Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Ми ся му се вика демокрация, поредния израз който се ползва доста деформирано......
    Да не бъркаме демокрацията със свободията! В Европа, ако си изхвърлиш пепелника от колата например на улицата или цигарата на аутобана ще ти се стъжни.
    kaci написа:
    Аз пък мисля че хората които са по благосклонни и толерантни към мотористите вече е крайно време да спрат да пишат в тази тема. Така темата ще си остане трибуна само за спазващите (повечето само на теория) закона за движение по пътищата
    А какво предлагаш? Да почнем да ги целим и който оживее ще живее!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Относно качеството на пътната мрежа аз си имам мое лично мнение.И то е че пътищата не са причина за множеството катастрофи и убити на пътя.Преди месец завършиха пътя Ловеч-Троян.Отличен път с отлично качество.Понеже не е магистрала а обикновен двулентов път то максималната разрешена скорост е 90км.Все пак има доста завои . Карам с 90км и все съм последен всички ме задминават с над 100-120 че и нагоре.В пътя ли е тогава вината че пак се бяха челосали два автомобила ???
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
        В пътя ли е тогава вината че пак се бяха челосали два автомобила ???
        Мда - в Англия да речем из пътната им мрежа изобилства от пътища който не са магистрали, но са с по 2 ленти в една посока - тогава ти ще можеш да си караш с 90 в едната, а който иска да си троши главата да кара с 300 в другата ако ще.....щото все пак разбираш че 90 за един е едно, за друг 120 е друго и няма как да се видим един друг за това......Коцев - представи си пътя който описваш, и на който всички карат с 90......точите си мирно и спокойно, и изведнъж тир или автобус се влива в движението с 30-40 кмч, щото асфалта е кът и никой не е направил ускорителна лента - колоната се сгъчква, и всички 3-4 километра се влачат вместо с 90, с 60-70.......а отбивките са често, безумните ограничения още по начесто.......а единственото което човек не може да си купи е време......и затова започва изпреварвания.....ся верно че живота е скъп, ама човек не мисли за това когато времето го притиска.....ние не сме виновни че живота ни тече по този начин......виновни са тия дето не правят нищо за да ни го улеснят......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          Мда - в Англия да речем из пътната им мрежа изобилства от пътища който не са магистрали, но са с по 2 ленти в една посока - тогава ти ще можеш да си караш с 90 в едната, а който иска да си троши главата да кара с 300 в другата ако ще.....щото все пак разбираш че 90 за един е едно, за друг 120 е друго и няма как да се видим един друг за това......Коцев - представи си пътя който описваш, и на който всички карат с 90......точите си мирно и спокойно, и изведнъж тир или автобус се влива в движението с 30-40 кмч, щото асфалта е кът и никой не е направил ускорителна лента - колоната се сгъчква, и всички 3-4 километра се влачат вместо с 90, с 60-70.......а отбивките са често, безумните ограничения още по начесто.......а единственото което човек не може да си купи е време......и затова започва изпреварвания.....ся верно че живота е скъп, ама човек не мисли за това когато времето го притиска.....ние не сме виновни че живота ни тече по този начин......виновни са тия дето не правят нищо за да ни го улеснят......
          Ще ме извиняваш, ама си казал много глупости в това си мнение. Започвам подред. Едва ли пък всичките им пътища в Англия са с по две платна за посока. Освен това, ако глобите ни тук са както при тях, то няма да са много тези, които ще си позволяват тук да нарушават закона.Който иска да си троши главата и да кара с триста, ама ако се забие в колата, идваща срещу него, движеща се нормално в платното си, спазвайки ограничението, защото човека е излязъл със семейството си. Тогава този с тристата само своята глава ли ще строши?Времето не е единственото, което човек не може да си купи! И живота не е скъп - безценен е! Заради това винаги трябва да се мисли когато става дума за живот.Не е вярно, че не сме виновни за живота, който живеем. Виновни сме, защото не сме поискали да е друг или по-скоро, не сме направили нищо за да е друг. А за тези които казваш не правели нищо за да ни улеснят, че защо да правят, кой изисква от тях да правят нещо, те така са си добре, защо да променят нещата?

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
            коцев написа:
            В пътя ли е тогава вината че пак се бяха челосали два автомобила ???
            Фераристе, ако имаме немагистрални пътища с 2 ленти в посока - ще имаме пак катастрофи. Щото докато един кара спокойно най-вдясно с 90, друг ще го изпреварва със 110, а трети ще нарушава двойната осева със 150 защото много ще бърза. Хайде не на нас тия. ПЪТИЩАТА не убиват хора. Хората убиват хора. Карам аз по магистралата със 130 изпреварвайки няколко камиона с прицепи без място между тях, а зад мен някво леке с ТХ табела и BMW ми светка да му правя път...? И кво казваш - имаме 2 ленти, едните си карат спокойно, другите изпреварваме, а третите - летят? Ако лентите са 3 - винаги ще има 4то леке... В България пътните убийства ще се оправят едва когато за убийство поради алкохол или превишена скорост или невнимание или квото и да е зависещо от шофьора се лежи в панделата - за алкохол - 20 години примерно, за превишена скорост - 15, за невнимание (разсеял се бил) - 10 години и т.н. И яки, ама наистина яки парични санкции. Е нека да видя как моторист ще кара във Варна със 150 или някой шофер на ФАУВЕ - със 120. Преди няколко години ученик на спирка беше убит от пиян циганин каращ чужд мерцедес. Викаш платната били виновни или сложили спирката на неправилно място???
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не очаквам някой от по горните индивиди да разберат нещо ама нищо де.Всеки си има тръпка,що трябва да казваш кое е редно и кое не,ти всичко ли вършиш по правилата?http://www.vbox7.com/play:fd098e7f85.../play:800615d6

Коментар

nai7 написа:
                Не очаквам някой от по горните индивиди да разберат нещо ама нищо де.Всеки си има тръпка,що трябва да казваш кое е редно и кое не,ти всичко ли вършиш по правилата?http://www.vbox7.com/play:fd098e7f85.../play:800615d6
                Е по-незряло мнение в темата - няма как да има.Правилата пич са за да оцеляваме по улицата. И аз не се кефя на олигофрени, тръпка ми е да стрелям по тях, но правилата казват, че по хора не се стреля и не го правя. Знаеш ли, че е въпрос на съвсем малко пари да си купя огнестрелно оръжие и да седна на някое кръстовище да стрелям по всички, които не ме кефят как карат, как пресичат където не трябва, как спят и как блеят бъркайки си в носа чакайки зеленото да позеленее още? Благодарение на подобни теб - такива теми стават словесни войни. Незрели мнения от незрели индивиди.Странно, току що си взех бира от магазина, но я платих, а така не ми се искаше....
                Steliyan's Life!

Коментар

nai7 написа:
                  Не очаквам някой от по горните индивиди да разберат нещо ама нищо де.Всеки си има тръпка,що трябва да казваш кое е редно и кое не,ти всичко ли вършиш по правилата?
                  Да, няма как да ги разбера тези от първото клипче, които ми се развяват на моторите по дънки, маратонки и блузки. Това не са мотористи, тези са тишкари избиващи комплекси. И трябва да си много, ама много тъп и безотговорен за да качиш гаджето си на мотора по голи кълки и къси ръкави, защитена само с каска. Освен това като гледам и на полицаите не им се харесаха тези индивиди.На втория клип видя ли последния коментар? А другите коментари видя ли? Ето в това е проблема, че не застрашава само своя живот, а ще убие я някой пешеходец, я някой шофьор.

Коментар

jenshen73 написа:
                    Фераристе, ако имаме немагистрални пътища с 2 ленти в посока - ще имаме пак катастрофи.
                    Е пак ще имаме - но ще са по малко......тва е неизбежно, и в Япония имат катастрофи, неизбежно е......но ще са по малко.......
                    peho написа:
                    Ще ме извиняваш, ама си казал много глупости в това си мнение. Започвам подред. Едва ли пък всичките им пътища в Англия са с по две платна за посока. Освен това, ако глобите ни тук са както при тях, то няма да са много тези, които ще си позволяват тук да нарушават закона.
                    Дали са глупости, е въпрос на твоята гледна точка, за мен тва което ти казваш не са глупости, а ТВОЯТА гледна точка, която аз не определям като мъдра или глупава - тя си е твоя и не е културно от моя страна да изпадам в дефиниции.....Казах "изобилства", а не че всички са им такива, има някаква разлика все пак.....и на тях глобите като са им солени, да не би да карат като агънца, и да не знаят кво е тва катастрофа, тва не само при англичани, а най - вече германци и италианци.......
                    peho написа:
                    Времето не е единственото, което човек не може да си купи! И живота не е скъп - безценен е! Заради това винаги трябва да се мисли когато става дума за живот.
                    Никъде не твърдя обратното.........Каци е прав, време е да си бия камшика от тая тема......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

jenshen73 написа:
                      nai7 написа:
                      Е по-незряло мнение в темата - няма как да има.Правилата пич са за да оцеляваме по улицата. И аз не се кефя на олигофрени, тръпка ми е да стрелям по тях, но правилата казват, че по хора не се стреля и не го правя. Знаеш ли, че е въпрос на съвсем малко пари да си купя огнестрелно оръжие и да седна на някое кръстовище да стрелям по всички, които не ме кефят как карат, как пресичат където не трябва, как спят и как блеят бъркайки си в носа чакайки зеленото да позеленее още? Благодарение на подобни теб - такива теми стават словесни войни. Незрели мнения от незрели индивиди.Странно, току що си взех бира от магазина, но я платих, а така не ми се искаше....
                      Аз пък по просто мнение не бях чел,то май ти си незрелия щял да стреля по хората.Абе вземи си сипи една студена бира може да ти се избистри малко главата.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        peho написа:
                        Времето не е единственото, което човек не може да си купи! И живота не е скъп - безценен е! Заради това винаги трябва да се мисли когато става дума за живот.
                        Никъде не твърдя обратното.........Каци е прав, време е да си бия камшика от тая тема......
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        .......а единственото което човек не може да си купи е време......
                        Хм, дали аз нещо не съм прочел правилно или .....

Коментар

На ферариста искам да кажа че аз карах с 90км максимално разрешената скорост.Какво нарушавам та трябва да бъда задминат със 120км? тук не става дума ако карам с 50-60 и се мръщя че ме задминават. В такъв случай те са в правото си да ме задминат и съответно аз да им дам път . Но да карам с 90 и не съм с някаква таратайка а със Стилото и да ме задминават разни автомобили които дори са в по нисък клас това вече е незачитане на закон и правилник. За такива случаи пиша аз.
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коцеееев, Коцев...айде да не си хабят пръстите колегите аз да ти обясня.Значи."Дай да не обобщаваме, това че от 100 коли на пътя 99 са те задминали нищо не значи и не е хубаво така да се обобщава’също и "Ама вие като че ли спазвате всички правила а?!"а, може и "Ами аз гледам пътя и преценям че опасност няма, ама си нося и отговорността (т.е. ако се блъсна ще умра)"да не забравяме и ’Човек като му е тръпка и хоби и го кефи закон не закон...кара бързо...няма нищо лошо"и даже "В чужбина виж какви пътища има, тука само дупки, ще давам газ колкото си ща, като оправят пътищата тогава и аз ще спазвам"

Коментар

peho написа:
                              Освен това, ако глобите ни тук са както при тях, то няма да са много тези, които ще си позволяват тук да нарушават закона.
                              Малко извън темата, ама айде да не намесваме размера на глобите тук и там, щото ще трябва да намесим и размера на заплатите.На всички ни е ясно, че глоба от 300 паунда при 2000 паунда заплата е по-малка като тежест от глоба 100 лева на 500 лв заплата (заплатите са средни).

Коментар

Immortal написа:
                                peho написа:
                                Освен това, ако глобите ни тук са както при тях, то няма да са много тези, които ще си позволяват тук да нарушават закона.
                                Малко извън темата, ама айде да не намесваме размера на глобите тук и там, щото ще трябва да намесим и размера на заплатите.На всички ни е ясно, че глоба от 300 паунда при 2000 паунда заплата е по-малка като тежест от глоба 100 лева на 500 лв заплата (заплатите са средни).
                                Дидо, не си наясно с размера на глобите. Глобата НИКОГА не е пропорционална на възнаграждението, а на нарушението, капиш??? @nai7: Приятел, явно нито четеш, нито разсъждаваш - казвам, че ми се стреля по тъпаци, но не го правя, щото е незаконно. Както е и незаконно по магистрала моторист да кара със скорост 130 или в града със 150. Но ти явно НИКОГА няма да увриш до там. Пак казвам, за нечетящите темата подред, а диагонално:1. Имам БЛИЗЪК, който се преби с мотор, но оживя, имам приятел, който го блъснаха на миксер и оживя, имаХ приятел, който се УБИ с мотор.2. Имам ПРИЯТЕЛИ, които КАРАТ мотори, все още са живи, слава богу.3. Гледам на 16 за всякакви участници в пътното движение, включая и пешеходците на тротоарите, щото и те са на пътя (част ли е тротоара от пътя или не?).Не харесвам само "Пазете моториста", все така предпочитам да е "Пазете децата, те нямат спирачки!".
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X