То, неспазването на закона, не се отнася само за мотористите. 90% от шофьорите на автомобили също не спазват закона. Миналата седмица по отсечката Бургас - Созопол се чувствах като глупак, че само с още един Фиат се движехме с 80 - всички летяха покрай нас, та даже и бетоновози ни задминаваха, но напоследък не ми пука особено, карам си на мен и семейството ми да е комфортно - който иска, да си троши главата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Позволено ли е от закона питам, не от папата. И ако не е позволено - значи, както се разбрахме по-рано, си поемаш отговорността, т.е. ако някой те засече си си виновен ти. Не върви тогава да му кажеш ’ти си селянин, понеже не ми даваш да нарушавам закона’. Нали така? А какво се случва ако докато се промъква мотора ей тъй случайно щото е тясно лъзне една черта по колата отстрани? Чукне огледалото? И минава и заминава? Тъй че айде да не бързаме да обвиняваме човека който се е изнесъл да блокира неправилно изпреварващия го в задръстването мотор, че е селянин. Може просто да е патил. Между другото безброй пъти съм виждал ситуация в която задръстването минава през пешеходна пътека, колата е спряла заради задръстването, пешеходец минава пред колата да си пресича (по пешеходната пътека), и изведнъж профучава мотор лавиращ между колите. Моториста си мисли че колата е спряла заради задръстването и изобщо не вижда пешеходеца. Виждал съм го и във вариант майка с количка. Тъй че за мен лавирането с мотор между колите е недопустимо. За мен голямата грешка на мотористите, и това ги поставя в опасност непрестанно, е че те ту се държат и очакват да се държат към тях все едно са лека кола, ту изведнъж прещракват и се държат като мотор. Няма предсказуемост никаква, което комбинирано с възможност за рязко ускорение е много опасно. Все едно да режеш лук с нож, който постоянно си сменя размера на острието.
Коментар
-
sugarboy написа:Миналата седмица по отсечката Бургас - Созопол се чувствах като глупак, че само с още един Фиат се движехме с 80 - всички летяха покрай нас, та даже и бетоновози ни задминаваха, но напоследък не ми пука особено, карам си на мен и семейството ми да е комфортно - който иска, да си троши главата...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ls1 написа:chaveto написа:Имал съм много случай когато минавам между колите в голямо задръстване (около 700-800м) ...Тъй че за мен лавирането с мотор между колите е недопустимо.
Коментар
-
max-2 написа:Винаги пропускам мотоциклетистите, и без това са по-бързи....
Коментар
-
Принципно задминаването с голям скорост по осевата е много голяма глупост от страна на някои колеги, малка им е фантазията или не им пука какво може да се получи ако някой от автомобилите се изнесе съвсем малкоYellow_Flash_Colorz_PDT_37 Това обаче не е причина всичките да сме еднакви.Пистовите го правят това с осевата, малките скутери пък се завират между колите с голяма скорост........ селяните засичат.......... това е положението.Краш тестовете се правят при 60км Като видите там как се мачкат автомобилите си преценете след 60км какво става.
Коментар
-
Гледайте какво става!http://vbox7.com/play:d82072b5http:/...=2&vid=1074202Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Явор Митев
nikolovvd написа:Гледайте какво става!http://vbox7.com/play:d82072b5http:/...=2&vid=1074202
Коментар
-
Ебаси кефа - държавата в неспособноста си да ни предостави хубави, нормални и широки пътища, е успяла чрез медии, репортажи, непрекъснато повтаряне на едно и също, и чрез налагането на безумни знаци, ограничения и лимити, да принуди редовия български водач на МПС винаги да вижда проблема в този който кара до, пред или зад него на пътя, да го обвинява за неща който той също прави по един или друг начин, да спазва също толкова избирателно така мъдро написания и най - вече приложен закон, мислейки си че тва е некво дребно нарушенийце, дето е нищо в сравнение с кощунството дето правят някой.........Но никой не знае дали това ще е така и дали обстановката ще е същата ако пътищата са широки и без дупки, ако са регулирани както трябва да улеснение на водача при придвижването му от А до Б, а не за улеснение на катаджииския бюджет.......ако до морето се стига по 2 магистрали от - до, ако имаше още 2-3 по малки свързващи другите натоварени линии в БГ - дали аджеба тогава тва щеше да е така......Разделяй и владей - прекрасно приложено и върху българския шофьор.......обвинявайки се взаимно за нещо, за предотвратяването на което вина има друг......И всички от обвиняващите имат доста силни доводи в подкрепа на тезата си, но само държавата не се оправдава толкова много за това че обстоятелствата зависят от нея.......и за кво, като и е много по изгодно да насъска кучетата помежду им.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Философското задълбочаването в темата няма да промени нещана, а по-скоро взаимното уважение на пътя!Държавата това сме всички ние и това, че 20 години правителствата са спали или по-скоро са крали парите за ремонти на пътища, не означава, че държавата е виновна.Как толкова години Подбалканската линия бе в окаяно състояние, а сега новият асфалта е стигнал до Г.Малина при все че имаше милиарди излишъци, които се хвърлиха за беседки, чешмички и други в села и градчета, които нямат пътища.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Мотоциклетистите - над закона ли са (сте)?
ФЕРАРИСТ написа:Ебаси кефа - държавата в неспособноста си да ни предостави хубави, нормални и широки пътища, е успяла чрез медии, репортажи, непрекъснато повтаряне на едно и също, и чрез налагането на безумни знаци, ограничения и лимити, да принуди редовия български водач на МПС винаги да вижда проблема в този който кара до, пред или зад него на пътя, да го обвинява за неща който той също прави по един или друг начин, да спазва също толкова избирателно така мъдро написания и най - вече приложен закон, мислейки си че тва е некво дребно нарушенийце, дето е нищо в сравнение с кощунството дето правят някой.........Но никой не знае дали това ще е така и дали обстановката ще е същата ако пътищата са широки и без дупки, ако са регулирани както трябва да улеснение на водача при придвижването му от А до Б, а не за улеснение на катаджииския бюджет.......ако до морето се стига по 2 магистрали от - до, ако имаше още 2-3 по малки свързващи другите натоварени линии в БГ - дали аджеба тогава тва щеше да е така......Разделяй и владей - прекрасно приложено и върху българския шофьор.......обвинявайки се взаимно за нещо, за предотвратяването на което вина има друг......И всички от обвиняващите имат доста силни доводи в подкрепа на тезата си, но само държавата не се оправдава толкова много за това че обстоятелствата зависят от нея.......и за кво, като и е много по изгодно да насъска кучетата помежду им.....FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Ми ся му се вика демокрация, поредния израз който се ползва доста деформирано.......ква е разликата - преди нямаш право на избор, но всеки знаеше кои са виновни......сега всеки има право на избор, но никой не знае кой е виновен щото всички се изреждат да управляват, само цвета си менят от време на време.......малката разлика е че сега мое да говориш каквото си искаш, не че може да се промени нещо от това......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
chaveto написа:А сега аз ще те попитам дали е позволено на път с две ленти в посока, два автомобила се движат успоредно с 40км при ограничение от 50км.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар