Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват левия завой в Пловдив

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    dobrujanetza написа:
    Не може някакъв набеден за кмет да променя ЗАКОН!
    не го променя, само ще ти сложи знак, че не можеш да завиваш, което не противоречи на закона.Мисля, че филтър би свършил по-добра работа, вместо хората да се чудят от къде да обикалят.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

    Коментар


      #17
      Забраняват левия завой в Пловдив

      FEN TEMPRA BG написа:
      Вашия градоначалник вместо да твори такива "бисери" да се разходи до Асеновград и да се поучи как, един град може да остане без нито едно кръстовище регулирано със светофарна уредба. Естествено мащабите на Пловдив и Асеновград не могат да се сравняват, но кръговото движение може да се приложи поне на тези "невралгични" кръстовища.
      Напълно съм съгласен , но искам да внеса едно уточнение : ,, Градоначалник ’’ не е кметът на населеното място , а префектът т.е. началникът на полицията .
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

      Коментар


        #18
        Immortal написа:
        Airfan написа:
        Immortal, заблуждаваш се по два параграфа за Пловдив:1. От много отдавна е въведено разделението на потоците и на невралгичните места минават първо едните, после другите и прочее. Например втория светофар след като влезеш в града от към Асеновград.2. Ляв завой от напречна уличка на повечето булеварди в Пловдив е невъзможен или труден, поради простата причина, че имат разделителна мантинела/площ или са силно натоварени или са с двойно непрекъсната линия.
        1. Това светофара на МакДоналдс, до общежитията на "Чайка" ли е? То май е само той така, и то от скоро.А светофарите по Цариградско/Мария Луиза? А по "България"?2. Прав си, но има и места, където е възможно.
        1. Не, светофарът преди Баумакс. Друг такъв е на Сточна гара, след това на Цар Борис III с 6-и Септември. Този до МакДоналдс е така от много години.

        Коментар


          #19
          mims написа:
          nikolovvd написа:
          В Египет, по-точно в Кайро левият завой също е забранен, но пък е разрешен обратният завой!
          Доколкото знам и в Москва е така, но не знам как се отразява на движението.Дидо, много си прав. Ако има отделни секции ще е много по-добре.
          Не знам за Москва, но мога да ти разкажа за Кайро.Левият завой е забранен, но не и обратният. За целта най-лявото платно е обособено за обратен завой.От друга страна след обратният завой имаш три платна, в които обикновенно се движат 6 колони автомобили на "една боя" разстояние. Престрояването в най-дясната лента за десен завой става с включването на десният мигач и кратко натискане на клаксона. От начало може да се шокирате, но всички зад вас спират и спокойно се престроявате.По този начин левият завой става десен! :D В България обаче е много вероятно да стане мазало, защото никой няма да ви направи път да се престроите спокойно.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! Между другото в целия град има максимум 6-7 светофара, а градът е 22 милиона жители. А катастрофите са толкова редки, че обикновенно се свеждат до някоя спукана броня или одраскан калник. Ако попитате за смъртни случаи ще срещнете очудени погледи . Никой не може да си спомни такъв!
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #20
            Airfan написа:
            1. Не, светофарът преди Баумакс. Друг такъв е на Сточна гара, след това на Цар Борис III с 6-и Септември. Този до МакДоналдс е така от много години.
            Не ща да споря с пловдивчанин на тази тема, но като е така както казваш на повечето кръстовища - какъв е проблема с левия завой тогава?!?

            Коментар

            Working...
            X