kaci написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
bubachko
-
Аз не напразно написах по-горе една скорост в метри за секунда. Колегата LaneStaley единствен е обърнал внимание на това.Не става дума за превишаване на скоростта с малко, господа. И аз още в първия пост си признах, че извън града обикновено карам с 100-110. Случвало се е и в града по големите булеварди да стигна до 60-65, че и 70.Но откачалките на две колела не карат със 110... те карат с НАД 50 метра за секунда!!!! (180 км/ч).Поглеждаш в огледалото - няма никой. Подаваш мигач, ускоряваш да изпреварваш, преди да тръгнеш пак поглеждаш в огледалото (от предното поглеждане са изминали 6-7 секунди), няма никой, изнасяш се и изведнъж до теб се оказва мотоциклетист.При първото поглеждане в огледалата го е нямало зад теб (да речем, че на 300 м назад има завой). При второто поглеждане, той ти е бил в мъртвата зона и пак не го виждаш... За тия 7 секунди той е изминал 350 м, т.е. появил се е иззад завоя и е дошъл до теб.Аз заради това съм се оборудвал с 5 огледала, които покриват максимално всичко зад мен, и въпреки това имам мъртва зона.А що не съм го чул маторя? Ми щото примерно си слушам любимата музика. Не съм длъжен да седя на тишина и да се ослушвам дали няма да ми дойде отнякъде откачен моторист.Не че моториста и той не е със слушалки на ушите под каската и не слуша ZZTop, примерно де...Относно изпреварването - никъде изпреварването на мотоциклет не е забранено (знакът "забранено изпреварването" не важи за изпреварване на мотоциклети), но забраната важи за "мотоциклети да изпреварват други МПС-та". т.е. лека кола може да изпревари мотоциклет на забранено, но мотоциклет не може да изпревари лека кола на същото място.Максимално разрешената скорост изобщо на територията на Р.България за мотоциклети е 100 км/ч.Когато аз на магистралата карам със 150, това е с 20 км/ч отгоре, и респ превишение с 15%Когато моторист на магистралата кара с 200 (често срещано явление), то той превишава със 100 км/ч разрешената му скорост или превишение със 100%.Идеята на поста ми беше, дали няма да има хора, които в предни теми заклеймяваха превишаването на скоростта с 10-15% като едва лине престъпление, достойно за смъртна присъда, а сега същите тези хора няма да защитят мотористите, че те видите ли, са днешните рицари, че се надпреварват с вятъра и подобни бля-бля простотии...На една наша комшийка, млада, 30 годишна, с дете на 4-5 години, мъжът и се утрепа с чужд мотор в града, на оживен булевард преди няколко години, карайки с над 100 км/ч. Да съжалявам момичето и детенцето ли, или да жаля за този временно откачен, иначе свестен човек?!? НИКАКВО СЪЖАЛЕНИЕ, ама наистина никакво не изпитвам към такива.
Коментар
-
Дали мотоциклетистите са над закона? Незнам за кой закон става дума, но едно е сигурно, че не са над законите на Физиката!Последният случай от вчера е ярък пример. Инцидента е станал точно след изкачването, където се включват идващите от телевизионната кула. Когато се движиш с 200+ и качваш баир, просто се отлепяш от асфарта. По този начин, загубвайки сцепление с пътя се превръщаш в артелерийски снаряд. По този начин въпросният моторист просто се е приземил между буса и мантинелата. Виждайки на къде отиват нещата е завъртял кормилото, но като се загубил сцепление, губиш и управление!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Категорично не съм съгласен с повечето постове. Далеч не всики мотористи карат така. Сега имаше събор във Велико Търново и карах по тази дестинация в събота. Повечето караха съвсем културно по средата на лентата със скорост близка до тази на автомобилите. Това си е също до култура на водача. Такива има и с коли. Недейте всички мотористи да ги набеждавате за рейсъри защото изобщо не сте прави!
Коментар
-
Имам предвид с 20-30-40 км над скоростта на другите, каращи нормално. Не съм тръгнал да гоня някой каращ с 150км/ч в града. Освен това карах ендуро, казах още в началото че не съм фен на изпълненията на пистарките. С други думи, изобщо не отричам това което Immortal написа в първия пост, просто давам още една гледна точка.Lane Staley написа:capor3g написа:Принципно не обичам пистарки, според мен това не е мотор за града, а за пистата. И въпреки това като бивш моторист ги разбирам. Докато аз карах - само за няколко месеца се научих че е много по-сигурно за живота ми да нарушавам правилника и да карам във всеки един момент по-бързо от автомобилите. Всеки възможен ден имаше случай /слаучаи когато колкото и да се опитвах да съм примерен, бях на косъм от жестока травма, ако не и по-лошо. Просто културата на шофиране в града е смазващо смущаваща - няма мигачи , завиваш от която лента ти скимне - неспазване на знаци за предимство и т.н. Най-омразното е когато караш нормално ,а някоя мутреса или шофьор , който се вози а не шофира те пропусне в огледалото. Имал съм адски много такива случаи и повечето - когато карам нормално. Дори полицаи са ме избутвали докато съм в най-лява лента и в ограничението към мантинелата само и само да ми били проверили мигачите.Може и да греша според някои, но за себе си съм се убедил, че когато карам по-бързо и съм с нагласата че никой не ме вижда, шансовете ми да не стана жертва на нечия чужда "невинна" грешка са много по-малки. А всички знаете какви са последствията за мотористите от тези грешки. Така че по-добре акт, отколкото да жертвам себе си.
Коментар
-
nikolce написа:MOLOTOV написа:Недейте всички мотористи да ги набеждавате за рейсъри защото изобщо не сте прави!ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
-
MOLOTOV написа:Недейте всички мотористи да ги набеждавате за рейсъри защото изобщо не сте прави!Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
BeLo написа:Lane Staley е прав, по-добре да тръгнеш малко по-бързо и да имаш аванс пред колите, а не да те вкарат в някое менгеме, защото караш по ограничение.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Kuku написа:dikanio написа:Човек, който си купува мотор, го прави с ясната идея, че няма да спазва ЗДП.
Коментар
-
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Ей , ама ги разпнахте тези хора ....И те са деца и родители , както и пълноправни участници в движението . Бих допълнил , че по-опасни са каруците по първостепенните пътища на родината ни .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
dikanio написа:Kuku написа:dikanio написа:Човек, който си купува мотор, го прави с ясната идея, че няма да спазва ЗДП.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар