Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И да го бяха хванали моториста, баща ми пак щеше да е виновен за ПТП-то. Закона е такъв, и няма какво да спорим за това.
    Е аз досега нещо друго ли казвах, не спазване на дистанция и това е. А на другите с 100-те кладенеца....... въобще няма смисъл да им отговарям. За тях си е виновен мотористът Аз пък бих казал, че е виновен онзи от бензиностанцията, ако беше заредил с гориво по бързо БМВ-то то можеше да е 100м по напред и удар да няма...............

Коментар

chaveto написа:
      Е аз досега нещо друго ли казвах
      Каза!
      chaveto написа:
      Кое е глупост Защо трябва мотоциклетиста да е виновен
      chaveto написа:
      автомобил си е виновен,.
      Да виновен е по закон, а не морално.И не е виновен заради това:
      chaveto написа:
      няма нужната дистанция,чопли семки, бърка си в носа...........
      Ти ако си бъркаш в носа и чоплиш семки,докато караш, то баща ми гарантирам ти, не го прави.
      chaveto написа:
      Това е положението, въобще не му е виновен никой друг.
      Положението е плачевно
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да бе то на всички вас мотористите ви са виновни,като не можете да карате коли не се качвайте.Мен като ме е страх от мечки няма да ходя на полето

Коментар

nikolce написа:
          И не е виновен заради това:
          chaveto написа:
          няма нужната дистанция,чопли семки, бърка си в носа...........
          Ти ако си бъркаш в носа и чоплиш семки,докато караш, то баща ми гарантирам ти, не го прави.
          Това за носа........ не съм го казал конкретно за баща ти, казах го за един много голям % от водачите на МПС.И все пак щом не е спрял значи не е имал нужната дистанция. Нали знаеш дистанцията от какво се определя, ако случайно не знаеш, не е лошо да разбереш. Защото другият път това може да предотврати удар
          Според ЗДвП дистанцията се определя от водача. Изборът на достатъчна дистанция зависи от:1. Скоростта на движение 2. Състоянието на пътната настилка и видимостта3. Спирачните способности на автомобила За дистанцията спазвайте следното практическо правило: Каквато цифра показва стрелката на скоростомера Ви, толкова метра дистанция си осигурявайте.При скорост на движение от 100 км/ч дистанцията следва да бъде 100 м

Коментар

nai7 написа:
            Да бе то на всички вас мотористите ви са виновни,като не можете да карате коли не се качвайте.Мен като ме е страх от мечки няма да ходя на полето
            :D По полето спокойно си ходи. Мечките са в гората!
            lametobg написа:
            ...да ме задминавате на място с ограничена видимост - НЕ благодаря.
            Нещо такова? http://www.youtube.com/watch?v=7GnDk...ture=relatedИ едно изпълнение от отбора на автомобилистите. Вижте тая женица как буквално "сгъна" мотора: http://www.youtube.com/watch?v=fRT_5...eature=related

Коментар

Има една поговорка дето казва: сит на гладен никога не вярва. Така се получи и в тая тема .Всички са виновни само моториста е прав че се вре между колите а не кара след тях в колона и да си спазва и той дистанция.И друга поговорка: дето падне въглена ,там гори чергата. Сега тия дето с високомерие говорят че бащата на момчето е виновен ,то утре могат да попаднат в неговото положение и друга песен ще запеят тогава .И аз 43 години карах без да съм имал и драскотина по колите си но ето че миналата година потроших Стилото именно заради такъв бързак. В края на краищата аз излязох виновен и не споря защото така е по закон. И на най големия ми душманин не пожелавам такова премеждие.И на вас също не пожелавам. Но ето днеска отново 6 жертви на пътя и то пак заради високомерие и курназлък.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Как да ви се обясни нещо което не може да се обясни.На тези които мразят мотористите да изгледат клипчето и да се запитат защо го правят това нещо,и пак казвам МОЖЕ БИ ще разберат ама аз лично се съмнявам.http://www.vbox7.com/play:1f9bcbad72

Коментар

Ами колега от филмчето се вижда че това е състезание и няма други участници на пътя .Тук имат право да карат с колкото си искат и както си искат ,обаче станат ли участници в движението където има и други участници от нашия калибар то трябва да спазват правилата.А 99% от карат все едно се намират на такова състезание.
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                    Ами колега от филмчето се вижда че това е състезание и няма други участници на пътя .Тук имат право да карат с колкото си искат и както си искат ,обаче станат ли участници в движението където има и други участници от нашия калибар то трябва да спазват правилата.А 99% от карат все едно се намират на такова състезание.
                    Колега мисълта ми беше че то не зависи от теб,вдигне ли ти се адреналина и няма връщане,всяка година между 1 и 2 състезатели губят живота си там но не пречи да се провежда вече близо 100 г

Коментар

коцев написа:
                      Колега истината е, че не само мотористите, карат с превишена скорост........ всички го правят. Просто темата е насочена срещу тях от хора които може би никога не са се качвали на мотор.Искам да ти кажа, че е страшно да караш мотоциклет. Не е толкова страшно защото се движиш с голяма скорост или се завираш между колите.......... Страшното е, че никой друг не те признава на пътя, никой не те забелязва............Тези които са карали и карат знаят за какво говоря. Вие си знаете вашето, но никога не сте били на нашето, за разлика от нас.И искам само да ви кажа, че така както ние се завираме до колите така и вие го правите, защото всеки си мисли ако стане нещо той ще мине в страни и ще се сместим.Знаеш ли колко пъти като сме се движили в група и съм виждал как автомобил стиска мотоциклет в банкета, защото е решил да го задмине, но насреща му идва автомобил, и всичко това защото сме карали с ограничението. Масово при задминаване ти се залепват на задният номер, а водача отзад прави ли си сметката, че мога да спра по бързо от него или, че мога да мина през дупка или камък и да падна.........Е това е една от големите причини всеки да кара бързо, от страх.Хайде сега пак помислете дали не е така.

Коментар

А когато мотористи се промушват между колите с висока скорост, когато карат по осовата линия, изпреварвайки колона от автомобили, а срещу тях идват други автомобили или когато изпреварват на място без видимост и това ли е от страх?

Коментар

nai7 написа:
                          ...вдигне ли ти се адреналина и няма връщане,..
                          На писта, и състезания всеки може да прави каквото си иска. Обаче на пътя трябва да си контролирате емоциите. Все едно аз да видя хубава разголена мацка (за наша радост е пълно с такива), да си извадя оная работа и да почна да онанирам, там на улицата . Хормони, емоции, к’о да праиш.
                          chaveto написа:
                          ....
                          Чаве прав си, черни овци има във всяко стадо. Обаче недей ги защитава тези които правят глупости на пътя, било мотористи, коли, тирове и т.н. Ако забележиш, в моите минали постове винаги се обърщам към мотористите които карат неразумно .И аз се кефя тук на един адвокат от входа. Има чопър, ама чопър ви казвам по-широк от фиата ми, ми се струва. И звука е невероятен. Човека го кара събота и/или неделя, и му завиджам как умело кара. Фарове, мигачи, реди се с колите на светофара, евала.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nai7 написа:
                            Как да ви се обясни нещо което не може да се обясни.На тези които мразят мотористите да изгледат клипчето и да се запитат защо го правят това нещо,и пак казвам МОЖЕ БИ ще разберат ама аз лично се съмнявам.http://www.vbox7.com/play:1f9bcbad72
                            Обяснението е просто - въпрос на собствен избор (и задължително пари), без други участници в движението!И аз харесвам автомобилни състезания и адреналина, от зрелищните моменти и скоростта във Формула1 и 24-те часа на Льо Ман, но като съм на пътя не карам като в тези състезания, за да си вдигна...адреналина. А пък другите да ме пазят, щот съм решил да се правя на Шумахер.Ред. Мареата може и да няма "адско" ускорение, но като засиля нейните тон и триста със 170-180 може да съм доста опасен, защото не съм и така маневрен. Кое би оправдало такава лудост - емоцията, ли?

Коментар

nikolce не защитавам никой, може би отново не си ме разбрал. Но не искам да ме слагат наред с другите които правят магариите, само заради това, че в задръстване се завирам между колите.
                              А когато мотористи се промушват между колите с висока скорост, когато карат по осовата линия, изпреварвайки колона от автомобили, а срещу тях идват други автомобили или когато изпреварват на място без видимост и това ли е от страх?
                              Това не е от страх ами от глупост и газария. Макар, че тези неща важат не само за мотоциклетистите.Пак го казвам и помислете, малките скутери летят в задръстването а пистовите мотори по осовата, да ама с тях не се изчерпват всички видове мотоциклети А специално за състезанието което е показал по нагоре колегата, там коментар няма. Това е за луди глави. Това е единственото състезание при което нямаш никаква защита и като паднеш и отнасяш букета

Коментар

Аз мога моментално да си призная, че правя магарии.... обичайните

Коментар

Working...
                                X