Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Без ключове и решетки

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Без ключове и решетки

    Колеги, мисля си тези дни, дали има кътче, градче, селце в България където вратните не се заключват и колите се държат със спуснати стъкла? Знаете ли такова?Въпроса не е риторичен или саркастичен, от чист интерес питам. А, и не съм апаш .

    #2
    Наскоро четох в 24часа, че в някакво село не си заключват вратите, за да не им ги разбиват крадците. В техния край било голяма мъка да намериш майстор после, а си е и скъпо. За колите не знам. Моята съм я забравял няколко пъти отключена в София, единия път и със свалено наполовина стъкло, и нищо. Ако са решили да ти я взимат, няма да ги спре нито ключалката, нито бутафорните аларми, които иначе пищят за щяло и нещяло посред нощ, и с които е снабдена всяка трошка, включително лади и голф двойки.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

    Коментар


      #3
      Не знам дали има статистика за повече откраднати или обрани автомобили, но си мисля, че заключените с включена аларма са много повече.Просто психически пипането в кола със спуснати прозорци си е реск някой да те изненада отзад! :D
      Няма начин да няма начин!

      Коментар


        #4
        Хора, дайте да не задълбаваме в тая посока. На всички ни е ясно какво е масовото положение с кражбите в България. Всеки си има и теория защо, кой е виновен и т.н. Дайте да не ги обсъждаме в тая тема. Ще ми се да чуя отговори на хора впечатлени от липсата на айдуци някъде в България.

        Коментар


          #5
          Няма такова място - винаги има в по-малка или по-голяма степен крадливи хора. Моите коли например стоят в двора отключени, с ключовете на таблото, дори понякога с отворени прозорци, но избягвам откакто се наводних. До сега не са пипани. Веднъж обаче оставих предната кола навън за една вечер и някой се беше пробвал да издърпа предното стъкло навън. На съседката й бяха счупили дръжката на колата, като в същото време има поне 3-4 коли по улицата да нощуват навън. Преди 2-3 месеца оставих колата с ключовете на таблото докато бях на плаж. Оставяла съм къщата отключена или заключена с ключовете на вратата... Явно тук пипат не на случайно, а след детайлно проучване, защото в същото време има доста крупни кражби. Мисля, че е въпрос и на късмет, и на предпазливост да не се оставят неща на видимо място.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

          Коментар


            #6
            Без ключове и решетки

            Махала Тодореците по пътя Дряново - Трявна
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

            Коментар


              #7
              Re: Без ключове и решетки

              ls1 написа:
              Колеги, мисля си тези дни, дали има кътче, градче, селце в България където вратните не се заключват и колите се държат със спуснати стъкла? Знаете ли такова?Въпроса не е риторичен или саркастичен, от чист интерес питам. А, и не съм апаш .
              У нас.В моето село, слава Богу, все още цигани няма.Къщите ни не се заключват през деня, дори и да няма никой в къщи.Колата ми стои по цял ден на улицата със свалени прозорци и отключена.Който не вярва, да заповяда на гости, да се убеди лично.Е, като отсъстваме за няколко дни заключваме и пускаме дворното куче За всеки случай

              Коментар


                #8
                В мойто село пък,ямболско да уточня,от както се помня,вратите не се заключват.Обаче нищо не е изчезвало.Колите са нощували,не веднъж,със спуснати стъкла или отключени врати.Има цигани в селото,но са тамошни,всички се познават и от тази гледна точка,няма проблеми.Проблем има,ако някой "чуждоземец" дойде,ненадейно.
                Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

                Коментар


                  #9
                  Имам приятел с вила в село Радуил (на 9 км. от Боровец до Долна баня ). Там прекарвам около месец в годината. Никога нищо не е пипано. Държал е инертни материали и скъпи облицовъчни камъни навън, колите никога не сме ги заключвали, както и къщата, когато сме там. Нямат цигани, а съселяните са млади хора с много ентусиазъм, които със свои средства и труд са изградили 3 параклиса, които винаги са отключени за да се посещават от всеки. В параклисите има икони, свещи и...пари ( от дарения). Никой не пипа, а местните, като, че ли не са чували за такива вероятности. Иначе местенцето е чудно, а хората там са човеци.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                  Коментар


                    #10
                    В моето село врати само нощем се заключват... никой не краде!А колата съм я оставял лятото със спуснати джамове и никой непипа,даже една нощ ми падна едното стъкло и така седя цяла нощ и никой не е пипал може би защото се предполага,че на отворена кола собственика и е наблизо :P
                    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

                    Коментар


                      #11
                      Пътувах по пътя от село Борово (последното населено място преди Кръстова гора) за Кръстова гора. Край пътя има няколко параклиса на различни светии. Нито един от тях не беше заключен, а ключа стоеше на вратата. Отключваш, влизаш, оставяш някой лев, вземаш си свещичка, палиш я, изчакваш, излизаш и заключваш. Нищо да сега не е изчезнало, а вътре има пари, икони и различни вещи. Наоколо няма жива душа.
                      ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

                      FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

                      Коментар


                        #12
                        Е казвайте имената на селата, не се стеснявайте, няма да дойдем на гости .Имало безопасни кътчета значи. Много радващо.

                        Коментар


                          #13
                          ls1 написа:
                          Е казвайте имената на селата, не се стеснявайте, няма да дойдем на гости .
                          Пише ми го в профила.А и тук е обект 99 от 100-те национални обекта...тъй че има какво да се види.

                          Коментар


                            #14
                            Аз трансера имах предвид .

                            Коментар

                            Working...
                            X