Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като моторист, каращ от вече от близо 10 години и сменил 5 мотора, участник в мото клуб и съ-организатор на мото събори...Мога да ви кажа че имате много грешна представа за нас. Казвате че не говорите за мотопеди и скутери... А за какви уточнете се... Нима старият рокер с кожените дрехи и каращ чопър ви е задминавал със бясна скорост... Не мисля. Това е мотор за възрастни хора каращи за удоволствие. Еднуротата рядко се виждат по пътищата, хората там карат предимно по черни пътища... това е друга страст. Идват вече и турърите и шосейките... Моторите без спойлери ... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите. И накрая стигаме до пистовите моторите... Какъвто карам и аз и повечете от моите приятели. Не трябва да слагате всички мотористи под общ знаменател, защото лично аз като видя моторист без каска да кара или без екипировка много му се дразня и ако имам възможност му правя забележка. Вие сте си изградили някакво общо мнение за всички мотористи и то е лошо, не от мотористите, а от някакви келешчета каращи за гъзария в града по къси панталонки. Аз лично избягвам да карам в града, защото никой не те вижда и не те зачита като участник в движението. В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"... И то при бавно каране. На кръстовище всеки гледа само с периферията и търси кола... забелязва се лесно и ако не мерне нищо минава... а това че има и други учасници в движението не го интересува... Ако не се лъжа или 88 или 92 процента от катастрофите с мотори не са по тяхна вина. Направете си сами сметката. Колко пъти са ме засичали на магистрала или между градски път.... не мога да ги преброя, а винаги карам на пуснати фарове. Пак ще се повторвя, не сте прави да съдите всички еднакво има хора които са си купили мотора "вчера" и карат като не нормални и между коли и където им падне, има и такива каращи пистовият мотор за удоволствие.И да... И аз не съм безгрешен и аз съм правил много глупости...

--------------------

Коментар

Пазете вас и животите си, не гледайте в на другите канчето, те си носят кръста. Като видиш, че някой кара неразумно и опасно, намали, пусни го, дай му път. Като го гониш и му се ръчкаш, най-много да го убиеш. Ходи после обяснявай, че няма сестра.

Коментар

Huku написа:
        ... лично аз като видя моторист без каска да кара или без екипировка много му се дразня и ако имам възможност му правя забележка....
        И два шамара зад врата, ако му забиеш, едва ли ще има смелост като те знам колко си "малък". :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Така е колега, не всички сте под един знаменател, но една част се държат все едно са пред скоби.И нали се сещаш, че вестниците не пишат "Днес двама мотористи караха културно", а съобщават за размазването на някой "донор". И става като с голфаджиите - и сред тях има свестни, но нарицателното вече е влязло в езика.Знам, че има мотоклубове, които правят благотворителни акции, знам, че и сред вас има много свестни, но някак не сте много забележими. Аз лично само два пъти в цялата си шофьорска практика съм настигал мотоциклетист. Как ще го обясниш, при наложените на мен и на тях ограничения в закона? А ме изпреварват редовно. Единият случай го описах по-горе, другият беше преди месец с важното уточнение, че диването караше по пътя Бургас - Варна БЕЗ КАСКА ( висеше провесена на лявата му ръка)!!! Първо ме изпревари ( пуснах го ), после го настигнах на завоите. Пере без каска, вижда, че е по-бавен, но не ми прави път, а кара по осевата. Значи аз мога, а той не? Аз да го паза, а той сам не се пази, а и колегиалност не показва. Винаги знам кой и какво има зад мен. Каква е колата, кой я кара - мъж, жена, стар, млад - навик ми е и ми помага да знам какво да очаквам. Досега не са ме изненадвали мотоциклетисти, но знам, че може да ми се случи. Е що вие да си гледате кефа, а аз да карам на тръни? И аз искам да карам с кеф. Нали?Но ЗДП е създаден за да има правила, предвидимост, да си спокоен, а не да гадаеш и да се озърташ като гърмян заек. И съгласно този ЗДП, вероятността мен да ме изпревари мотоциклетист е 0%. Може да е създаден за ИЖета и Симсони, но е такъв. А за моторджиите е врата у пОле - сами признавате, че не го спазвате, номерата на пистарките не се виждат, перете по забранени места. Процената с катастрофите нещо много ме съмнява.Съжалявам, пазя ви, но не защото го заслужавате, а защото не искам да ми лежите на съвестта. Прочета ли за някой размазал се, никаква жал не усещам.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
            Нищо такова не съм казвал.
            Значи друг го е казал, извинявай за недоразумението.Кики, доста каращи на писта, са се напатили преди това от пътищата, ясно ти е това.
            ex Punto '95 1.1
            Lancia Y 1.1
            Bravo HGT 2.0 20V
            Supermoto!

Коментар

Това са пистови мотори бре хора. Те не са за улицата. Нормално като си яхнал повечко коне да искаш да засилиш, но защо трябва да застрашаваш живота и здравето на останалите. Като искаш намираш си една писта и се силиш колкото ти душа иска. Но и за да се качиш на това нещо и да се засилиш с над 100 в града ..трябва да не те слуша главата. Сутринта показаха снимка на един "гИрой" с пистарка с 146 км по цариградско. Без каска !!! Бузите му се бяха навили до ушите. Е те тва ако не е малоумник не знам кое е. Какво вижда при тая скорост не знам

Коментар

Ето тука има снимки от камери да се видят хубавците дето били невинни http://vbox7.com/play:8d2ba87495 ,тия тарикатчета ли защитавате?
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Huku написа:
                  Като моторист, каращ от вече близо 10 години и сменил 5 мотора...
                  Адаш, признай си, че ти е малко тясно във Фиата и затова си на мотор, докато събереш пари за Мерцедес 600! :D :P

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                    Ето тука има снимки от камери да се видят хубавците дето били невинни http://vbox7.com/play:8d2ba87495 ,тия тарикатчета ли защитавате?
                    Можеше да прочетеш малко постове, вместо цървулски да "сипеш"... Ма давай, то да си овца е лесно, никой не те кара да мислиш индивидуално.
                    ex Punto '95 1.1
                    Lancia Y 1.1
                    Bravo HGT 2.0 20V
                    Supermoto!

Коментар

Видео урок! Някой със сигурност са го гледали. Дори някой беше загинал в началото на участъка преди година и нещо в опит да подобри рекорда. http://www.youtube.com/watch?v=LANNFzo6IKsКакто се казва - "Не опитвайте това вкъщи!"

Коментар

Huku написа:
                        ... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите.... ...В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"...
                        Откъде да те видя при положение, че минавайки между колите нарушаваш закона и се появяваш откъм ъгли и места където изобщо нямаш право да бъдеш?!

Коментар

Покарвам и аз мотор,само че ендуро и в 95% от случаите само по черни пътища.По черните пътища застрашавам само себе си и никой друг.Градско не обичам да карам защото първо я няма шофиорската толератност и второ,защото пешеходците също нямат култура на пресичане,на улицата.И аз подкрепям тезата,че не трябва всички да се слагат под общ знаменател.Всчики сме виждали мотористи по магистралите който се движат по дънки и без необходимото облекло.Това на са мотористи,а надъхани гъзарчета с пари и скъпи машини.На мотосъборите много ясно се откроява един истински моторист който си кара машината за да си пълни душата и един който си я кара за да покаже какъв мотор си е купил.Твърдо съм против за каране на мотор с скорост над 120-130км по магистрали и републикански пътища.Тръпката си е тръпка,ама и живота си е живот.
                          Fiat Tipo
                          Corsa b комби !

Коментар

ls1 написа:
                            Huku написа:
                            ... Идеални за града, маневрени и минаващи между колите.... ...В града карам леко, защото съм си патил от идиоти които са ме засичали "Просто защото не са ме видяли"...
                            Откъде да те видя при положение, че минавайки между колите нарушаваш закона и се появяваш откъм ъгли и места където изобщо нямаш право да бъдеш?!
                            Както съм написал вече аз не карам такъв мотор, засичането за което говоря е на кръстовища. Например на "Х" и "Т" образни кръстовища когато се движа по главен път (по който съм с предимство) в 80 процента от случаите колите ме засичат и ми се е разминавало да не се ударя. Или ако карам направо и срещу мен има кола доста често се случва да не види че идва че идва нещо срещу него и да направи ляв завой и да ми пресече пътя. Дори съм имал такава тежка катастрофа, аз с мотор а срешу мен бус на около 15 метра които ми пресече пътя... защото "Не ме е видял"....

--------------------

Коментар

BeLo написа:
                              pi4_s_bravo написа:
                              Можеше да прочетеш малко постове, вместо цървулски да "сипеш"... Ма давай, то да си овца е лесно, никой не те кара да мислиш индивидуално.
                              Ти не ми обяснявай да съм чел, достатъчно съм се нагледал на такива "герои" ,пък и може да отвориш на някой сайт черната хроника ,там през ден има по някой такъв и на повечето съвсем не са им виновни колите, пребиват си се достатъчно добре и без други участници около тях.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Долавям, че си доста озлобен и предубеден на тема мотористи...

Коментар

Working...
                                X