Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой е виновен тук:http://www.youtube.com/watch?v=w5Bci...eature=related
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Immortal написа:
      chaveto написа:
      А сега аз ще те попитам дали е позволено на път с две ленти в посока, два автомобила се движат успоредно с 40км при ограничение от 50км.
      Колкото и да ти е невероятно, в градски условия (щом казваш, че ограничението е 50) е напълно позволено. Ограничението 50 не е за задължителна скорост, а за максимално допустима такава. Всяка скорост под тази е разрешена.В градски условия е разрешено да се кара в две успоредни ленти, т.е. ситуацията, която описваш е напълно допустима от законова гледна точка. Иначе и аз се нервя от такива и им свира, и майките им споменавам за здраве, но на практика те с нищо не нарушават закона.
      По закон може и да е позволено, но въпроса е друг, че мястото на което се случва това е много далече от цивилизацията и единствената причина ограничението да е такова е тази, че е в града. Никой не искам да задължа да кара с макс. допустимата скорост, просто искам да не пречи на останалите да се движат нормално. Друг е въпроса, че и всичкото това беше умишлено.Преди две седмици в подобна ситуация загинаха два човека и само защото двама са решили да се движат успоредно и да задържат всички отзад.Елементарни култура нямаме, всичките сме саможивляци и не ни пука за другите. Може и пътя да е широк с 10 ленти в посока и пак ще се намерят 10 говеда които да карат успоредно

Коментар

trace написа:
        100% - моториста. Още докато мотора е изравнен със задния мост на камиона, шофьорът на белия пипкап подава десен мигач (осма секунда от клипа).

Коментар

Тази вечер баща ми прави леко ПТП заради тъп моторист. Случката: Три коли карат една зад друга, по двупосочен градски път. Моториста ги изпреварва, правейки си нещо като осморки (явно поредният циркаджия), при което губи управление, и пада точно пред първата кола, като продължава да се влачи по асфалта, пред колите. Първата кола бяга в дясно, излиза от пътя. Втората кола завива лек ляв, спирайки по средата на двете платна. Баща ми е трета кола, и знае че малоумника е паднал, ама не го вижда къде е, гледа първият завива дясно, вторият завива леко ляво, и тогава вижда тъпанаря пред себе си, завива в ляво отпускайки спирачките (за да хванат колелата), и се нацепва във втората кола. След всичко моториста лежи на метър от дясната страна на колата на баща ми.Докато излязат от колите, нашият герой бързо станал, хванал си кросовият мотор, който не бил загаснал, и с пълна гас на една гума отпрашил веднага по преките. И тримата шофьори са били така . Мотора е бил без номера, и идиота е бил с каска.Най-интересното е че случката става на 100-150 метра от спряла патрулка, ама докато дойдат, ония отпрашил. Естествено всичко видяли, ама акта, точките и глобите ги отнася баща ми. Както и броня, ляв фар, ляв калник и капак за негова сметка. Както се казва на печелившите честито. За 33 години стаж зад волана, това му е първо ПТП по негова вина!И всичко това в стремежа да се спаси живота на един цървул .Та господа мотористи които не спазвате правилата, каква толерантност искате? Кой да Ви пази? Та Вие самите ако не можете да се пазите, и Господ не може да Ви спаси. Този пич горе слава богу се е измъкнал. Ама казвам, слава богу се е измъкнал, защото не искам да виждам баща ми по пандизите. Хич не ми дреме за тъпия му задник. Дано добре се е натъртил при падането.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
            Този пич горе слава богу се е измъкнал. Ама казвам, слава богу се е измъкнал, защото не искам да виждам баща ми по пандизите. Хич не ми дреме за тъпия му задник. Дано добре се е натъртил при падането.
            Бъди сигурен, че сега разправя пред приятелите си, как трима "тъпанари" са се блъснали заради него и се смее.

Коментар

Immortal написа:
              nikolce написа:
              Този пич горе слава богу се е измъкнал. Ама казвам, слава богу се е измъкнал, защото не искам да виждам баща ми по пандизите. Хич не ми дреме за тъпия му задник. Дано добре се е натъртил при падането.
              Бъди сигурен, че сега разправя пред приятелите си, как трима "тъпанари" са се блъснали заради него и се смее.
              Тъй де. Един от всички мотористи, които познавам се хвали как като много се ядоса - сваля каската и бой с нея по предните стъкла на колите в задръстванията. После мръсна газ и да го духат печелившите...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Кажете кой кара камион, да знаем кой е тъп.Кажете кой кара такси, да знаем кой е прост.Кажете кой кара авточасти, та да знаем кой е смотан.Кажете кой кара Голф, да знаем кой е селянин.Кажете кой кара каруца, та да знаем кой е мангал.Давайте, лепенето на етикети е лесно, щото другото иска Ъкъл! (ако някой се почувства обиден - сори, негов проблем!)
                ex Punto '95 1.1
                Lancia Y 1.1
                Bravo HGT 2.0 20V
                Supermoto!

