Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Абе то на писта всеки знае, ама ВИЕ знаете ли колко струва едно такова каране, за да се вдигне един средностатстически мотоциклетист в България да покара час-два???
    Така е, но упражненията за писта в условия, попадащи под други правила и с други участници не са безопасни. "Като няма пари за писти, дайте да избием пешеходците във Варна!"Обаче може да си купите мотоциклет и който има възможности да си позволи и да го кара на писта като състезател. А аз, като любител на Ф1, не мога да си купя болид и само пари за пистата да ми липсват и "да се вдигна като един средностатистически пилот в България да покарам час-два". Ако живея в квартала ти и се упражнявам из пресечките с Мареата, как ще ме оправдаеш?

Коментар

Kuku написа:
      Абе то на писта всеки знае, ама ВИЕ знаете ли колко струва едно такова каране, за да се вдигне един средностатстически мотоциклетист в България да покара час-два???
      А по улиците е евтино, човешкото здраве и/или живот не са особено скъпи, така че да навиваме масура и каквото стане, нали?Всички знаем, че кефа се плаща, но в България сме царе да шмекеруваме и искаме да е евтинийка.Дал 1000 лева за мотор/кола и започва да мисли "Ама това си е мое, аз пари съм давал за него, как така някой ще ми казва, че не мога да го карам без книжка, без регистрационни табели, без застраховка, без крушки на стоповете, без да е технически изправно за да мине ГТП?" Постоянно виждам автомобили с неизправни светлини, но на хората не им пука. Какво, че в тъмното не го виждаш, какво, че не разбираш, че е натиснал спирачката. Какво като не е закачил светлините на ремаркето и стоповете му не светят? Онзи ден едни познати от малък град мислеха така: "Ама какво като е със старите номера и няма стикер за гражданска, той кара само из селото. Върши си работа тук и толкова." Да бе, и аз си върша работа с колата, точно за това съм я купил, също като него. Нали?Ако някой иска да си прави кефа, нека си извади пари от джоба, а не да застрашава живота на околните. Винаги съм се кефел на мненията на Еспер, но не мисля, че в случая е прав. Дори да се съглася, че той има необходимото съзнание, възпитание и морал да не прекрачва определени граници, мнозинството от хората ги нямат. И именно за това има закони и трябва да ги спазваме. Обаче, реално погледнато, макар колегата Еспер да ми допада ( според това, което виждам от постовете му ), той с нищо не е по-различен от, пак мое мнение, модерирано отявления лумпен и неприятен тип nai7, модерирано в чийто ник предполагам 7цата е повдигнатия на квадрат резултат от IQ теста му. И чиито постове са квинтесенция на онова, което хората ненавиждат в повечето мотоциклетисти - тотално незачитане на другия.Еспер, искаш ли някой като nai7 да се чуства спокойно и да си кара със 250 с мотор без номер, без да има книжка, по улицата по която играят децата ти, където пресичат родителите ти? Най-тъпото е, че подобни неща водят и до нещо подобно на сръбския графит на Колумб, а именно до "Гърци, йе@али сме ви и демокрацията!"Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители.Подобни изказвания по отношение на друг член на форума са недопустими!!!Следва официално предупреждение.Модератор.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        Kuku написа:
        А по улиците е евтино, човешкото здраве и/или живот не са особено скъпи, така че да навиваме масура и каквото стане, нали?Всички знаем, че кефа се плаща, но в България сме царе да шмекеруваме и искаме да е евтинийка.Дал 1000 лева за мотор/кола и започва да мисли "Ама това си е мое, аз пари съм давал за него, как така някой ще ми казва, че не мога да го карам без книжка, без регистрационни табели, без застраховка, без крушки на стоповете, без да е технически изправно за да мине ГТП?" Постоянно виждам автомобили с неизправни светлини, но на хората не им пука. Какво, че в тъмното не го виждаш, какво, че не разбираш, че е натиснал спирачката. Какво като не е закачил светлините на ремаркето и стоповете му не светят? Онзи ден едни познати от малък град мислеха така: "Ама какво като е със старите номера и няма стикер за гражданска, той кара само из селото. Върши си работа тук и толкова." Да бе, и аз си върша работа с колата, точно за това съм я купил, също като него. Нали?Ако някой иска да си прави кефа, нека си извади пари от джоба, а не да застрашава живота на околните. Винаги съм се кефел на мненията на Еспер, но не мисля, че в случая е прав. Дори да се съглася, че той има необходимото съзнание, възпитание и морал да не прекрачва определени граници, мнозинството от хората ги нямат. И именно за това има закони и трябва да ги спазваме. Обаче, реално погледнато, макар колегата Еспер да ми допада ( според това, което виждам от постовете му ), той с нищо не е по-различен от, пак мое мнение, отявления лумпен и неприятен тип nai7, в чийто ник предполагам 7цата е повдигнатия на квадрат резултат от IQ теста му. И чиито постове са квинтесенция на онова, което хората ненавиждат в повечето мотоциклетисти - тотално незачитане на другия.Еспер, искаш ли някой като nai7 да се чуства спокойно и да си кара със 250 с мотор без номер, без да има книжка, по улицата по която играят децата ти, където пресичат родителите ти? Най-тъпото е, че подобни неща водят и до нещо подобно на сръбския графит на Колумб, а именно до "Гърци, йе@али сме ви и демокрацията!"
        След като не ме познаваш не говори глупости,аз също имам дете на 4 г и не си карам мотора по улиците със 250 щото няма как да ги вдигна ама ти си много умен и няма как да го знаеш този елементарен факт.Карам го там където може да се кара.Hey Slick, my very smart.Just I’ve never touched that they talk to me tock, shithttp://www.vbox7.com/play:cdba73ff7bИзгледай тоя клип бе .......... и пак казвам може би ще разбереш защо го правят но МОЖЕ БИ,мен лично ме съмнява дали ще го разбереш ама го изгледай няколко пъти ако трябва спри на пауза почини си и пак наново.Ако трябва си го запази във компа и си го гледакай от време на време и пак казвам МОЖЕ БИ ще разбереш защо го правят.Но ти си над тези неща и няма да го схванеш,ако искаш вземи си някой който да ти направи една разбивка на клипчето и да го напише със големи букви защо го правят ама ти си със IQ МНОООООГО над обичайното и такива прости лумпени няма как да ги разбереш.Не се хаби да пишеш знам какво ще кажеш.Абе на теб някой водач на дву колесно да не ти е влезнал отзад че си такъв?????????? Не се притеснявай тя болката отминава.

