Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всеки ден дават по новините катастрофирали след нелегални гонки, сгазили човек след нелегална гонка. Да не говоря и за играта с коли камикадзе... където се залагат пари и се минава на червено на светофар... Да има Идиоти сред мотористите, както и сред автомобилистите .... Но вие обръщате внимание само на мотористите, затваряте си очите за автомобилистите и гонките... И за всчико е виновен моториста за който сте чули и прочели и не знаете нищо повече... Всяко стадо си има черни овци... Моля ви не говорете за всички под общ знаменател

--------------------

Коментар

Прочетох цялата тема още оня ден, но се въздържах от мнение. Какво да кажа - който не е карал никога мотор - той нищо незнае. При колата я няма тази тръпка, няма го това усещане, този прилив на адреналин. Различно е. Особено, ако качиш мацка на седалката зад теб и те стиска за кръста, ама с двете ръце силно. На колата няма начин това да стане, но на мотора... Усещаш и сливаш и трите неща в едно - ти, мотора и мацката. Контролираш няколкостотин килограма само в едно петно 10 на 10 сантиметра от задната гума. Само който е карал мотор ще ме разбере. Останалите ще ме оплюят здраво. Е, аз съм още жив и здрав, без травми, независимо, че съм изпреварвал на задната гума със 150 по осевата линия и в същото време се разминаваме с автобус. Но тогава бях на 25.Но това беше преди, га бяхме млади. Сега постоянно дебна в огледалата за моторджии. Проблема е, че ако реша да обиколя някоя дупка и в същото време ме изпреварва някой с мотор... А съм съсредоточен как ще я обиколя. Пък и нашия ще ми стои в мъртвата зона на огледалото.... Изтръпвам при мисълта, че мога да го съборя и насрещнодвижещия се да го помете.

Коментар

/////Разбирам напълно какво искаш да кажеш,но този приток на адреналин неможе да оправдае риска.Поне за мен.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Когато си на мотора, не мислиш за риск. Всичко е усещане. Същото както при секса. Само дето секса е малко по-безопасен от карането на мотор, но също крие рискове!

Коментар

///// написа:
            Когато си на мотора, не мислиш за риск. Всичко е усещане. Същото както при секса. Само дето секса е малко по-безопасен от карането на мотор, но също крие рискове!
            И аз когато съм зад волана, не мисля за риск. Всичко е усещане. Но някои хора бяха готови да ме разпънат на кръст.Каква е разликата!?

Коментар

Хапнахте ме вече! Кой са тез "някои" хора, че не хващам, щот съм удъртял вече. Тъкмо ей сега идва татко и гледа какво пише в темата и ми каза абсолютно същото - който не е бил на мотор - нищо незнае.При мен явно е наследствено, щото вече съм 3-то коляно - на мотор. Но по темата. Правил съм глупости на младини - признавам пред целия форум. Пазя си още ендурото, но кой ли ден, ще отръскам шлема от праха? Сега по темата - никой не е над закона и всеки си е длъжен да го спазва. И... никой не е над смъртта!

Коментар

а сега де,ами какво ще кажете за гамените с автомобили,значи само ние мотористите сме най рискови,колко убити има в автомобилни катастрофи,тирове автобуси това него коментирате не защитавам никого ама ме хваща яд че пишете че мотористите са най големите гамени на пътя.сега щеме нападнат най примерните шофери.това сие лично мое мнение,ное самата истина.
                пунто 1,7тд

Коментар

Immortal написа:
                  Каква е разликата!?
                  Ако питаш за секса, работата е горе долу като при презерватива и парашута. Като се скъса в единия случай се ражда човек, а в другия загива човек. :D
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Повечето мотоциклетисти са доста малоумни. Миналото лято един мотоциклетист се претрепа в мене понеже спрях на пешеходна пътека а той се беше лепнал зад мене, Че и налиташе на бой даже, сякаш аз съм го карал да кара на половин метър от колата ми. А днеска пък се престроявам и гледам някакъв в далечината и докато направя маневрата за малко да се нацепи в мене. Представете си си с колко е карал, и накрая се сърди че съм го бил засякъл.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Жалкото е, че осакатявят душевно и физически много други невинни хора. Зачернят и погубват не само своите близки. Както е модерно да се казва: Социалният ефект от действията на камикадзетата с моторите е много по-ужасяващ от физическото им затриване.Снимката от една катастрофа - това е отражение само на първия миг от доживотното страдание на участниците и техните близки. После няма как да се види ридаещата майка над ковчега на младо момиче, возено, сияещо на мотора. И няма как да се види отпечатъка, който ще остане в душата на шофьора на микробуса, който не по свое желание става "съучастник" на онази с косата.За това, при положение, че са участници в движението, а не сами на пътя, би трябвало да осъзнават отговорността на бъдещите тежки последствия от бясното препускане. Ако няма други участници (на писта) - тогава всеки сам решава как и дали въобще ще продължи живота му - осакатен завинаги или ако реши, отново сам, може да угаси светлината в очите си и да "задължи" близките си да му палят свещи. Но единствено сам - без волни и неволни участници.Ред. Уф, то пък сам не върви да се г-зариш, нали !?! Абе, сложно е - противоречивите мнения го показват!

Коментар

Черногледа работа ....

Коментар

Абе който иска адреналин - по-безопасно е май да иде да скача от Аспарухов мост - без въже. Едно не мога да разбера - качваме се на машини от по тон и се чепим кое е по-опасно? Преди години едни младежи ходили да гледат кола за купуване в кв. Аспарухово на Варна. Продавача за да покаже колко "върви" - качил бъдещият собственик и приятеля му и тръгнали към кв. Галата. На връщане - с над 160км. по баира надолу продавача губи управление, цепва се челно в един стълб, реже го, а после спира в банкета до самолета. Резултата - колата на скрап, евентуалния купувач - за Тополи (гробищата на Варна), като мозъка му беше изпаднал в джоба на вратата (бил е без колан и от резкият удар си реже горната част на главата на джама на вратата), продавача - зачернен, щото е убил човек (имаше и няква лека травма), а приятелят отзад - едва го изкарали изпод задната седалка. Айде сега ми приказвайте колко безопасно било и с кола. Точно толкова, колкото и с мотор - аз до сега не съм видял сами коли и мотори да са предизвикали ПТП...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

не съм сигурен как точно да се изразя... ама аз съм дете на майка ми и баща ми и си ме обичат... карам мотори и това за тях си е мъка...А сега да го кажа така... вие в1ики които ни оплювате и казвате че не сте толерантми към мотористите и не давате път и не пропускате...Ще си говорим пак след години когато ви се родят деца и кажат ’тати искам скутер’ а после и мотор ... и когато пораснат и сами си купят "големия" мотор .... да ви питам тогава на какво мнение ще сте... когато вашето дете кара... и дали той за вас ще е камикадзе или самоубиец.... или както казвате донор... и не ми казвайте че ще го спрете.... защото няма да можете...Само ви пожелавам късмет и успех на всичкиПоздрави.....

--------------------

Коментар

Huku написа:
                              А сега да го кажа така... вие в1ики които ни оплювате и казвате че не сте толерантми към мотористите и не давате път и не пропускате...
                              Чакай сега... Първо, никъде не съм казал, а и в мненията на колегите не съм прочел, че не сме толерантни към мотористите.Даването на път и пропускането е строго регламентирано в закона - кой на кого и кога. Не знам какво друго даване на път искате? Може би се смятате за МПС със специален режим на движение?Не виждам защо трябва да пропускам някой, който по закон би следвало да се движи по-бавно от мен?!?!??Иначе всячески се стремя да пазя ВСИЧКИ участници в движението, даже и каруцарите.Единственото което казах е, че не съжалявам никой, който се самоубие с мотор.

Коментар

Какви са тези глупости за завиждане, мавиждане и незнам си какво?Ако искам мотор, не виждам проблем да си купя. Само застраховките и данъка на колата ми за година са достатъчни за да си взема средство за самоубийство. За какво да завиждам?"Пази моториста" - не разбрахте ли, че ето това дразни хората?Защо ни вменявате на нас задължението да ви пазим?Обясни ми, защо аз трябва да ви пазя, след като вие не спазвате ЗДП? С какво сте по-специални?Искате да се кефите - ама ние с колите не искаме ли бе? Не искам ли да карам спокойно, без опасността някоя пистарка или скутер да ме изненада изотзадзе на Цариградско? Там, където е забранено за двуколесни?Защо искате всички ние да се съобразяваме с вашия кеф, а вие с нищо да не се съобразявате?Демонстрира се нагло и демонстративно незачитане на закона, но с призиви другите да го зачитат и да ви пазят?
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X