Проблем аз с алкохола нямам, тъй като не консумирам, макар, че напоследък пия една нова напитка за България (Somersby, надявам се да не се счита за реклама)
Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
И у вас ли така се храните или е привилегия само за гостите ти?
Що, жена ти готви всеки ден ново ядене, а остатъка хвърляте ли го? На великден, като си свариш яйца и ги подмяташ 3 дена какво правиш!? Айде да мислим преди да пишем, много ви моля!
Да готви всеки ден и както се оказва коментираме ежедневна практика в заведения за обществено хранене. Освен това и каракачанката трябва да яде! Великденските ни яйца са снесени предходните дни и се съхраняват правилно както преди, така и след сваряването. От години вкъщи не се купуват яйца от магазина.Между другото каква е разликата между несервираното и полуизяденото кебапче.
Готви една тава мусака, ядете две порции, и остатъка давате на кучето?!? Не ти вярвам! Ако кажеш, че готви само по две порции, пак няма да повярвам. А супа не ядете ли? Или от нея готвите само по две чинии? Пълнени чушки, боб, баница, гювеч... Или ядете само скара?А по втория ти въпрос, разликата е, че едното е било в нечия уста, а другото е изпечено и прибрано в хладилника, както правят повечето нормални хора.
Не разбирам какво общо има готвенето у дома с готвенето в ресторантите? Как може да сравнявате двете неща? Нима сте съгласни да си плащате да ядете и да ви пробутват вчерашни кебапчета на мусака или вчерашна салата на супа и да си мислите, че това е добра практика в този бранш? Ако това е така, защо в едни други теми се възмущавате от българската действителност, след като вие самите я подкрепяте с 2 ръце????
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Защото е лицемерно да се възмущаваш от нещо, което самия ти правиш. За мен няма проблем да нарежат зеле, част от него да направят на салата, а остатъка да сготвят на следващия ден. Иначе мусака от кебапчета не бих ял, без значение дали са "пресни", или от вчера, стига, естествено, да разбера, че е такава.
Защото е лицемерно да се възмущаваш от нещо, което самия ти правиш. За мен няма проблем да нарежат зеле, част от него да направят на салата, а остатъка да сготвят на следващия ден. Иначе мусака от кебапчета не бих ял, без значение дали са "пресни", или от вчера, стига, естествено, да разбера, че е такава.
А сори - аз го правя за себе, не го правя за други. Намираш ли разликата? По твоята логика, за да имам аз кухня, не ми трябва разрешение от РИОКОЗ нали? Ами дай да се махнат разрешенията от РИОКОЗ за ресторан, що са ти - много лицемерно да си го нямаш у вас, а да го искат за ресторант?
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Добре, защо все генерализираме? Всеки подход е според ситуацията. В завода, в който беше моето барче жените получаваха по 350-400 лв заплати. В момента, в който калкулацията на нещо надмине 2-3 лв - ще си стои там. И не мислете че не е имало инспекции. Идвали са - показваме - в един хладилник са заготовки за ядене и салати, в друг сурови меса. Това не е нередно, нито опасно и това го виждаха от ХЕИ и не казаха да има нещо нередно. И както казах - не съм съгласен да не ти дават избора или да се прави с цел просто да си увеличиш печалбата ако имаш достатъчно марджин в ценообразуването.
Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Поръчвам салата октопод за ако не се лъжа (цена 200 26 лв. И не си представяйте плато. Пет резенчета в чинията. Като го опитах - просто готовите мариновани октоподи от Метро струващи 3лв 200 гр.
Благодаря, че сподели с нас преживяването си с маринованите октоподи през 2008-а година.
...За мен няма проблем да нарежат зеле, част от него да направят на салата, а остатъка да сготвят на следващия ден. ...
Това е съвсем нормално, но какво общо има с темата. Никой не се оплаква, че с една част от каимата са направили кебапчета, а другата част са я прибрали в хладилника, за да наготвят нещо друго. Става дума за нещо наготвено, сервирано/предложено, прибрано и ПРЕнаготвено. Отврат!
Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Отказвам да си купувам мусака, обаче към днешна дата Мултипла би пауър все повече започва да ми харесва - станахме 4 иии... какво стана с двигателя? Ремонтиран ли е вече? Още ли харесвате Фиат мултипла?
FIAT BRAVA 1.4 12v. на тъщата.
FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 1999
Коментар