Коментар

А без такива, значи дотука някой дето кара двуколесно да си призна вина? Как бре винаги пък тоз в колата е виновен? Не съм имал произшествия досега заради Вас господа, надявам се и да няма щото не ща да лежа никой. Но всеки път да изтръпвам като Ви видя в лявото огледало да ме задминавате на място с ограничена видимост - НЕ благодаря. Това важи най-вече за тези които наричате пистови мотори.

Коментар

Колега @nikolce тук не е виновен толкова моториста колкото дистанцията Можеше тъпака да не е с мотор............... Това също е голям проблем, масово не се спазва дистанция, кара се с 90км и някой ти се залепил на 5-6м зад теб.Човека с мотора е предизвикал инцидент, но ако е имало нужната дистанция..... всичко щеше да мине само със смях как оня се изтърсил.

Коментар

chaveto написа:
                      Колега @nikolce тук не е виновен толкова моториста колкото дистанцията Можеше тъпака да не е с мотор............... Това също е голям проблем, масово не се спазва дистанция, кара се с 90км и някой ти се залепил на 5-6м зад теб.Човека с мотора е предизвикал инцидент, но ако е имало нужната дистанция..... всичко щеше да мине само със смях как оня се изтърсил.
                      Е как ще е виновен, аз незнам даже как не са го поканили на кръчма да го черпят нещо скара-бира че е готин пич?!
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

chaveto написа:
                        Е това са вече глупости. Ако е бил с кола, няма как да се въргаля по платното, защото автомобила му е "паднал". Няма и как да си прави 8-рки, заради големината му.

Коментар

Кое е глупост Защо трябва мотоциклетиста да е виновен Защо вторият не е ударил първият, ами чак третият удря вторият, това при положение, че вижда какво става.Ами ако първата кола просто е спряла за да премине през дупка, легнал полицай...... кой ще е виновен Дори и моториста да беше там третият автомобил си е виновен, няма нужната дистанция,чопли семки, бърка си в носа........... Това е положението, въобще не му е виновен никой друг.

Коментар

chaveto написа:
                            Кое е глупост Защо трябва мотоциклетиста да е виновен Защо вторият не е ударил първият, ами чак третият удря вторият, това при положение, че вижда какво става.Ами ако първата кола просто е спряла за да премине през дупка, легнал полицай...... кой ще е виновен Дори и моториста да беше там третият автомобил си е виновен, няма нужната дистанция,чопли семки, бърка си в носа........... Това е положението, въобще не му е виновен никой друг.
                            А май най-добре ще е били първия ,втория и третия да минат през оня олигофрен и да пълнят черната хроника с поредния донор. Не стига ,че го опазили хората пък ги изкара и виновни то и ти сигурно си същия, затова се и подкрепяте "карачите" на мотори...
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Чаве, останаха още няколко кладенеца от стоте, можеш още.

Коментар

chaveto написа:
                                Чаве аре стига глупости, дистанция. Моториста залитва в дясно направо пред първата кола. Човека бяга в дясно, щот ония му се насочва право под гумите, и излиза от пътя, добре че не е имало бордюр. Колата пред баща ми е ново малко BMW (по негови думи), и спира много бързо, със сигурност и АБС е имал. Баща ми с 14 годишно пежо без АБС, докато види на къде точно се влачи ония, натиска спирачките, пуска ги, и пак натиска, и вече е спрял в БМВ-то. Всичко става за секунди. Даже баща ми вика, потроших на човека хубавата кола, заради идиота .И да го бяха хванали моториста, баща ми пак щеше да е виновен за ПТП-то. Закона е такъв, и няма какво да спорим за това.Проблема е, че всичко става заради неразумното каране от страната на един моторист! Не става въпрос за дупки, легнал полицай, преминаващи патка с патета през платното и т.н.Това ми заприлича малко със случая на Коцев, където разни "професионалисти" даваха мнения как лошо реагирал, как ако бил заврътял волана леко да законтри..... глупости . Да не Ви се случва. Зад клавиатурата иначе е лесно.
                                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                                X