Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще си купувам телевизор - старата песен на нов глас.... :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще си купувам телевизор - старата песен на нов глас.... :)

Колеги, от няколко дни задълбочено изучавам нововъведенията в областта на теУевизионните технологии, НО така и не намирам конкретен отговор на въпроса ми Нужен ми е телевизор с размер около 42" - 46".Сега, условията:-трудно бих се разделил с повече от 1000лв. (не поради липса на желание).-имам възможност да избирам от какво разстояние да съзерцавам новата придобивка (2,5-3,0м. в ширина ИЛИ от 3,5-4,0м. по дължина) според местоположението в хола.-в 90% от времето на гледане ще ползвам цифрова телевизия, а останалите 10% се изразяват в киновечери с DivX/DVD/HD-филми.-СИЛНО съм пристрастен към ’Panasonic’.Та, въпроса ми е, може ли някой от вас да сподели НА ПРАКТИКА, LCD/LED/Plasma е най-подходящият изобр в моя случай?Знам теоретичните предимства и недостатъци на технологиите, но ме интересуват впечатленията ви НА ПРАКТИКА?Благодаря предварително!

Преди време имаше подобна тема.Разстоянието на гледане е по желание, защото това не са старите телевизори с електронно лъчева тръба, а като си с цифрова телевизия и особено HD ти се иска да си в телевизора. Правилото (до колкото има такова) е да гледаш от такова разстояние, от което не виждаш отделните пиксели, а това разстояние на практика е под 50 см.Така че си вземи това, което ти хареса.LCD/LED/Plasma е пак по твое желание. LCD/LED са едно и също нещо. Разликата е в подсветката - източника на светлина. В единия случай е лумисцентен излъчвател, а в другия светодиодин.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Според моето скромно мнение е че не ти трябва по голям от 40" максимум 42"... За около 1000лв читав лед тв не можеш да вземеш даже и не читав не може да намериш но с малко търсене може да се купи читаво LCD което е за претпочитане пред плазмените ТВ-та... Според моя статистика (допитвал съм се до около десетина сервиза за ТВ-зори) най - малко сервизирани са LG и Samsung аз залагам на първото ... но за 1000 лв... хубаво LG най много 32 или в най добрия случаи 37....Иначе за в момента най доброто на пазара е лед" технологията която "уж е най нова" но не е точно така но това е друга тема>Та на кратко... Плазмените ТВ са пълни с газ , с времето прегарят и избледняват особено от статични картинки като логото на тв каналите нямат толкова голям контраст и ако не се лъжа имат доста голяма с да точно така ГОЛЯМА скорост на реагиране демек при бързо сменящи се картини гледаш миш-маш.LCD-то e пълен с течен кристал при по сериозен удар матрицата се разтича но пък образа е доста по добър и изкарва доста повече време.За лед тв-тата не знам много ама казавт че са хубави но само времето ще покаже.... Но харчат най малко електро енергия...При покупка гледай да имаш цифров тунер които чете MPG4 ! Погледни какви входове има на задника колкото повече и различни толкова по добре...HDMI,DVI,RGB,RCA,Scart,S-Video никога не се знае какво ще ти потрябва... и не на последно място провери из ГУГЛЕ-то какво се пише за съответния телевизор
      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

tx-l42s20e и да почерпиш за инфото

Коментар

у_бо, а защо не tx-р42s20e Цената е еднаква, размера също - гледал си LCD-то и Plasma-та за сравнение?Въпроса ми беше, НА ПРАКИТИКА вашето впечатление какво е, колеги?

Коментар

Вземи си едно LG въпреки пристрастията си.Баща ми се оръси за Панасоник, и какво - не чете филми от флашка, а тези които четат - не знаят за съществуването на субтитри.Освен това за твоя бюджет - само най ниския клас ще стигнеш на Панасоник.Ето това мога да ти препоръчам: http://www.technomarket.bg/products/...42le4500Ако искаш да минеш съвсем тънко - да ти остане и за една маса от бюджета: http://www.technomarket.bg/products/...2ld450Като последния имам 32 инчов в стаята на малкия - прекрасна машина.За Панасоник не мога да препоръчам, просто не ме впечатляват бюджетните им изпълнения. Виж скъпите им модели са друга бира. Тия модели дето си подхвърляте нямат медия плеър, а повярвай ми - щом ще гледаш филми - по голям кеф няма - да можеш да си пуснеш от флашка едно филмче на full HD - и да видиш какво може тв-то.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

От повече от половин година имам http://www.plasma-lcd-crt.com/tvs/ma...onic_tx-p50g30 и смея да твърдя, че си струва всяка стотинка която съм дал. Гледаме го от разстояние 2-3 метра, вечер като си пуснем филмче с жената с пуканки и бира, се размаваме от кеф.

Коментар

А има ли някаква разлика ако пускам филми от компютър през HDMI, както съм правил до сега и флашката директно забучена в телевизора? Имам предвид, трябва ли този плеър да е водещ при избора? Така или иначе компютъра ще стои съвсем близо до телевизора.

Коментар

При положение, че имаш достъп на компютъра до телевизора и HDMI кабел, не е нужно задължително да търсиш телевизор с плейър. Качеството, което ще получиш е 1:1, а компютъра ти дава доста повече възможности за модифициране на субтитри, кодеци и прочие.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Кики, ако имаш желанието да гледаш истинска картина (все пак това е телевизор и това е най-важното нещо), то вземи си една хубава плазма на Панасоник, както си се ориентирал.Само човек, който не е гледал плазмен телевизор, вечер, може да се изкаже негативно към плазмените екрани.Единствено, единствено, което за мен е негативно (ако може да се брои това) в значително по-голямата консумация на енергия, ама за сметка на това всяка друга стотинка си струва.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Само да вметна, че консумацията е голяма при много светлите картини, а си купуваме телевизор, не нощна лампа.

Коментар

Е, щом ще ползваш компа, това е друго.Но ниския клас на Панасоник не е по-добър от средните класове на Самсунг и ЛГ.За пламите съм съгласен, ама там парите са други - трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО висок клас.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

nikolovvd написа:
                          LCD/LED са едно и също нещо. ...
                          Ако говориш за LED TV и LСD TV, въобще не са едно и също.
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

хахахах , понеже не съм от много капризните днес си купих това. http://technomarket.bg/products/0907...shiba-32lv733g... засега доволно.

Коментар

Интересуват те мнения на практика.Амии.. SAMSUNG - НЕ !2 пъти сменяне на матрица и сега си стой под леглото, просто няма смисъл да се ремонтира, една матрица е колкото един телевизор почти. Телевизора е LCD, модела не се сещам.Техника, който обслужва гаранционно продуктите на Техномаркет във В.Търново ми каза: "Виждаш ли какво имам тук - Самсунг, Нео, Самсунг, Нео, Самсунг, Нео" Също имам познат, който работи в Техномаркет и той ми каза не си купувай ПАК Самсунг.Настоящия ми телевизор е Panasonic с HD МД а-ууу разни такива шукарийки.Успех

Коментар

Working...
                              X