Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Започнах лееееко да ги уважавам само и единствено заради Миро Килъра, който навремето ме заведе на един мотосъбор, където видях, че не всички са "кухи лейли"...има единици изключения.Иначе как да го опазя, след като го зървам в огледалото като точка и след секунди е пред мен. Аз да нямам реакции на четириядрен процесор.Подкрепям Дидо Имортъла, Оги и Стелиян Женшен.......от къде на къде докато мисля за себе си зад волана, ще мисля и за някой, който в повечето случаи няма глава на раменете си и самия той не мисли за себе си.Моите уважения, но ги възприемам абсолютно като "донори", особенно тези с пистарките.Иначе чопъри, туристически мотори и т.н., даже мигач им пускам, за да разберат, че ги виждам.Между другото..."по неволя на съдбата" познавам моторист, за който правилата са "светая светих", кара си безопасно човека, обикаля си Европа и мотора със сигурност го прави щастлив. Ето такъв моторист бих уважавал и с удоволствие бих помогнал във всякаква ситуация.Всичко останало е безотговорност и малоумие........

Коментар

Sparco написа:
      Ако решите да ги блъскате и да им правите сечено, за да всявате справедливост, ставате по-опасни и от тях!
      Ако визираш моя пост, аз нямам предвид това. Литературата ми беше най-слабият предмет в училище и не съм се изразил правилно. Не искам да раздавам справедливост, но ако бях на мястото на шофьора на буса от инцидента на Цариградско, щях да спя с чиста съвест. Предсавям си обаче, каква разправия ще е с КАТ после, еле пък ако моториста е синчето на някой известен. @pyntoto - Какво значи, че си виждал рацери като мен, като не си ме виждал? И как реши, че съм рацер изобщо? Да не е заради това, че съм с еноишес? Ето това вече е предубеждение Относно заканите - ако се засечем на пътя, колкото и да сте няма как да избягам, дори и Браво еноишес не е по-бързо от мотор, така че каквото сабя покаже.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Брей много сте начесали клавиатурите в тази тема... Ама като стане белята с мотоциклетиста всички повтарят репликата "Ама аз не го видях"...Хора, РАЗБЕРЕТЕ, когато сте на пътя - очите не на 4 а на 8! Било то за мотористи, движещи се с 200 км/ч, било то за рацери на 4 колела, движеши се с 200 км/ч, било то за магарешки каручки, движеши се с 2 км/ч!!! Щото к’вото и да драскате по форумите, като затриете човешки живот, нещата са много по различни, от мненията, писани във форума...Хайде, и умната!

Коментар

Да де защото не е нормално да нямаме една писта, а да ми викат и полицаи, и хора секви, и политици да ходя да карам на пистата като искам. И нямаме не защото не е имало интерес от някой да я направи, а просто защото точните хора не са имали интерес... Иначе имаме писта за супермото на световно ниво ... имаме писта за мотокрос с награди за най-добрата писта в света ... Значи можем да правим писти и значи има интерес към моторните спортове. Ама никъде не се и чува за тия неща.

Коментар

В цялата тема се набива само едно и също - толерантност, та толерантност. Те колегите по-горе вече са обяснили към кого са толерантни и към кого не. Оги доста добре го е обобщил. Но ми се иска и аз да задам един въпрос -- колко от вас са виждали пистов мотор да спре на пешеходна пътека? Уточнение: такава, на която няма светофар. Колко... Никой? Странно, и аз не съм виждал такива. Тук идва въпросът, зададен преди толкова години от Кольо Гилъна: И се питам, где е любовта? Пардон, толерантността.
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

dikanio написа:
              Sparco написа:
              Ако решите да ги блъскате и да им правите сечено, за да всявате справедливост, ставате по-опасни и от тях!
              Ако визираш моя пост, аз нямам предвид това. Литературата ми беше най-слабият предмет в училище и не съм се изразил правилно. Не искам да раздавам справедливост, но ако бях на мястото на шофьора на буса от инцидента на Цариградско, щях да спя с чиста съвест. Предсавям си обаче, каква разправия ще е с КАТ после, еле пък ако моториста е синчето на някой известен. @pyntoto - Какво значи, че си виждал рацери като мен, като не си ме виждал? И как реши, че съм рацер изобщо? Да не е заради това, че съм с еноишес? Ето това вече е предубеждение Относно заканите - ако се засечем на пътя, колкото и да сте няма как да избягам, дори и Браво еноишес не е по-бързо от мотор, така че каквото сабя покаже.
              НЕ колега, говорех като цяло
              <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
              Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

freeedom написа:
                Да де защото не е нормално да нямаме една писта, а да ми викат и полицаи, и хора секви, и политици да ходя да карам на пистата като искам. И нямаме не защото не е имало интерес от някой да я направи, а просто защото точните хора не са имали интерес... Иначе имаме писта за супермото на световно ниво ... имаме писта за мотокрос с награди за най-добрата писта в света ... Значи можем да правим писти и значи има интерес към моторните спортове. Ама никъде не се и чува за тия неща.
                Ако на Божурище направят писта, ще се вдигнеш ли всеки уикенд от Ямбол да отидеш отатък София да караш на писта? Или после ще трябва на всеки окръжен град да направят писта.Няма такъв филм - някой да ви направи писта! И понеже си от Ямбол имаш ли информация какво става с пистата в Зимница и на пистата до Сливен. Ето ти две самолетни писти! Какво става там знаеш ли?Не ме разбирай погрешно! Прости визирам една човешка черта, че всичко трябва да ни е до зaдникa. Ако може да спрем пред входа на блока, да ходим до магазина, който е на 100 метра с превозно средство и прочие изпълнения.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

pyntoto написа:
                  колега dikanio такива като теб пострадват сериозно от моторжии,виждал съм такива рацери кат теб,ако съм сам име засечеш шати тегля една нашенска,ако сме няколко човека лошо тисе пише.
                  Точно едни такива матористи като теб 3ма дето налитат като не са сами едно комшийче ги беше разпиляло на демокрация, защото им бил сякъл пътя докато летяли с 100 в града.

Коментар

pyntoto написа:
                    колега dikanio такива като теб пострадват сериозно от моторжии,виждал съм такива рацери кат теб,ако съм сам име засечеш шати тегля една нашенска,ако сме няколко човека лошо тисе пише.
                    Така като гледам и сам се справяш добре с лошото писане.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Баси силното стадо били моторджиите, ама като са самички - от уста го докарват. Нямам проблеми с моторджии, дето си гледат знаците и ги спазват, имам и приятели, а по стечение на съдбата, по-горе писах - брата на жена ми се преби с мотор в града със 150км/час. Негов съученик и мой приятел е член на този форум - МЕМО, него пък един шофьор на бус не го видя, засече го и МЕМО се направи на Христос върху предния капак, а хем не беше с мотор ми с миксер. Колеги, за нещастие съм видял двете страни, които ме познават знаят, че не съм на 12-18-22, а съм и видял достатъчно. Порастнал съм в кош на мотор, возил съм се достатъчно и на мотора без кош, но баща ми НИКОГА не е вдигал първа космическа, а караше за удоволствие - с нормална скорост, за да се наслаждава на природата. Някой беше писал, че контактната площ на мотора била 2 петна 10/10. Всъщност са 2 петна широки колкото гумата и не по-големи от 2см. - това при скорости над 100. Общо взето законите са написани не за интерпретации, а защото някой по-умен или по-патил е преценил, че не е нормално за 4 гуми скоростта да е 90км/час, а за две - повече. Мое мнение, но е по-разумно вместо да вдигате рев "Пазете ни" то да се пазите сами себе си. Щото знам няколко катастрофи с мотористи на съвсем празни пътища - без хора по тях. Дадох примери, но явно никой не чете.Уважаеми приятели любители на моторите - ПАЗЕТЕ СЕ САМИ!
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Превишената скорост на мотоциклетите НЯМА нищо общо с предимството, което им отнемат автомобилите При инциденти с участието на автомобил, мотоциклетистите НЕ умират от бързото каране, а от рязкото спиране в засичащия ги автомобил Естествено, не говоря за 160км/ч градско - тогава едва ли има нещо, което би спасило човека....И се спрете малко с тия космически скорости - колко от вас са карали мотоциклет с 200км/ч или повече??? На вас 200 ви се струва, все едно си в колата и си пуишиш цигара!!!

Коментар

ЗДвП е написан така, че ако се спазва няма да има нито едно произшествие. УВИ! Ако се спазва закона от всички - няма нужда никой никого да пази! УВИ!Едно време в кабинетите по трудово обучение имаше табелка "Правилата по техника на безопастност са написани с кръвта на пострадалите".Това в голяма степен важи и за ЗДвП, но УВИ! Има голяма разлика между моторджия и келеме на пистарка. Първите не ги пазя, защото няма нужда да ги пазя - те са пичове и знаят как да карат. Досега не съм видял моторджия с 100 в града.Вторите - който е решил да се самоубива карайки - да прави каквото ще - решението си е негово само да не ми набива лозунги да го пазя.Дори ако недай си боже засегне с глупостта си мен или член на семейството ми - дори да е оживял - ще слезна да го доубия.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            ЗДвП е написан така, че ако се спазва няма да има нито едно произшествие. УВИ! Ако се спазва закона от всички - няма нужда никой никого да пази! УВИ!Едно време в кабинетите по трудово обучение имаше табелка "Правилата по техника на безопастност са написани с кръвта на пострадалите".Това в голяма степен важи и за ЗДвП, но УВИ! Има голяма разлика между моторджия и келеме на пистарка. Първите не ги пазя, защото няма нужда да ги пазя - те са пичове и знаят как да карат. Досега не съм видял моторджия с 100 в града.Вторите - който е решил да се самоубива карайки - да прави каквото ще - решението си е негово само да не ми набива лозунги да го пазя.Дори ако недай си боже засегне с глупостта си мен или член на семейството ми - дори да е оживял - ще слезна да го доубия.
                            Този пост идеално обобщава мнението на единия лагер. Другите едва ли ще се вразумят, само дето си амортизирахме клавиатурите.
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Видях чудото и се сетих за тая тема!Днес карах за малко зад един, който се движеше съвсем нормално, отнеха му леко предимството на едно кръстовище, а по-натам спря на пешеходна пътека за един човек. Много поздрави на C4185X
                              Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

За сметка на това един днес не само, че не ми спря, но понеже и аз не спрях и се възползвах от правата си на пешеходец, изфорсира мотора точно когато се изравни с мен.Номер можеше да се види само ако си с бинокъл и леко подаден от окоп.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X