Като моторист, каращ от вече от близо 10 години и сменил 5 мотора, участник в мото клуб и съ-организатор на мото събори...Мога да ви кажа че имате много грешна представа за нас. Казвате че не говорите за мотопеди и скутери... А за какви уточнете се... Нима старият рокер с кожените дрехи и каращ чопър ви е задминавал със бясна скорост... Не мисля. Това е мотор за възрастни хора каращи за удоволствие. Еднуротата рядко се виждат по пътищата, хората там карат предимно по черни пътища... това е друга страст. Идват вече и турърите и шосейките... Моторите без спойлери ... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите. И накрая стигаме до пистовите моторите... Какъвто карам и аз и повечете от моите приятели. Не трябва да слагате всички мотористи под общ знаменател, защото лично аз като видя моторист без каска да кара или без екипировка много му се дразня и ако имам възможност му правя забележка. Вие сте си изградили някакво общо мнение за всички мотористи и то е лошо, не от мотористите, а от някакви келешчета каращи за гъзария в града по къси панталонки. Аз лично избягвам да карам в града, защото никой не те вижда и не те зачита като участник в движението. В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"... И то при бавно каране. На кръстовище всеки гледа само с периферията и търси кола... забелязва се лесно и ако не мерне нищо минава... а това че има и други учасници в движението не го интересува... Ако не се лъжа или 88 или 92 процента от катастрофите с мотори не са по тяхна вина. Направете си сами сметката. Колко пъти са ме засичали на магистрала или между градски път.... не мога да ги преброя, а винаги карам на пуснати фарове. Пак ще се повторвя, не сте прави да съдите всички еднакво има хора които са си купили мотора "вчера" и карат като не нормални и между коли и където им падне, има и такива каращи пистовият мотор за удоволствие.И да... И аз не съм безгрешен и аз съм правил много глупости...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Така е колега, не всички сте под един знаменател, но една част се държат все едно са пред скоби.И нали се сещаш, че вестниците не пишат "Днес двама мотористи караха културно", а съобщават за размазването на някой "донор". И става като с голфаджиите - и сред тях има свестни, но нарицателното вече е влязло в езика.Знам, че има мотоклубове, които правят благотворителни акции, знам, че и сред вас има много свестни, но някак не сте много забележими. Аз лично само два пъти в цялата си шофьорска практика съм настигал мотоциклетист. Как ще го обясниш, при наложените на мен и на тях ограничения в закона? А ме изпреварват редовно. Единият случай го описах по-горе, другият беше преди месец с важното уточнение, че диването караше по пътя Бургас - Варна БЕЗ КАСКА ( висеше провесена на лявата му ръка)!!! Първо ме изпревари ( пуснах го ), после го настигнах на завоите. Пере без каска, вижда, че е по-бавен, но не ми прави път, а кара по осевата. Значи аз мога, а той не? Аз да го паза, а той сам не се пази, а и колегиалност не показва. Винаги знам кой и какво има зад мен. Каква е колата, кой я кара - мъж, жена, стар, млад - навик ми е и ми помага да знам какво да очаквам. Досега не са ме изненадвали мотоциклетисти, но знам, че може да ми се случи. Е що вие да си гледате кефа, а аз да карам на тръни? И аз искам да карам с кеф. Нали?Но ЗДП е създаден за да има правила, предвидимост, да си спокоен, а не да гадаеш и да се озърташ като гърмян заек. И съгласно този ЗДП, вероятността мен да ме изпревари мотоциклетист е 0%. Може да е създаден за ИЖета и Симсони, но е такъв. А за моторджиите е врата у пОле - сами признавате, че не го спазвате, номерата на пистарките не се виждат, перете по забранени места. Процената с катастрофите нещо много ме съмнява.Съжалявам, пазя ви, но не защото го заслужавате, а защото не искам да ми лежите на съвестта. Прочета ли за някой размазал се, никаква жал не усещам.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Това са пистови мотори бре хора. Те не са за улицата. Нормално като си яхнал повечко коне да искаш да засилиш, но защо трябва да застрашаваш живота и здравето на останалите. Като искаш намираш си една писта и се силиш колкото ти душа иска. Но и за да се качиш на това нещо и да се засилиш с над 100 в града ..трябва да не те слуша главата. Сутринта показаха снимка на един "гИрой" с пистарка с 146 км по цариградско. Без каска !!! Бузите му се бяха навили до ушите. Е те тва ако не е малоумник не знам кое е. Какво вижда при тая скорост не знам
Коментар
-
Ето тука има снимки от камери да се видят хубавците дето били невинни http://vbox7.com/play:8d2ba87495 ,тия тарикатчета ли защитавате?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Ето тука има снимки от камери да се видят хубавците дето били невинни http://vbox7.com/play:8d2ba87495 ,тия тарикатчета ли защитавате?ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
-
Видео урок! Някой със сигурност са го гледали. Дори някой беше загинал в началото на участъка преди година и нещо в опит да подобри рекорда. http://www.youtube.com/watch?v=LANNFzo6IKsКакто се казва - "Не опитвайте това вкъщи!"Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Huku написа:... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите.... ...В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"...
Коментар
-
Покарвам и аз мотор,само че ендуро и в 95% от случаите само по черни пътища.По черните пътища застрашавам само себе си и никой друг.Градско не обичам да карам защото първо я няма шофиорската толератност и второ,защото пешеходците също нямат култура на пресичане,на улицата.И аз подкрепям тезата,че не трябва всички да се слагат под общ знаменател.Всчики сме виждали мотористи по магистралите който се движат по дънки и без необходимото облекло.Това на са мотористи,а надъхани гъзарчета с пари и скъпи машини.На мотосъборите много ясно се откроява един истински моторист който си кара машината за да си пълни душата и един който си я кара за да покаже какъв мотор си е купил.Твърдо съм против за каране на мотор с скорост над 120-130км по магистрали и републикански пътища.Тръпката си е тръпка,ама и живота си е живот.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
ls1 написа:Huku написа:... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите.... ...В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"...
--------------------
Коментар
-
BeLo написа:pi4_s_bravo написа:Ето тука има снимки от камери да се видят хубавците дето били невинни http://vbox7.com/play:8d2ba87495 ,тия тарикатчета ли защитавате?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар