Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София, камерата на Цариградско преди Орлов мост-коя лента...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolce написа:
    Тази на Бояна си светкаше още преди 2-3 седмици.
    Тая камера на Бояна не светка. Аз и затова пиша да няма още изгоряли. Хората си мислят, че като не светка не работи. Тя не е същата като тази на Орлов мост. Забележете на снимката която е сложил колегата, че пред камерата има една голяма светкавица. Тя светка на Орлов мост, а не камерата. Такава светкавица на Бояна и на Цариградско при Макдоналдс няма. Тя само си щрака. На този приятел дето ми каза, че снима са му пратили снимка от ноща, на която не се вижда почти нищо само номера и стоповете на колата.

Коментар

Любопитен съм: спрейовете за номер имат ли някакъв смисъл или са поредните пари, хвърлени на вятъра?

Коментар

////Punto//// написа:
        nikolce написа:
        Тази на Бояна си светкаше още преди 2-3 седмици.
        Тая камера на Бояна не светка. Аз и затова пиша да няма още изгоряли. Хората си мислят, че като не светка не работи. Тя не е същата като тази на Орлов мост. Забележете на снимката която е сложил колегата, че пред камерата има една голяма светкавица. Тя светка на Орлов мост, а не камерата. Такава светкавица на Бояна и на Цариградско при Макдоналдс няма. Тя само си щрака. На този приятел дето ми каза, че снима са му пратили снимка от ноща, на която не се вижда почти нищо само номера и стоповете на колата.
        Опс .. да се опровергая. Светка, но не светка толкова ясно като оная на Орлов мост. А по следващия пост, ...ами колега пробвай Напръскай и мини. После ще споделиш опита

Коментар

Имат, имат, давай смело! Аз ползвам и съм много доволен. Досега един акт нямам!

Коментар

gamma написа:
            Всички знаем, че тахографа може да се манипулира
            Той може да се маниполира, но самият тир неможе да вдигне повече от 90 км (естествено ако не е на магнит)

Коментар

Emil74 написа:
              Любопитен съм: спрейовете за номер имат ли някакъв смисъл или са поредните пари, хвърлени на вятъра?
              Не, нямат никакъв ефект.....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Колеги, някой знае ли тая камера аджеба вече на колко км лови ? Тая вечер си карам в средна лента, като намалям, но не рязко за знака 60, който е малко преди тоя за 50 км. Бях се заприказвал и в момента на минаването покрай знака 50 светкавицата блесна. Погледнах веднага километража и гледам, че се движа със 60 км и бях натиснал педала и намалих до 50 още преди да стигна до светкавицата. Тя разбира се беше блеснала вече. Работата е там, че съм си мерим скоростта с 3-4 GPS-а и знам, че по принцип колата се движи с 5км по-малко от това, което показва километража. Причината така или иначе ми е в гумите - карам с доста по-различне размер гуми от тези по книжка. Да примем, че съм бил с 55км при ограничение 50 км. Дори да кажем, че са били 60, като изкл. това с километража . Снима ли реално тая камера за 10 или под 10 км над ограничението ? Това, което видях, е че таксито зад мен се движеше на поне 10 метра отзад, други коли не видях от 2те ми страни. Интересното е, че пред мен имаше джип, който не се движеше с мн. по-висока скорост от моята, но в момента на светването на светкавицата той беше точно до нея и ми се струва, че едва ли е хванала него, макар че самата камера както знаем е доста по-назад от светкавицата и той не я беше подминал още. Какво мислите по въпроса, има ли вероятност да е била за него, а да е щракнала мен Кви са глобите за до 10 км отгоре, някой знае ли ?Благодаря предварително.
                Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

В НАСЕЛЕНО МЯСТО с 10 км/ч над разрешената максимална се заплаща 20 лв., а при повторно нарушение - 40 лв. При превишаване от 11 до 20 км/ч над разрешеното следва глоба от 50 лв., при повторно нарушение - 100 лв. При превишаване с от 21 до 30 км/ч следва глоба от 100 лв., а при повторно - 200 лв. В диапазона 31-40 км/ч над допустимата скорост санкцията е 200 лв., а при повторно нарушение - 400 лв.
                  Fiat Brava98 1.6 16 v LPG ГИ
                  Fiat Stilo 1.6 LPG tartarini 2004

Коментар

Много изчерпателен колегата, благодаря! А някой може ли да дефинира "повторно нарушение"? Все някаква давност трябва да има.П.С. Много ме мързи да прочета, признавам си. Пък и нали си знам, че тука има експерти по търсенето из законите...
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                      Много изчерпателен колегата, благодаря! А някой може ли да дефинира "повторно нарушение"? Все някаква давност трябва да има.
                      ЗДвП, Допълнителни разпоредби§ 6. По смисъла на този закон:33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване.Не четете, ей, не четете!!!

Коментар

И да добавя, че за превишение под 10 няма конкретно наказание, така че глобата е до 20 лв.

Коментар

Working...
                        X