Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
-
Е какво да ми хареса в тази вербална маструбация?Вероятно използването на разни сравнения ти доставя удоволствие и чуство за интелектуална извисеност, но някак ми се губи логиката в разсъжденията ти. Множествено число на "критерий" е "критерии". Странния похват с многоточията вероятно би трябвало да придаде драматичност на текста, но някак не се получава. Също така, щом смяташ да правиш изводи за някого, добре е да прочетеш повече от последния му пост. Някой е решил, че неговия кеф е единствено ценен. Че той трябва да се качи на мотор и да си прави кефа, без да мисли за останалите. Но видиш ли, аз съм по лош от животно, понеже не уважавам подобен начин на мислене. Невероятно логично."Излез на пътя и си гледай кефа, пък за другите да не ти пука" поне по мои спомени не е част от ЗДП. А на пътя аз се ръководя от ЗДП. Именно за това е създаден той, за да се избегне всякакъв субективизъм, за да има еднаквост на действията и предвидимост и яснота. Това са единствените неща, които осигуряват безопасност на пътя. Кефът на едни, не трябва да е за сметка на сигурността, безопасността и спокойствието на друг.Впрочем аз съм карал мотор повече от три пъти, така че по-добре от теб знам какво е усещането.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз тоя лозунг "ПАЗИ МОТОРИСТА" по скоро го разбирам като апел към шофьорите на другите мпс-та да се замислят за беззащитноста на мотористите при проишествие и да не нарушават правилата за движение спрямо тях или поне да се замислят за последствията.Да не говорим пък че средностатистичекия шофьор изобщо си няма представа как се управлява мотор и какви са неговите възможности за избягване на ПТП и си мислят че като ти отнемат предимството ще спреш за 5 метра или шса промушиш се отнякъде - нали ти е тясно МПС-то.На мотор се качих на 14 ,на 15 се качих на кола ,на16 имах собствена-трабант но но тогава и моторите и колите бяха слаби а знанията и уменията за шофиране се придобиваха постепенно .Сега имаш парите купуваш мотора и после почваш да се учиш как да оцелееш .Това според мен е една от основните причини за проишествията като тука не говоря за самоубийците дето карат на задна в насрещното с 150 ,тях не мога да оправдая защото са перфектни шофьори с психически проблеми.Аз самия съм потърпевш от незачитане на правата ми като участник в движението с мотор ,миналата есен лежах 3 месеца с счупен таз ,прешлени,ребра ,рамо, китки и последствия за цял живот затова и сигурно съм пристрастен но мисля че за 80 процента от ПТП-тата с мотори са виновни другите участници в движението ,затова "ПАЗЕТЕ МОТОРИСТА".
Коментар
-
Lane Staley написа:А на пътя аз се ръководя от ЗДП. Именно за това е създаден той, за да се избегне всякакъв субективизъм, за да има еднаквост на действията и предвидимост и яснота. Това са единствените неща, които осигуряват безопасност на пътя.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Има такива:http://www.youtube.com/watch?v=3vskd...layer_embedded Но разбира се има и такива:http://vbox7.com/play:9c9b68434d Само че няма кампания "Пази неориентираните жени зад волана" Интерпретирате думите ми неправилно - аз не съм причинил проблем на нито един мотоциклетист до сега. Но за мен е лицемерие да искаш от другите да спазват закона, за да не го спазваш ти.Някой да не е съгласен с това?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Kuku написа:Черногледа работа ....
Коментар
-
Lane Staley написа:Вероятно използването на разни сравнения ти доставя удоволствие и чуство за интелектуална извисеност, но някак ми се губи логиката в разсъжденията ти.Lane Staley написа:Множествено число на "критерий" е "критерии".Lane Staley написа:Странния похват с многоточията вероятно би трябвало да придаде драматичност на текста, но някак не се получава.Lane Staley написа:Също така, щом смяташ да правиш изводи за някого, добре е да прочетеш повече от последния му пост.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
В цяла Европа шофьорите пазят мотористите и са толерантни към тях.Моторягите наистина прекаляват понякога, но те си носят отговорността.Пък и се вижда техните грешки колко по-фатални са от тези на шофьорите.И да не забравяме че това е страст, всеки които го влекат високите скорости знае как стоят нещата с бързото каране!Ако има толерантност и от двете страни мисля че и мотористите ще започнат да се съобразяват с колите повече.Небива към всичко да се реагира с преубеждения, това е като с тия истории със състезанията на Бояна.Не слагайте всички под общ знаменател.Стават 2 катастрофи,в които няма пиян или някой известен и почва да се говори как са били заради състазания и каква опасна мафия са състезателите.Катастрофират 2-ма мотористи и веднага се почва да се говори колко безрасъдни са мотористите.Телевизията верно промива мозъци! И всяко чудо за 3 дни!Иска се просто малко повече търпение и толерантност към другите на пътя и всичко ще се промени.И дори да не я получаваш насреща, това не е основание и ти да не се съобразяваш.Пък и незнаеш с това,че си пуснал пред теб някои нагъл тарикат , не си спасил живота на някого!<<KARKELANOV>>
Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Ако може някой да ми обясни - какво означава да "пазим мотористите"?!?Аз нещо не мога да схвана????Какво по-специално изискват от нас, различно от това, което отдаваме към останалите участници в движението?Винаги съм бил ЕДНАКВО толерантен на пътя към ТИРове, леки коли, мотористи, велосипедисти, каруцари...Що няма призиви "Пази каруцаря" или "Пази тираджията", ми има само "Пази моториста"....Обяснете на какво отгоре мотористите изискват от мен някакво по-специално внимание????ДНес пътувах пак малко из страната... ми ко да ви кажа... съжалявам, че не успях да извадя апарата да видите как се провира между колите по завоите по Обзорския проход един с пистарка, сигурно с над 100... ние караме в колона с около 70, насреща същата колона... а онзи между колите по завоите....Кво да му пазя на такъв??? Кухата лейка ли???
Коментар
-
ls1 написа:Как точно си носят отговорността, Спарко?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:Ако може някой да ми обясни - какво означава да "пазим мотористите"?!?Аз нещо не мога да схвана????Какво по-специално изискват от нас, различно от това, което отдаваме към останалите участници в движението?Винаги съм бил ЕДНАКВО толерантен на пътя към ТИРове, леки коли, мотористи, велосипедисти, каруцари...Що няма призиви "Пази каруцаря" или "Пази тираджията", ми има само "Пази моториста"....Обяснете на какво отгоре мотористите изискват от мен някакво по-специално внимание????ДНес пътувах пак малко из страната... ми ко да ви кажа... съжалявам, че не успях да извадя апарата да видите как се провира между колите по завоите по Обзорския проход един с пистарка, сигурно с над 100... ние караме в колона с около 70, насреща същата колона... а онзи между колите по завоите....Кво да му пазя на такъв??? Кухата лейка ли???
Коментар
-
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
dikanio написа:Immortal написа:Ако може някой да ми обясни - какво означава да "пазим мотористите"?!?Аз нещо не мога да схвана????Какво по-специално изискват от нас, различно от това, което отдаваме към останалите участници в движението?Винаги съм бил ЕДНАКВО толерантен на пътя към ТИРове, леки коли, мотористи, велосипедисти, каруцари...Що няма призиви "Пази каруцаря" или "Пази тираджията", ми има само "Пази моториста"....Обяснете на какво отгоре мотористите изискват от мен някакво по-специално внимание????ДНес пътувах пак малко из страната... ми ко да ви кажа... съжалявам, че не успях да извадя апарата да видите как се провира между колите по завоите по Обзорския проход един с пистарка, сигурно с над 100... ние караме в колона с около 70, насреща същата колона... а онзи между колите по завоите....Кво да му пазя на такъв??? Кухата лейка ли???FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар