Започнах лееееко да ги уважавам само и единствено заради Миро Килъра, който навремето ме заведе на един мотосъбор, където видях, че не всички са "кухи лейли"...има единици изключения.Иначе как да го опазя, след като го зървам в огледалото като точка и след секунди е пред мен. Аз да нямам реакции на четириядрен процесор.Подкрепям Дидо Имортъла, Оги и Стелиян Женшен.......от къде на къде докато мисля за себе си зад волана, ще мисля и за някой, който в повечето случаи няма глава на раменете си и самия той не мисли за себе си.Моите уважения, но ги възприемам абсолютно като "донори", особенно тези с пистарките.Иначе чопъри, туристически мотори и т.н., даже мигач им пускам, за да разберат, че ги виждам.Между другото..."по неволя на съдбата" познавам моторист, за който правилата са "светая светих", кара си безопасно човека, обикаля си Европа и мотора със сигурност го прави щастлив. Ето такъв моторист бих уважавал и с удоволствие бих помогнал във всякаква ситуация.Всичко останало е безотговорност и малоумие........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Явор Митев
-
Sparco написа:Ако решите да ги блъскате и да им правите сечено, за да всявате справедливост, ставате по-опасни и от тях!
Коментар
-
Humppa
Брей много сте начесали клавиатурите в тази тема... Ама като стане белята с мотоциклетиста всички повтарят репликата "Ама аз не го видях"...Хора, РАЗБЕРЕТЕ, когато сте на пътя - очите не на 4 а на 8! Било то за мотористи, движещи се с 200 км/ч, било то за рацери на 4 колела, движеши се с 200 км/ч, било то за магарешки каручки, движеши се с 2 км/ч!!! Щото к’вото и да драскате по форумите, като затриете човешки живот, нещата са много по различни, от мненията, писани във форума...Хайде, и умната!
Коментар
-
Да де защото не е нормално да нямаме една писта, а да ми викат и полицаи, и хора секви, и политици да ходя да карам на пистата като искам. И нямаме не защото не е имало интерес от някой да я направи, а просто защото точните хора не са имали интерес... Иначе имаме писта за супермото на световно ниво ... имаме писта за мотокрос с награди за най-добрата писта в света ... Значи можем да правим писти и значи има интерес към моторните спортове. Ама никъде не се и чува за тия неща.
Коментар
-
В цялата тема се набива само едно и също - толерантност, та толерантност. Те колегите по-горе вече са обяснили към кого са толерантни и към кого не. Оги доста добре го е обобщил. Но ми се иска и аз да задам един въпрос -- колко от вас са виждали пистов мотор да спре на пешеходна пътека? Уточнение: такава, на която няма светофар. Колко... Никой? Странно, и аз не съм виждал такива. Тук идва въпросът, зададен преди толкова години от Кольо Гилъна: И се питам, где е любовта? Пардон, толерантността.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
dikanio написа:Sparco написа:Ако решите да ги блъскате и да им правите сечено, за да всявате справедливост, ставате по-опасни и от тях!<<KARKELANOV>>
Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
freeedom написа:Да де защото не е нормално да нямаме една писта, а да ми викат и полицаи, и хора секви, и политици да ходя да карам на пистата като искам. И нямаме не защото не е имало интерес от някой да я направи, а просто защото точните хора не са имали интерес... Иначе имаме писта за супермото на световно ниво ... имаме писта за мотокрос с награди за най-добрата писта в света ... Значи можем да правим писти и значи има интерес към моторните спортове. Ама никъде не се и чува за тия неща.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
mnpenchev
pyntoto написа:колега dikanio такива като теб пострадват сериозно от моторжии,виждал съм такива рацери кат теб,ако съм сам име засечеш шати тегля една нашенска,ако сме няколко човека лошо тисе пише.
