Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на кола:)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ при избор на кола:)

Здравейте колеги. Мисля да су купувам кола, леко семейна (двама сме,ама живи и здрави мислим да се увеличаваме ) Знам, че в този форум 97% ще ми препоръчате фиат, ама ако може малко по-обективни мнения.Бюджета ми е до 4000лв.(крайна цена), което автоматично прави кола около 2001г. до към 150000км. Предпочитам да е с климатик/климатроник и да не е дизел или метан и да е с 4/5 врати. За такива параметри излезнаха няколко Пунто, 1-2 Марея и Брава, няколко добре изглеждащи Роувъра, 2 опел Астра(комби), 1 Ситроен Ксара, няколко Киа Рио(комби) и май Рено Меган имаше пак комби. По принцип имам Типо, служещо вярно, карал съм и една Мареа, но беше гробница и много си патих от нея, та затова съм леко скептичен към този модел. Но Имам приател с Роувър, даже 2 и е много доволен от тях и ме навива да взимам, пък и добре изглеждат. За френските коли + бг условия съм чувал какви ли не лоши легенди, макар че служебните коли са форд и се скъсват от каране и дават малко дефекти, предимно съединител... От Киа вече няма абсолютно никакви впечатления, само по таксита където съм попадал в СФ и ми се струваха комфортни.Та ако имате , пак моля, по-обективни впечатления, споделете Основното е мекота на возия-та, както и по-евтина подръжка - ремонт и резервни части, не робувам на марки автомобили Мерси предварително
    Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
    Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
    Fiat Bravo 1.4 120k.с.

От тези които си изброил аз бих се спрял на астра G комби.Виждам,че искаш бензин.Имат 3-4 бензинови мотора и са масови на пазара.Мой колега с 2 деца кара такава комби и е доволен.Той е с 1.8 мотор.Другото ми предложение е Марея комби,ама виждам,че не си им фен.Иначе е по ефтина за потдръжка от опела в някой отношения.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

астрата.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Всеки да си хвали магарето!И аз моето - търси Либра 1.8 комби, качи се, покарай, повози се... и забрави за другите дървета!Вместват се в твоите критерии за цена, само да намериш нещо читаво...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И все пак сериозно си помисли относно дизела. Ако заложиш на Fiat-Lancia с JTD дизелов мотор мисля, че ще останеш доволен откъм разход и вървеж.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Всичко е на късмет, но обикновенно кола под 150-160 хил. реални километри, на 10 години, нов внос, си е рядкост. Обикновенно за 10 години реалните километри са 200-230 хил.км, но и това не е критерий, защото колата може да е на 90 000 км и пак да е гробница поради лошата поддръжка. Просто вземи някой, който разбира от коли и е голям завзек. Така вероятността да се прецакаш се свежда до минимум.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Имам познати с Астра Г комби от 4-5 години никакви ама никакви проблеми освен смяна на консумативи, колата е 99-та, 1.6 мотор, влизаш в ниския данък.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз само да вметна - НИКОГА, НИКАКВА КИА!
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

1,6 не се слави с безпроблемност. ЖТД хубаво, ама на дизеляка поддръжката му е значително по-скъпа. Бих избрах астра с 1,8 двг, освен това съм се качвал и вътре си е широка за класа си.
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако държиш на бензинов двигател - Либра 1.8 VVТ. Това е 100% гарантираният автомобил, който ще ти даде най-много за парите ти.
                    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

комшията има астра комби екотек и вчера цял ден се чудеше как преди 6000км е сменил маслото, а вече го няма.......

Коментар

Няма какво да си кривите душата, тия Астри са наистина много издръжливи. Един приятел има такава 2.0 dti от около 5 години и нищо не е правил по двигателя, само нещо по окачването, а я кара така все едно е служебна. С неговия начин на експлоатация, за същото време щеше да е уморил поне 3 ФИАТ-а. Друг познат, караше известно време такава служебна - същата работа. Има такива Астри с дизелов двигател Исузу, според опелджиите това е най-добрият избор. Ако имаш италианска кола и искаш всичко да и е наред, трябва да я гледаш като писано яйце, и ако не си готов да го правиш, хич не се захващай.
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Честно ли ви харесват тези астри? Аз карах едно комби с незнам какъв дизелов двигател и супер се отвратих от нея. Вървежа беше повече от ужасен.Возията е добра, ама в сравнение с Брава/Мареа се чувствах малко като в гондола Аз без много да ме убеждават бих взел Мареа или Либра.Dikaniо, смея да твърдя, че това с чупенето на фиатите не е истина.
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

мареята не е лоша, ако ти се кара. Либрата е толкова ужасно неудобна за ремонт кола, че няма накъде- ако знаех, нямаше да си купя Либра. Мани, ами частите й, както и класа й са доста нагоре от всички изброени коли тук. А астрата като харчи масло кво, много важно, доливаш половин кило и минаваш още 4 000 и сменяш, голяма работа. Все едно па само те харчат или все едно тези 10 000 ги правите за 2 месеца та всеки ден да доливаш...
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

dikanio написа:
                              Няма какво да си кривите душата, тия Астри са наистина много издръжливи. Един приятел има такава 2.0 dti от около 5 години и нищо не е правил по двигателя, само нещо по окачването, а я кара така все едно е служебна. С неговия начин на експлоатация, за същото време щеше да е уморил поне 3 ФИАТ-а. Друг познат, караше известно време такава служебна - същата работа. Има такива Астри с дизелов двигател Исузу, според опелджиите това е най-добрият избор. Ако имаш италианска кола и искаш всичко да и е наред, трябва да я гледаш като писано яйце, и ако не си готов да го правиш, хич не се захващай.
                              и аз съм така , но какво от това... да не би да съм за пример... не съм, както и приятеля ти, както и комшията ми, както и всички познат с тея гробници.Номера е колата да е пазена, че на друг приятел му призля от смяна на съединител и скъсан ангренаж на 15000 след смяна(хем с хубави части) излезе му ремонта колкото даде за колата

Коментар

Working...
                              X