Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мусака от кебапчета ( по български)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    krasio_79bs написа:
    Колгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици. Очевидно е, че и ти нямаш.
    PASSARELLAКолгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици.
    Нямаш си и бегла представа от това което съм виждал с очите си.Алчни готвачи има колкото си щеш.Алчни шефове има също колкото си щеш.Единия лъже за да му излезе килипира,другият за да не го надчетат при ревизията.Да не отварям дума за продуктите използвани при готвенето и при студената кухня.Айде каймата била така направена,ама зарзавата що ли го купуват от най-скапания.Сигурно щото нямат избор горките.Па омлет за 400 души сещаш ли се как се приготвя?Дали проверяват яйцата едно по едно за развалени?ПП.Радвай се,че не си видял това което аз съм виждал по заведенията.Да ти е сладко.
    Продължаваш усилено да се излагаш. Ако има развалено яйце, синко, ще разбере не само готвача но и целият хотел. Но това ме навежда на мисълта, колко пъти си виждал развалено яйце и колко омлета си направил през живота си.Всичко останало се прави ЗАРАДИ ЦЕНАТА. Хобава стока, доставена с документ и фактура струва пари. Тя е по-скъпа от тази на пазара. И цената на яденето и на почивката ти става друга. След като някой е решил, че с 200 лева ще кара море - това е положението. Спирам да говоря, защото вече започваме да преповтаряме думите ми всички заедно и разговора започна да оглупява. Предложиха хотелите евтини ол инклузиви и всички се юрнаха. Никой, разбираш ли - никой - не си зададе простичкият въпрос: как става това!? Как така е толкова евтино!? Отидоха, наядоха се с боклуци, напиха се с фалшив алкохол и после йок! храната била гадна - е как нема да ти е гадна!? От къде на къде хотелиера ще ти прави почивката без пари, че не ми е ясно!? Ама то глупава работа, бе...глупава.

    Коментар


      #32
      Yavor написа:
      ...Няколко пъти хващаме с колегите заведението където обядваме, че рециклират вчерашната манджа... Че и по няколко наведнъж даже...
      а защо още след първия път не се отказахте от това заведение?"fool me once shame on you, fool me twice shame on me." Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)".Модераторски екип на fiat-bg.org

      Коментар


        #33
        Immortal написа:
        PASSARELLA написа:
        Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш.
        Ти пък нямаш никаква представа от какво аз или който и да е друг колега имаме представа.Ако ти се хранищ само и единствено в 5-звездни ресторанти, то повечето хора се хранят (когато изобщо си позволят да се хранят навън) в точно такива "капанчета", които са и преобладаващия вид заведения.Щото много имат представа в ресторантите, затова на Китен половината се одрискахме (с извинение).
        Аз, жената и детето не сме Явно все пак е или до заведението или до това, което ядеш в него. Съмнявам се да има как да се "фалшифицира" пържола или цяла риба примерно... Е да, ние с Женя оставихме доста рибешки кости - за поне 4 рибени чорби имаше
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #34
          От както със семейството не посещаваме заведения за обществено хранене по морето, нямаме провалена почивка.В заведенията никой не може да е сигурен дали този, който ти приготвя салатата или пържолата, не е ходил до тоалетно и е пропуснал да си измие ръцете. Дали сервитьора не е кихнал над таблата преди да ти сервира. Дали в каймата на кюфтетата няма кучешко месо и т.н. Не съм чул някой да се е оплакал, че 2-3 дни е пазил тоалетната в къщи, но почти няма хора, които са отишли на почивка и не са имали стомашни проблеми и неразположения.А с тези "шведски маси" ми настръхва косата, когато видя как Ганьо бърка по платата с ръце и ту вземе едно, ту върне друго. Само като го гледаш и ти се обръща стомаха.
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #35
            PASSARELLA написа:
            krasio_79bs написа:
            Колгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици. Очевидно е, че и ти нямаш.
            PASSARELLAКолгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици.
            Нямаш си и бегла представа от това което съм виждал с очите си.Алчни готвачи има колкото си щеш.Алчни шефове има също колкото си щеш.Единия лъже за да му излезе килипира,другият за да не го надчетат при ревизията.Да не отварям дума за продуктите използвани при готвенето и при студената кухня.Айде каймата била така направена,ама зарзавата що ли го купуват от най-скапания.Сигурно щото нямат избор горките.Па омлет за 400 души сещаш ли се как се приготвя?Дали проверяват яйцата едно по едно за развалени?ПП.Радвай се,че не си видял това което аз съм виждал по заведенията.Да ти е сладко.
            Продължаваш усилено да се излагаш. Ако има развалено яйце, синко, ще разбере не само готвача но и целият хотел. Но това ме навежда на мисълта, колко пъти си виждал развалено яйце и колко омлета си направил през живота си.Всичко останало се прави ЗАРАДИ ЦЕНАТА. Хобава стока, доставена с документ и фактура струва пари. Тя е по-скъпа от тази на пазара. И цената на яденето и на почивката ти става друга. След като някой е решил, че с 200 лева ще кара море - това е положението. Спирам да говоря, защото вече започваме да преповтаряме думите ми всички заедно и разговора започна да оглупява. Предложиха хотелите евтини ол инклузиви и всички се юрнаха. Никой, разбираш ли - никой - не си зададе простичкият въпрос: как става това!? Как така е толкова евтино!? Отидоха, наядоха се с боклуци, напиха се с фалшив алкохол и после йок! храната била гадна - е как нема да ти е гадна!? От къде на къде хотелиера ще ти прави почивката без пари, че не ми е ясно!? Ама то глупава работа, бе...глупава.
            Нарочно цитирам целия ти пост.Той прекрасно илюстрира мисленето на тези собственици на "турситически" обекти, които правят от вчерашните кебапчета днешната мусака.Щом Бай Ганьо е решил, че за 200 лв ще си кара почивката, то той напълно заслужава да яде мусака от кебапчета... ?!?!?А малко по-нагоре се опитваше да ни убедиш, че такова нещо няма?!

