 15 години по-нова кола визирайки една и съща цена на придобиване: Ай мерси. И друго: Много хора презумпират сблъсаци и състояние на колата след него. Хора мислете позитивно. Никой не купува кола за да се блъска челно с нея. Живота е толкова подъл и рискован, че надали това е единственото условие за нашия летален край. Объркахме колегата с тези натрошени ламарини... На негово място вече бих си търсил танк. Бавно, но славно... :D
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

pecata написа:
                                Да се намеся и аз в този спор!Един колега има 124 - ка.Бял Мерцедес, 2500 дизел, 5 цилиндъра.Миналата зима дойде на работа с колата точно ДВА пъти, защото толкова пали!Мареата, от друга страна, не ме е излагала и при цял ден стоене навън при - 18 градуса и с три изгорели свещи!Та този същия пич наляво и надясно разправя колко му е готин Мерцедеса и за колоко малко пари щял да го продаде, защото не му трябва голяма кола А за разхода няма да коментирам, нито за разликата в динамиката на двете коли.Не съм заслепен сектант и не смятам Фиат за върха на автомобилостроенето.Има и други хубави коли Ланча, Алфа, Ферари, Мазерати
                                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Working...
                                X