Коментар
-
pyntoto написа:колега dikanio такива като теб пострадват сериозно от моторжии,виждал съм такива рацери кат теб,ако съм сам име засечеш шати тегля една нашенска,ако сме няколко човека лошо тисе пише.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Баси силното стадо били моторджиите, ама като са самички - от уста го докарват. Нямам проблеми с моторджии, дето си гледат знаците и ги спазват, имам и приятели, а по стечение на съдбата, по-горе писах - брата на жена ми се преби с мотор в града със 150км/час. Негов съученик и мой приятел е член на този форум - МЕМО, него пък един шофьор на бус не го видя, засече го и МЕМО се направи на Христос върху предния капак, а хем не беше с мотор ми с миксер. Колеги, за нещастие съм видял двете страни, които ме познават знаят, че не съм на 12-18-22, а съм и видял достатъчно. Порастнал съм в кош на мотор, возил съм се достатъчно и на мотора без кош, но баща ми НИКОГА не е вдигал първа космическа, а караше за удоволствие - с нормална скорост, за да се наслаждава на природата. Някой беше писал, че контактната площ на мотора била 2 петна 10/10. Всъщност са 2 петна широки колкото гумата и не по-големи от 2см. - това при скорости над 100. Общо взето законите са написани не за интерпретации, а защото някой по-умен или по-патил е преценил, че не е нормално за 4 гуми скоростта да е 90км/час, а за две - повече. Мое мнение, но е по-разумно вместо да вдигате рев "Пазете ни" то да се пазите сами себе си. Щото знам няколко катастрофи с мотористи на съвсем празни пътища - без хора по тях. Дадох примери, но явно никой не чете.Уважаеми приятели любители на моторите - ПАЗЕТЕ СЕ САМИ!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Превишената скорост на мотоциклетите НЯМА нищо общо с предимството, което им отнемат автомобилите При инциденти с участието на автомобил, мотоциклетистите НЕ умират от бързото каране, а от рязкото спиране в засичащия ги автомобил Естествено, не говоря за 160км/ч градско - тогава едва ли има нещо, което би спасило човека....И се спрете малко с тия космически скорости - колко от вас са карали мотоциклет с 200км/ч или повече??? На вас 200 ви се струва, все едно си в колата и си пуишиш цигара!!!
Коментар
-
ЗДвП е написан така, че ако се спазва няма да има нито едно произшествие. УВИ! Ако се спазва закона от всички - няма нужда никой никого да пази! УВИ!Едно време в кабинетите по трудово обучение имаше табелка "Правилата по техника на безопастност са написани с кръвта на пострадалите".Това в голяма степен важи и за ЗДвП, но УВИ! Има голяма разлика между моторджия и келеме на пистарка. Първите не ги пазя, защото няма нужда да ги пазя - те са пичове и знаят как да карат. Досега не съм видял моторджия с 100 в града.Вторите - който е решил да се самоубива карайки - да прави каквото ще - решението си е негово само да не ми набива лозунги да го пазя.Дори ако недай си боже засегне с глупостта си мен или член на семейството ми - дори да е оживял - ще слезна да го доубия.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:ЗДвП е написан така, че ако се спазва няма да има нито едно произшествие. УВИ! Ако се спазва закона от всички - няма нужда никой никого да пази! УВИ!Едно време в кабинетите по трудово обучение имаше табелка "Правилата по техника на безопастност са написани с кръвта на пострадалите".Това в голяма степен важи и за ЗДвП, но УВИ! Има голяма разлика между моторджия и келеме на пистарка. Първите не ги пазя, защото няма нужда да ги пазя - те са пичове и знаят как да карат. Досега не съм видял моторджия с 100 в града.Вторите - който е решил да се самоубива карайки - да прави каквото ще - решението си е негово само да не ми набива лозунги да го пазя.Дори ако недай си боже засегне с глупостта си мен или член на семейството ми - дори да е оживял - ще слезна да го доубия.
Коментар
-
За сметка на това един днес не само, че не ми спря, но понеже и аз не спрях и се възползвах от правата си на пешеходец, изфорсира мотора точно когато се изравни с мен.Номер можеше да се види само ако си с бинокъл и леко подаден от окоп.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар