Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хубаво де ако си взема Ламборгини със 70 ли да го карам ве да го ева.

Коментар

nai7 написа:
      Хубаво де ако си взема Ламборгини със 70 ли да го карам ве да го ева.
      Не, със 130. Но първо си го вземи, пък после ще ти кажа де да го караш с повече от 130

Коментар

То е на път вече сега отивам за такова до "Карфура" Ама мисълта ми беше друга,онзи ден карах една Ямаха Р6 успях да вдигна 250 той тоя мотор вдига 299 и аз кво да го карам със 30 на първа,ами няма как да стане ще си го карам както си искам.И забележете аз нямам категория А мотора даже и номер нямаше,виновен Yellow_Flash_Colorz_PDT_50

Коментар

Тая тема, да ме прощава Дидо си е доста провокативна от самото начало.Знаете ли, това да си над закона е дълбоко вкоренена българска черта.И тя все още (за щастие) съществува.Колкото и на някои да не им харесва или да ги дразни, това е така.Аз не само, че не се дразня на това а дори напротив - това е едно от малкото неща, които ме задържат тук.БГ имам предвид. Това, че когато съм в настроение винаги мога да дам подкуп за да си реша дадем проблем например.Това, да мога да покажа среден пръст на представител на закона и това да остане без последствие също.Изобщо ето това е представата ми за СВОБОДА.Карането на мотор е доста емблематичено в това отношение.Естествено, че се стремя да съм над закона.Не с шофирането, не с това, че ми харесва да се придвижвам от т.А до т.Б по-бързо и по-практично.По същата тази причина симпатизирам и на сърбите ( Транспаранта "Колумбе, йебем ти откритие!" издигнат на фолк-концерт по време на бомбардировка по време да войната е доста знаков ).И преди да сте ме полазили и мен - споко! След няколко поколения и ние ще бъдем същите като онова, което издигате като идеал за едно общество - хора, имащи респект от закона. Хора, спазвайки правила, които им е казано ще трябва да спазват.Това, което написа Оруел през 1948 никога не е изглеждало по-реалистично.Е, аз съм щастлив, че със сигурност няма да бъда част от това.
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
            Тая тема, да ме прощава Дидо си е доста провокативна от самото начало.Знаете ли, това да си над закона е дълбоко вкоренена българска черта.И тя все още (за щастие) съществува.Колкото и на някои да не им харесва или да ги дразни, това е така.Аз не само, че не се дразня на това а дори напротив - това е едно от малкото неща, които ме задържат тук.БГ имам предвид. Това, че когато съм в настроение винаги мога да дам подкуп за да си реша дадем проблем например.Това, да мога да покажа среден пръст на представител на закона и това да остане без последствие също.Изобщо ето това е представата ми за СВОБОДА.Карането на мотор е доста емблематичено в това отношение.Естествено, че се стремя да съм над закона.Не с шофирането, не с това, че ми харесва да се придвижвам от т.А до т.Б по-бързо и по-практично.По същата тази причина симпатизирам и на сърбите ( Транспаранта "Колумбе, йебем ти откритие!" издигнат на фолк-концерт по време на бомбардировка по време да войната е доста знаков ).И преди да сте ме полазили и мен - споко! След няколко поколения и ние ще бъдем същите като онова, което издигате като идеал за едно общество - хора, имащи респект от закона. Хора, спазвайки правила, които им е казано ще трябва да спазват.Това, което написа Оруел през 1948 никога не е изглеждало по-реалистично.Е, аз съм щастлив, че със сигурност няма да бъда част от това.

Коментар

А тъй, анархия му е майката, я гледай в Африка к’во става! Свобода колкото искаш, законът дгд!
              Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

До момента в който някой реши да се възползва от тая ’свобода’ в твоя вреда. Примерно да изнасили дъщеря ти. Да издебне докато те няма на вилата и да остави само райбера от нея. Да не те излекува, въпреки че си ’доплатил’, щото то не е доплащане, ами е допълване до това до което би трябвало според доктора да си плащаш (без ангажимент да се старае много много). Изсипе тон кравешки изпражнения до оградата ти и ги разтеле хууубаво да се ’компостират’. Разоре улицата ти, щото му хрумнало да си пусне някакви кабелчета, па после леко затрамбова с чакълец, да си трошиш колата. И понеже си ’свободен’ ще му набиеш канчето? Ами ако той е по-’свободен’ от теб?

Коментар

Не точно това имах предвид. Пък и навсякъде се налага да се съобразяваш донякъде с нещо.Със старейшината на племето, примерно

Коментар

ls1 написа:
                    ...
                    вЕрвай ми, решението на всеки от тези въпроси ще бъде много по-резултатно неизползвайки законът. В такива моменти е много по-важно да имаш подгрепата на "своят дон", отколкото да разчитам на устоите на обществото.Виж, аз изказах собствено мнение.Не ме интересува какво ми налага законът в повечето случаи, защото оцелявам по-добре неспазвайки го.Или хайде движейки се на ръба, защото не става да се засилиш с глава, пък и била тя с каска срещу бетонна стена.С годините взех повече да се старая да не преча на околните.Това, че вместо със скорост 40 съм шофирал с 80 не е причина да си посипя главата с пепел.И за щастие с това все още не съм убил човек за има-няма 20 години.Просто защото зная каква е моята безопасна скорост (ако говорим за скорост).И тя никога не се е вписвала в рамките на закона.Виж политиците обаче имат огромен потенциал в тази насока. Те могат да убиват, качествено и количествено.При това спазвайки закона. Естествено - нали те ги пишат!!!Аз ли ще предизвикам еко-катастрофа изпикавайки се в борисовата градина или акащият пекинез на блондинката, пак там?Струва ми се, че химическите концерни имат доста по-деструктивно въздействие в/у оХолната среда от мен и песа, взети заедно.Та така...Тук из граовско имаше един такъв афоризъм:"ЗаконО е врата у полето. Та яз баш през нея ли требе да минем?!?"Доста житейска истина е втъкана в нея

Коментар

@Esper, приемам разбирането ти за закона на живота, т.е. живот "над" или по-точно "около" закона. Мисля си обаче, че мотористите (и подкрепящите ги) в тази тема искат да ни внушат, че карането по този начин не е толкова своеобразен протест срещу нормите и правилата, а един вид емоционален наркотик за душата - нещо, което не може да се обясни на непросветените в тайнството. Клипът беше "дръпка" от наркотика, дадена ни за да променим мнението си след омайването.Мен, лично, ме замайва това (препоръчвам го на "цял екран", особено след старта). Който издържи концентриран да изгледа целия клип го черпя по (образно казано). А състезанието е почти два часа - за мен тези са истинските "рацери" : http://www.youtube.com/watch?v=XYCLw...eature=related Да, ама като свърши състезанието за ГП на Монако във Формула1, автомобилистите в Монте Карло не тръгват да карат, като замаяни, по същите улици и по същият начин. Още по-малко пък като на лунапарк с блъскащи колички, провирайки се между "задръстеняците". А колите им масово са с ягуари, кончета, бикове (и друг добитък) по емблемите. Не че лимузините им не са с по 500+ к.с. И там целта е да те забележат, но не като профучиш, а препоръчителната скорост, за Ламборгини, е под 70. @nai7, с искренно добри чувства - просто не ми се спи, че днес се олежах на плажа, и си чеша пръстите..

Коментар

RUDI братко ,за криво колело прав път няма. Както и да го направляваш ,то си прави зиг-заг по пътя. :D
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ами аз карам мотор от има-няма месец но определено не бих казал, че той ме прави по-различен като поведение или манталитет на пътя.Естествено карам го без книжка, защото зная, че като си я получа след месец, това няма да ме направи по-подготвен и по-добър в нищо.Не виждам нищо грешно в това да се движа между между колоните в задръстване например.Не виждам нищо страшно в това да мина покрай колоната, да застана отпред и това не би било израз на наглост а на чисто практичната страна на мотоциклета.Никога не ме е едразнило подобно поведение, когато съм бил в кола.Доста по-тъпо е кола да вземе да те изтиква в насрещното платно, защото според мисленето на задника си го "прередил", като съм излязъл пред колоната.Или каквото там може да премине през един задник... май не е точно мисъл!Доста хора не осъзнават, че дребни грешки и пропуски, които правим по време на шофиране в повечето случаи дори нямат последствия между автомобили. Скърцане на гуми, псувня, среден пръст, най-много подвит калник и т.н.Когато се намеси и мотоциклетист, подобни грешки почти винаги са фатални за мотора.Имам предвид вероятността да свалиш човек от мотор заради дребна разсеяност изобщо не е малка.И не на последно място - ами не е като да няма тръпка :D

Коментар

Esper, много добре разбирам какво имаш предвид, но това, в комбинация с липсата на елементарна култура вече е опасно. Тук проблема е в това, че стремежа не е да си над закона, а над другите. И закона е калпав, защото хората с такива. И тези на моторите, и тези в колите.

Коментар

И в крайна сметка кво?Абе от Дидо и Оги не очаквах подобни коментари
                              Bravo 1.2 16v
                              Lancia Dedra 1.8 16v
                              Suzuki GSXR250R

Коментар

Абе то на писта всеки знае, ама ВИЕ знаете ли колко струва едно такова каране, за да се вдигне един средностатстически мотоциклетист в България да покара час-два???

Коментар

Working...
                                X