            Коментар


              #36
              Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!

              Коментар


                #37
                PASSARELLA написа:
                Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
                +1

                Коментар


                  #38
                  Това, че храната е стара не означава че е развалена. И не е само по морето. Аз няколко години държах ресторант в шивашко предприятие. Хранихме 600 човека всеки ден. Взех готвачка от елитен за града ресторант. И тя ме светна за някои хитрини. Например - зелевата салата от единия ден става веднага запечено зеле или зелева супа на другия. За това никога не се овкусяват салатите. И така - пресните зеленчуци първо се предлагат за салати, а после се готвят. И много неща се правят с идея за по-голяма дълготрайност. Например - шкембето ( Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ) се вари и се замразява. По същия начин и бульона. Когато искаш шкембе - всичко се размразява в микровълновата. И не си мислете че това е в кварталните кръчми. Както казах - за тези неща ме светна готвачка която взех от ресторант с вечерен бюджет 50 лв на човек. Трябва да си изтънчен гурме познавач за да усетиш продуктите. Но в повечето случаи логиката е - разбира ти свиня от кладенчова вода. Но пак казвам - тези практики в никакъв случай не са опасни за здравето. Просто - българска действителност.П.С. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна.
                  Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                  ----------------------------
                  Ignorance is a bliss

                  Коментар


                    #39
                    Аз просто нямам какво да добавя към изчерпателния пост. (на Пасарела)Скоро може да ядем и таратор от обелки на краставици...За 200 лв - толкоз.

                    Коментар


                      #40
                      PASSARELLA написа:
                      Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
                      И у вас ли така се храните или е привилегия само за гостите ти?
                      Няма начин да няма начин!

                      Коментар


                        #41
                        Immortal написа:
                        Аз просто нямам какво а добавя към изчерпателния пост.Скоро може да ядем и таратор от обелки на краставици...За 200 лв - толкоз.
                        За съжаление в повечето случаи положението е такова. И не е само с храните. Цената в никакъв случай не е гаранция за качество. Друг пример - в Холидей Инн в бизнес парка сме. Поръчвам салата октопод за ако не се лъжа (цена 200 26 лв. И не си представяйте плато. Пет резенчета в чинията. Като го опитах - просто готовите мариновани октоподи от Метро струващи 3лв 200 гр.
                        Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                        ----------------------------
                        Ignorance is a bliss

                        Коментар


                          #42
                          То по тая логика каквото остане от масата ( ВСИЧКО ПЛАТЕНО ) , за да не се изхвърля да влезне в употреба , в кухнята.
                          681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

                          7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

                          Коментар


                            #43
                            Immortal написа:
                            Аз просто нямам какво да добавя към изчерпателния пост. (на Пасарела)Скоро може да ядем и таратор от обелки на краставици...За 200 лв - толкоз.
                            Ми колко да е, бе човек!? Това е положението - нищо не редно няма в това.Но факта, че когато опреш до услуги менажирани и управлявани от българин - вероятността да си изключително прецакан е огромна - както обяснява коолегата за зелето - това си е изключително нормален и хубав похват - не си съсипвам зелето днес, за да ти го направя на пиле със зеле утре. Но това, че зелевата ти салата е подходяща за ядене само от зайци остава на заден план - искал си зелева салата, продал съм ти я прясна, току-що нарязана. Хайде кажи ми нещо! Но проблема е двупосочен - аз нямам против да ти приготвя зелевата салата, така че да си оближеш пръстите - но цената и няма да е 2лв, а 5 - ти не си съгласен да ги дадеш и аз не съм съгласен да ти я направя както трябва. Това е то...Тъпо.
                            nikolovvd написа:
                            PASSARELLA написа:
                            Омръзна ми да обяснявам, но за неразбралите: Не се оптивам да те убедя, че такова нещо няма. Това което обяснявам е, че:1. Това не прави храната не годна2. В това няма нищо не редно и не позволено3. Не може да се очаква продукт с високо качество без някой да плати за това4. Ганьо не заслужава и мусака от кебапчета!
                            И у вас ли така се храните или е привилегия само за гостите ти?
                            Що, жена ти готви всеки ден ново ядене, а остатъка хвърляте ли го? На великден, като си свариш яйца и ги подмяташ 3 дена какво правиш!? Айде да мислим преди да пишем, много ви моля!

                            Коментар


                              #44
                              PASSARELLA: Ей ти всички ресторанти ги направи столово хранене! Ако искам да ям вчерашна храна, ще си отворя хадилника. Като отида в ресторант искам да ям храна, която са я сготвили днес, а не вчера или преди една седмица - за това си и плащам в пъти колкото би ми струвало същото удоволствие у дома. За съжаление тази практика не е в противоречие на никой закон, затова предпочитам да ходя в ресторанти, в които знам какво се прави в кухнята.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                              Коментар


                                #45
                                Добре де - само на мен ли майка ми дори в къщи например - ако има един ден супа боб и остане, на другия ден го прави на каша? И много други разни такива хитринки?Не ме разбирайте погрешно - не оправдавам липсата на избор. В къщи човек сам си избира - докато примера с кебапчетата - е постфактум.
                                Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                                ----------------------------
                                Ignorance is a bliss

                                Коментар

                                Working...
                                X