Коментар

Интерсни хора сме, хем искаме да има ред, сигурност и спокойствие, хем не искаме да спазваме нищо, ако може само другите да спазват, а аз ще си карам както искам, ама те да спазват закона и да ме пазят. А по темата и в резултата на темата взех да обръщам внимание и да търся нормални мотористи- от петък мин седмица до днес видях 1, което все пак не е лошо, смятах,ч е и 1 няма нормален да кара със 120-130 на магистрала.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            Интерсни хора сме, хем искаме да има ред, сигурност и спокойствие, хем не искаме да спазваме нищо, ако може само другите да спазват, а аз ще си карам както искам, ама те да спазват закона и да ме пазят. А по темата и в резултата на темата взех да обръщам внимание и да търся нормални мотористи- от петък мин седмица до днес видях 1, което все пак не е лошо, смятах,ч е и 1 няма нормален да кара със 120-130 на магистрала.
            Стига бе колега,как да го карам на магистралата тоя мотор със 120-130?

Коментар

Една от малкото теми, в които се стига до конкретен отговор. Ако не друго поне се изясни едно - да, мотористите смятат, че са над закона и се гордеят с това. Не знам какво има да се обсъжда повече.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Тръпка може да усетиш по много начини.Не си мисли, че си открил топлата вода.Аз практикувам това ( не съм аз на клипа ):http://www.youtube.com/watch?v=5_1Rk...eature=related И не застрашавам никого. Напротив, винаги когато осигуряваш друг човек, си наясно, че здравето и животът му са в твоите ръце. А после твоят живот е в неговите.Подобна отговорност проявявам и на пътя.За разлика от теб. А щом караш мотора без книжка, и щом не знаеш как да се владееш и питаш как да го караш със 130.... какво да кажа, освен, че обезмисли всички постове в защита на мотоциклетистите.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

nai7 написа:
                  pakumba написа:
                  Не е нужно да ме убеждаваш, аз самия не спазвам ограниченията и не карам със 130 на магистрала, обаче и не карам с 250, а със 160 максимум и то доста рядко, колкото повече минават годините се забелзвам, че намалям и скоростта. Въпроса е, че нито аз, нито ти имаме оправдание. Не е оправдание, че много ни вървят машините /макар и кола и моята върви прилично/, ако това ни е кара да шпорим с 250, ами купуваш едно симсонче и това е. И честно ти казвам, онзи ден на магистралата кара жената със 120-130 и изпреварихме мотор, с бая широчка задна гума, после той ни изпревари и след малко пак го минахме и така, този си караше редовно 110-130 Самия факт, че се очудваме на такива не говори добре :D
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ко сте ми се фанали за мотористите бе???Що се не фанахте за колите на НСО,що се не фанахте за хилядите без застраховки без прегледи с незнайно техническо състояние на мпс.Смешници,изтъкват морал по форумите.МИШКИ
                    Bravo 1.2 16v
                    Lancia Dedra 1.8 16v
                    Suzuki GSXR250R

Коментар

pakumba написа:
                      nai7 написа:
                      pakumba написа:
                      Не е нужно да ме убеждаваш, аз самия не спазвам ограниченията и не карам със 130 на магистрала, обаче и не карам с 250, а със 160 максимум и то доста рядко, колкото повече минават годините се забелзвам, че намалям и скоростта. Въпроса е, че нито аз, нито ти имаме оправдание. Не е оправдание, че много ни вървят машините /макар и кола и моята върви прилично/, ако това ни е кара да шпорим с 250, ами купуваш едно симсонче и това е. И честно ти казвам, онзи ден на магистралата кара жената със 120-130 и изпреварихме мотор, с бая широчка задна гума, после той ни изпревари и след малко пак го минахме и така, този си караше редовно 110-130 Самия факт, че се очудваме на такива не говори добре :D
                      Като още малко застарея(37) ще си взема чопър засега ми се кара R6 Аз също се забавлявам по различни начини,ходя за риба,катеря се по разни баири,но обичам високите скорости.Пак да кажа карам там където позволява,спазвам ограничения или ги минавам със малко само във населени места.

Коментар

pakumba написа:
                        после той ни изпревари и след малко пак го минахме и така, този си караше редовно 110-130 Самия факт, че се очудваме на такива не говори добре :D
                        А максимално разрешената му скорост на магистрала е 100 км/ч. Т.е. и той като теб и мен, превишава в разумните граници.Евала

Коментар

PREDATORst написа:
                          Ко сте ми се фанали за мотористите бе???Що се не фанахте за колите на НСО,що се не фанахте за хилядите без застраховки без прегледи с незнайно техническо състояние на мпс.Смешници,изтъкват морал по форумите.МИШКИ

Коментар

Темата заприлича на спор ЦСКА/Левски...А по-назад, Дидо, съм описал защо предпочитам да карам с мотора с 20-30 км/ч по-бързо от максимално разрешената скорост...
                            Аз когато пътувам с мотора надалеко, предпочитам да поддържам скорости от 100-110 км/ч ЕДИНСТВЕНО и само заради ТИР-овете! И това съм го научил от опит! Преди си спазвах 90 км/ч (въпреки че ограничението е 80) но като ми се случи няколк пъти да ме изпреварят ТИР-ове, който прибирайки се в дясната лента са били на косъм да ме забършат с ремаркетата и да ме запратят на 100 метра от пътя като безформена купчина кайма, вече гледам да карам с една идея по-бързо от всякакви ТИР-ове! Предпочитам да ме глобят за превишена скорост, отколкото да гледам от небето как майка ми ме погребва в ковчега...
                            Предполагам и на вас се е случвало нещо подобно с колите...

Коментар

PREDATORst написа:
                              Ко сте ми се фанали за мотористите бе???Що се не фанахте за колите на НСО,що се не фанахте за хилядите без застраховки без прегледи с незнайно техническо състояние на мпс.
                              Пусни теми с предложенията си и ако никой не пише там - пак питай!
                              PREDATORst написа:
                              Смешници,изтъкват морал по форумите.МИШКИ
                              И какво подскачаш като ощипана мома? Болезнено е да разбереш, че балона е спукан ли? Обидите ти са точно олицетворение на надменното ви поведение. Имате мотор и мислите, че всички ви гледат със зяпнали уста и падат на колене да целуват дирите ви. Беше - едно време, когато пистови мотори имаха единици - работещи в чужбина или плаващи по море. Сега мотори да искаш. Честно да ти кажа в квартала има няколко мотористчета, дето по цял ден ги режат на спри-тръгни. 99,9% от околните откровено ги мислят за келеши, а останалите са няколко тинейджърчета дето ги мислят за мноо яки.И разни репортажи за мото-събори със същите клишета за романтиката и вятъра в косите също са ми смешни- демек, колко сме различни. Въпрос на вкус. То и гей-събори има, и те са различни...и какво от това?Нямам нищо против никой участник в движението. Не фаворизирам никого, както и не избутвам никого. За мен всички са еднакви, като предимството на един или друг е записано където трябва.

Коментар

Вие тука изкарахте че само мотористите неспазваме правилата , ами вие който некарате мотори всички правила ли спазвате с кола

Коментар

Working...
                                X