Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    Вместо "Пази моториста", трябва да има призив "Гази моториста", тогава да видим дали ще има такива "смелчаци" Трябва да ви кажа, че единствено законовите последстия ме спират да ги качвам на капака такива, иначе бих им помагал да се пренесат във Валхала или за където там бързат, без никакви угризения на съвестта.
    Гледам местожителството което си написал е Пазарджик!Е, аз заради пазарджиклии се отказах от мотора.Определено законовите последствия не ви спират да сте едни от "любимите" ми шофьори. Старая се да не ви оставам длъжен, макар че определено водите в резултата.

Коментар

dikanio написа:
      Вместо "Пази моториста", трябва да има призив "Гази моториста", тогава да видим дали ще има такива "смелчаци" Трябва да ви кажа, че единствено законовите последстия ме спират да ги качвам на капака такива, иначе бих им помагал да се пренесат във Валхала или за където там бързат, без никакви угризения на съвестта.
      Е страшен си!!Такива като теб са ми любимци направо!
      Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
      Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

dikanio написа:
        Immortal написа:
        Ако може някой да ми обясни - какво означава да "пазим мотористите"?!?Аз нещо не мога да схвана????Какво по-специално изискват от нас, различно от това, което отдаваме към останалите участници в движението?Винаги съм бил ЕДНАКВО толерантен на пътя към ТИРове, леки коли, мотористи, велосипедисти, каруцари...Що няма призиви "Пази каруцаря" или "Пази тираджията", ми има само "Пази моториста"....Обяснете на какво отгоре мотористите изискват от мен някакво по-специално внимание????ДНес пътувах пак малко из страната... ми ко да ви кажа... съжалявам, че не успях да извадя апарата да видите как се провира между колите по завоите по Обзорския проход един с пистарка, сигурно с над 100... ние караме в колона с около 70, насреща същата колона... а онзи между колите по завоите....Кво да му пазя на такъв??? Кухата лейка ли???
        Малко пресилено ми звучи, но го приемам като един от вицовете на dikanio

Коментар

kaci написа:
          dikanio написа:
          Гледам местожителството което си написал е Пазарджик!Е, аз заради пазарджиклии се отказах от мотора.Определено законовите последствия не ви спират да сте едни от "любимите" ми шофьори. Старая се да не ви оставам длъжен, макар че определено водите в резултата.
          Живея в София от 10-на години, и за съжаление столицата не ми прости - признавам си, че яко изпростЕх :D (Може би е време вече да си сложа стикер "От София съм" ) Като повозя малко баща ми из Пазарджик, все ми повтаря "Карай нормално, това да не ти е София" :D А той като идва в София, му се изправя косата (доколкото има) докато кара, дори и в неделя, когато движението е най-слабо. Малко е тъпо да определяш шофьорските умения по регистрацията, ама аз не искам да давам акъл на никой. Извън темата, точно пък пазарджиклии не се славят с рацерски изпълнения. Най-проблемния елемент от шофирането ни е паркирането според мен - всеки спира където му падне, няма знаци, тротоари, кръстовища, въобще навсякъде е паркинг, ама това е друга тема. Как точно пазарджишките шофьори те отказаха от мотора - докато си карал с 200+, някой не ти е направил път, ти си го напсувал, защото е трябвало да намалиш и затова си оставил мотора? Много лесно се отказваш - вземи си по-мощен и ни пОкажи на нас "селяните" как се кара Естествено, че не искам да газя мотористи, все пак не искам си загубя живота прекарвайки остатъка от него в затвора. От друга страна не смятам, че съм длъжен да предприемам някакви специални действия извън спазването на правилника, за да пазя мотористите. Ако стана участник в ПТП с мотор (дано да не става де), и не е моя вината, няма да имам никакви угризения.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Проблема е, че И автомобилистите НЕ спазват закона, но от това страдат САМО мотоциклетистите, поради спецификата на МПС-то им

Коментар

Мен пък мотористите не ме дразнят, каквото и да правят, с колкото и да карат. Може би, защото карането на мотор не ми е никаква тръпка, да ме извиняват моторджиите за кощунственото мнение. Вбесявам се от наглото шофиране на талигите. Но напоследък и на това почвам да гледам отвисоко - старая се, като се качвам на колата, да ми пада перде и от нищо друго да не се интересувам, освен от безопасното придвижване - така троша и по-малко излишни нерви.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

jenshen73 написа:
                ls1 написа:
                Как точно си носят отговорността, Спарко?
                В хладилна чанта за органи.
                Благодаря, че го написа вместо мене Еми за грешките си плащат висока цена - живота си!Ако си с акъла си не правиш глупости, защото знаеш какво има огромна вероятност да стане.А ако го нямаш - и с тортинетка може да застрашиш себе си и околните.Изразът "Пази моториста" за мен е и покана към толерантност на пътя и също предупреждение за шофьорите да внимават с мотористите.Това като на учебните коли, на които пише "Спирам рязко" "Тръгвам странно". Същото е поне за мен.За лично не ги съдя мотористите, защото немога да кажа,че съм най-изрядният шофьор, обичам и карам бързо, но винаги на подходящи местта и колкото натискам газта, 3 пъти по-повече натискам спирачката.Който смята,че е изряден шофьор на 101% и наистина е, да го прави!А и да не забравяме,че мобилността и ускорението и възможностите на моторите и колите са различни.Там маневрите са доста повече, стига да са съобразени с закона.
                <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
                Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

Immortal написа:
                  Ако може някой да ми обясни - какво означава да "пазим мотористите"?!?Аз нещо не мога да схвана????Какво по-специално изискват от нас, различно от това, което отдаваме към останалите участници в движението?Винаги съм бил ЕДНАКВО толерантен на пътя към ТИРове, леки коли, мотористи, велосипедисти, каруцари...Що няма призиви "Пази каруцаря" или "Пази тираджията", ми има само "Пази моториста"....Обяснете на какво отгоре мотористите изискват от мен някакво по-специално внимание????
                  Вероятно това е отговор:
                  Sparco написа:
                  Изразът "Пази моториста" за мен е и покана към толерантност на пътя и също предупреждение за шофьорите да внимават с мотористите.Това като на учебните коли, на които пише "Спирам рязко" "Тръгвам странно". Същото е поне за мен.
                  Я да питам аз като Immortal-a, че нещо не ми е ясно - защо някой ме призовава АЗ да се съобразявам и да внимавам с някой, който самият той не пази себе си?! С какво един моторист е по-различен от шофьор? Както внимавам да не предизвикам ПТП с шофьори на 4 и повече колесни МПС, така внимавам да не предизвикам и с двуколесни - включително велосипедисти. Защо няма лозунг "Пази велосипедиста"? Той е 53 пъти по-уязвим, защото дори не може да ускори, може само да спре. Не съм чул някой някъде да е умрял при инцидент с мотор, ако е спазвал наложените законови ограничения и проявява внимание и толерантност към останалите. Сигурно има, но ми е убягнало. Сравнението с учебните е неуместно, защото предупреждението на техните коли се отнася за ТЕБ, а не за тях. Казва ти "Внимавай, пази дистанция, пази себе си, спирам рязко". А не - "Внимавай, карам мотор и съм непобедим, ТИ ме пази, че ми е малко акъла и не мога сам да се опазя".Какво е това ПАЗИ МОТОРИСТА? Да не би да се прицелвам в него и да го гоня за да го сгазя? Да не би да го бутам нарочно с огледалата? Карам си като бял човек с 45-50, поглеждам в огледалото, виждам че на 25-30 метра няма МПС и правя маневра. Иззведнъж някой със 140 влиза под гумите ми. Аз ли съм виновен?!? Човекът с буса ли е виновен, че онзи се шибнал в мантинелата миналия понеделник? Ако е карал с 80, може би щеше и днес да кара мотор. Вчера минах, видях цветята, през мен преминаха тръпки... Момчето, което се пръсна на съставни части на околовръстния път ли е виновно, че го нацели моторист? То ли не пазеше моториста? Много си е точно изказването на dikanio, колкото и остро ви изглежда и да не го приемате за нормално. Който не показва уважение и внимание на пътя и застрашава живота си, ама не само неговия, ами и този на останалите - да не казвам къде му е мястото. Не на капака, ами направо в канавката бих го изритал. Утре ще има табела "Пази ДЖИБ-а". Вдругиден - Пази ТИРАДЖИЯТА... А себе си кога да пазя?!? Преди всичките тези кретени, или след това? Когато Мотористът се пази сам себе си и показва уважение към останалите - тогава ще го пазя с удоволствие. Дотогава - пак ще внимавам, но не призовавайте за това. Тъпо е. Пътят не е космос, това е положението. Има си писти за състезанията.

Коментар

kaci написа:
                    dikanio написа:
                    Хайде да не даваме определения за градовете ,става ли!!!Това че ти си имал някакви случки или там каквото е било с шофьор/и от Пазарджик не означава ,че всички са идиоти!!!Както и в София ,така и Пазарджик си има идиоти и хора ,които карат добре!!!И за да не съм офтопик - Не мисля че трябва да ми пука за някой ,ако на него самия не му пука за него!Има и мотористи ,които карат внимателно и се съобразяват с трафика ,както има и автомобилисти в това число!!!Това ,че се трепят някои или не спазват закона ,не слага всички под един знаменател!!!
                    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

ogi28b написа:
                      Какво е това ПАЗИ МОТОРИСТА? Да не би да се прицелвам в него и да го гоня за да го сгазя?
                      Предполагам че е призив за повече внимание към някой много по уязвим на пътя от тебе.......Моториста независимо как кара е много по ангажиран с вниманието си към пътя, обстановката, и обектите който подминава - той няма как да се разсее с пепелник, радио, нещо в жапката на колата, или прочее неща с който всеки драйвер в кола може да се разсее дори докато кара с 120......нито пък да поблейва по гледката настрани.....Нито пък може да си позволи да влезе в дупка, щото дупка с 130 с кола е едно, а с мотор е друго.......Предполагам това се има впредвид защото в повечето случай водача на колата не сварва да види моториста, отделен е факта че често те идват доста бързо......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        ... отделен е факта че често те идват доста бързо......
                        :D Това обезсмисля останалото, което си написал. Не се заяждам, просто констатирам. В "кризисна ситуация" от обикновените шофьори се изисква да реагират адекватно на някой, който нарушава закона. С доза черен хумор - звученето на израза ми навява асоциация с "пази терориста". Ако някой застрашава живота на другите, но не с мотор, а като стреля, пак нарушавайки закона, не звучи ли абсурдно да се призовава да го пазиш. Ами той така става още по-опасен. Неспазването на ЗДВП не трябва да се толерира - смъртоносно и осакатяващо е!

Коментар

колега dikanio такива като теб пострадват сериозно от моторжии,виждал съм такива рацери кат теб,ако съм сам име засечеш шати тегля една нашенска,ако сме няколко човека лошо тисе пише.
                          пунто 1,7тд

Коментар

Голяяяям мъж. Що не му ’пишеш лошо’ ако си сам, а?

Коментар

ogi25b написа:
                              ............ Сравнението с учебните е неуместно, защото предупреждението на техните коли се отнася за ТЕБ,........
                              Точно това исках да кажа!Че това е предупреждение за шофьорите, за нас!И никой не ви задължава да пазите мотористите.Те са си част от движение и се съобразяващ както с тях така и с другите колите.Ако решите да ги блъскате и да им правите сечено, за да всявате справедливост, ставате по-опасни и от тях!И небива към всички да се отнасяме с предубеждение!А и страстта към високите скорости е като цигарите...Вие ще спрете ли да пушите, ако закона го забранява и сте страстни пушачи?!
                              <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
                              Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

На мен това лято един моторист ми струва идеалната ми алфа 145 ..И аз съм бил моторист и следващия сезон ще бъда. Аз призовавам въпреки това не ги пазете моторисчетата комплексари. Надслова е ...’’Навий волана, пребий моторист’’Може би 1 на 100 мотористи спазва закона и е коректен към всички водачи, останалото са комплексари с малки пишки П.С. ми загледайте ги в главите! то от 100 километра си личи празния ганглий
                                Sedicivalvole (Racing Rosso)now
                                GTV 2.0 (612 A)now
                                E60 530D now.. hate it big time :D
                                Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
                                Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

Working...
                                X