krasio_79bs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мусака от кебапчета ( по български)
Collapse
X
-
-
u_bo
Yavor написа:...Няколко пъти хващаме с колегите заведението където обядваме, че рециклират вчерашната манджа... Че и по няколко наведнъж даже...
Коментар
-
Immortal написа:PASSARELLA написа:Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
От както със семейството не посещаваме заведения за обществено хранене по морето, нямаме провалена почивка.В заведенията никой не може да е сигурен дали този, който ти приготвя салатата или пържолата, не е ходил до тоалетно и е пропуснал да си измие ръцете. Дали сервитьора не е кихнал над таблата преди да ти сервира. Дали в каймата на кюфтетата няма кучешко месо и т.н. Не съм чул някой да се е оплакал, че 2-3 дни е пазил тоалетната в къщи, но почти няма хора, които са отишли на почивка и не са имали стомашни проблеми и неразположения.А с тези "шведски маси" ми настръхва косата, когато видя как Ганьо бърка по платата с ръце и ту вземе едно, ту върне друго. Само като го гледаш и ти се обръща стомаха.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
PASSARELLA написа:krasio_79bs написа:Колгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици. Очевидно е, че и ти нямаш.PASSARELLAКолгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици.
Коментар
-
Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
Коментар
-
PASSARELLA написа:Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
Коментар
-
Това, че храната е стара не означава че е развалена. И не е само по морето. Аз няколко години държах ресторант в шивашко предприятие. Хранихме 600 човека всеки ден. Взех готвачка от елитен за града ресторант. И тя ме светна за някои хитрини. Например - зелевата салата от единия ден става веднага запечено зеле или зелева супа на другия. За това никога не се овкусяват салатите. И така - пресните зеленчуци първо се предлагат за салати, а после се готвят. И много неща се правят с идея за по-голяма дълготрайност. Например - шкембето ( Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ) се вари и се замразява. По същия начин и бульона. Когато искаш шкембе - всичко се размразява в микровълновата. И не си мислете че това е в кварталните кръчми. Както казах - за тези неща ме светна готвачка която взех от ресторант с вечерен бюджет 50 лв на човек. Трябва да си изтънчен гурме познавач за да усетиш продуктите. Но в повечето случаи логиката е - разбира ти свиня от кладенчова вода. Но пак казвам - тези практики в никакъв случай не са опасни за здравето. Просто - българска действителност.П.С. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
PASSARELLA написа:Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Immortal написа:Аз просто нямам какво а добавя към изчерпателния пост.Скоро може да ядем и таратор от обелки на краставици...За 200 лв - толкоз.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
То по тая логика каквото остане от масата ( ВСИЧКО ПЛАТЕНО ) , за да не се изхвърля да влезне в употреба , в кухнята.681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Коментар
-
Immortal написа:Аз просто нямам какво да добавя към изчерпателния пост. (на Пасарела)Скоро може да ядем и таратор от обелки на краставици...За 200 лв - толкоз.nikolovvd написа:PASSARELLA написа:Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
Коментар
-
PASSARELLA: Ей ти всички ресторанти ги направи столово хранене! Ако искам да ям вчерашна храна, ще си отворя хадилника. Като отида в ресторант искам да ям храна, която са я сготвили днес, а не вчера или преди една седмица - за това си и плащам в пъти колкото би ми струвало същото удоволствие у дома. За съжаление тази практика не е в противоречие на никой закон, затова предпочитам да ходя в ресторанти, в които знам какво се прави в кухнята.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Добре де - само на мен ли майка ми дори в къщи например - ако има един ден супа боб и остане, на другия ден го прави на каша? И много други разни такива хитринки?Не ме разбирайте погрешно - не оправдавам липсата на избор. В къщи човек сам си избира - докато примера с кебапчетата - е постфактум.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар