Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Румен_Хинчев написа:
    Ей , ама ги разпнахте тези хора ....И те са деца и родители , както и пълноправни участници в движението . Бих допълнил , че по-опасни са каруците по първостепенните пътища на родината ни .
    Оня музикант дека се утепа преди няколко години - пселютно пълноправен родител беше. Харесвах го. Дими от Сленг му викаха мисля. Слушал съм го на живо - от 2 метра. Боля ме, когато научих. Най-добрият ми автомобилен майстор и разбирач от всичко по двигателите на автомобилите се утрепа на 30 години с мотор - карайки със 150км/час в града (документирано от трафик камера, изчислено по кадри от тръгването му от светофара и обезглавяването му в една от крайпътните табели (пътеуказателни). Брата на жена ми се преби (за щастие е жив) с мотор - със скорост 150км/час (пак) в град Варна, на оживено кръстовище - влачил се е 200м по гръб, а след това е "загризал" стълб, железен. Жив е, не прилича много на себе си от преди, но толкова успяха хирурзите, а бяха най-добрите. Не, не одобрявам мотористките изпълнения - всеки божи ден има някой донор лежащ върху някое шосе. И странно - до сега не съм чувал за катастрофа с каруца..., хм, може би 1? или 2? ...?
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Лани пак ми беше влязла мухата да си взема мотор, но не го направих за пореден път с ясното осъзнаване че ако си взема мотор със сигурност ще се убия......мотора просто не е за мен, а найстина много увлича.....разбирам ги мотористите - ако искат да карат с 200 да карат, ако искат и с 300 да карат, всеки си има глава на раменете - давам им път, гледам да ги улесня.......може би лошото мнение към тях при много от тия дето го споделят(не всички, но доста) е продиктувано от скритата завист че те могат да изреват нещо между краката си, и изобщо емоции от сорта който с кола не могат да се изпитат.....И така.....
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Скрита завист към самоубийци? Че кат искам да се претрепя, и с колата го мога... Няма да е в автобус, но в някое по-дебело дрЪво...Не не, мерси. Не е завист... пък и какво ми пречи да си купя мАтор, ако искам?

Коментар

Immortal написа:
          Скрита завист към самоубийци? ?
          Мда, както казах по мое мнение "(не всички, но доста)" хора заради това са с такова отношение......не казвам че ти си от тях, но много са.......аз също им завиждам, с разликата че нямам негативно отношение към тях......но границата е тънка за други.......а и е факт че моторджиите могат да си позволят доста волности......и затва....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз пък си го карам с кеф. Нарочно го взех по шумен да ме чуват колите доколкото може.Няма по бърз начин за предвижване в София.Не е толкова бърз като пистарките (макар че по книга ускорява за около 6.5 секунди до 100км/час), но пак има много адреналин като се изстреляш на светофара. Не е нужно да карам с над 80 в града, а да ги набера бързо от място.
            Прикачени файлове
            F31 BMW 320d

Коментар

Това за завистта до някъде го подкрепям. Движението е по бързо в София и няма задръствания. Да така е...Но нима всеки ден няма загинали по пътищата с коли и много катастрофи с коли... Където потърпевшите са малки деца, жени и т.н. Нима не всеки ден има проблеми с пияни шофьори правили проблеми.... Но не ... Мотористите са виновни за всичко, защото трябва да има изкупителна жертва и защото всяка катастрофа с мотор се отразява в новините... И да.. ТИ... точно ТИ... Нима не си превишавал скоростта в населено и извън населено място... И пропускаш всеки пешеходец... И не засичаш никой..."Нека който е без грешен пръв хвърли с камък"

--------------------

Коментар

Чакай бе, за кво говориш въобще? Мотористите не са виновни за нищо и преди никой освен пред себе си. В общия случай освен да ми тежиш на съвеста и да те лежа, друго не би могъл да постигнеш движейки се с нам колко и 80 километра. Моториста е този, който го отнася. Не си внедрявайте на сила чувството за вина и онеправданост. Това, което аз и повечето хора се опитваме да кажем тук е, че е абсурдно да се говори за "Пази моториста" докато той кара в насрещното в града със 100+ и прелита на магистралата със 200+. Тва е.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Huku написа:
                  Но нима всеки ден няма загинали по пътищата с коли и много катастрофи с коли...
                  Така е! Обаче според мен ПТП-тата на мотористите са сред най-жестоките. Поради беззащитността си, моториста дори с 60 км/ч да падне последствията са сташни. От друга страна автомобилите са няколко стотин пъти повече от мотокиклетите и ако се направи някаква сметка има вероятност ПТП-тата с мотористи процентно да са повече. Имам пред вид следното:20 катастрофи на ден при 2 000 000 автомобила е 0.001%, а 1 катастрофа на ден при 2 000 мотоциклета е 0.05%.Ще излезе, че ПТП-тата с мотоциклетисти са 50 пъти повече.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Ето пак ограниченото мислене.... Помислете малко бе хора, да има келешчета които не мислят. Но колко деца, буквално деца със скутери бяха сгазени и бутнати от хора с коли... Или и 50 сс скутер е прелетял със 200 и не си го видял и затова си му пресекъл пътя на кръстовището. Или една скорошна катастрофа със 60 годишен рокер на мотор ударен от кола... на кръстовище... не мотора ударил колата а колата мотора... и този 60 годишен човечец той карал със 100 нали...

--------------------

Коментар

Huku написа:
                      Ето пак ограниченото мислене.... Но колко деца, буквално деца със скутери бяха сгазени и бутнати от хора с коли...
                      Деца? Имат ли право да управляват въпросните скутери?
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Да.. От 16 годишна възраст....

--------------------

Коментар

Защото аз знам какво става из малките градове, да не говорим пък из селата.Дано поне имат 16 години.И защо смяташ чуждото мислене за ограничено, а твоето за безгранично?И не ми отговори на въпроса от преди няколко поста - как ще коментираш факта, че никога не съм изпреварвал мотоциклетист, а всяка година от Април до Септември мен редовно ме изпреварват?
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Защото всички приемате всичко под един общ знаменател и съдите всички. Просто ще препоръчам отиди на един мото събор и виж атмосферата, забавата и всичко останало. Поговори си малко с хората... Опознай някои от тях... И виж колко вида мотористи има...Не зная от къде си и къде караш. На мен ми се е случвало да изпреварвам мотористи. Да и мен ме изпреварват и то доста по често. Лично аз се старая да не карам бързо с мотора и на магистралата си карам средна лента с нормална скорост и постоянно ме изпреварват мен... джипове, коли и дори бусове. Въпрос на мислене и на самосъхранение. Карането на между градски път изпреварванията от мотор са много, много по бързо ускорение и по лесно изпреварване. Там където моторът може да изпревари кола, самата кола не може да изпревари друга кола. Има много толерантни шофьори правещи ни път и съобразяващи се. А не ти ли се е случвало да видиш 4-5 мотора с куфари и раници тръгнали на екскурзия, каращи съвсем нормално и леко и да ги изпревариш...
                            20 катастрофи на ден при 2 000 000 автомобила е 0.001%, а 1 катастрофа на ден при 2 000 мотоциклета е 0.05%.
                            Повече от 2000 мотора се събират на откриването на сезона в София. Най големият МотоСъбор във велико търново и там говорим за много повече мотори....А и на ден катастрофите само в София (това което казват по новините) са над 35 и са стигали и до над 100

--------------------

Коментар

nikolovvd написа:
                              Huku написа:
                              Така е! Обаче според мен ПТП-тата на мотористите са сред най-жестоките.
                              Абсолютно. Навремето доста хора са карали мотори по прашните пътища на хубавата ни страна, по него време не от друго, а от нямане, колите скъпи и ги няма много-много. Та съм виждал човек, накуцваше и стана дума от какво е пострадал, като си вдигна крачола, и му видях коляното, цялото обиколено от следи от кърпене и операции и ... без капачка на коляното... И си викам, кой ще да кара мотор, тва просто не е за мен, аз обичам да съм цял.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

nikolovvd написа:
                                Huku написа:
                                Така е! Обаче според мен ПТП-тата на мотористите са сред най-жестоките. Поради беззащитността си, моториста дори с 60 км/ч да падне последствията са сташни. От друга страна автомобилите са няколко стотин пъти повече от мотокиклетите и ако се направи някаква сметка има вероятност ПТП-тата с мотористи процентно да са повече. Имам пред вид следното:20 катастрофи на ден при 2 000 000 автомобила е 0.001%, а 1 катастрофа на ден при 2 000 мотоциклета е 0.05%.Ще излезе, че ПТП-тата с мотоциклетисти са 50 пъти повече.
                                а и освен това: Моторист се размаза със 150 километра в час в боклукчийски камион.150км/ч! Автомобил, който кара на широка магистрала със 150 е също толкова опасен, колкото фотьойла ти вкъщи. Но мотор със 150 в час, прелитащ сред боклукчийски камиони - е извинявай!...кретени!

Коментар

Working...
                                X