Привет колеги,да споделя набързо малко интересни факти. На моята девойка Стилото пострада на паркинг - доста. Застраховката покри всичко, но интересното е другото. Майсторите казаха - двете врати и предния калник не са направени добре. Колко ви взеха? Тя казала - 500 лв. И те - ми то защото е евтино.Сега - преди малко се прибрах от командировка до Бостън. По случайност гледах една реклама за бояджийско ателие. Цялостно боядисване на кола (и то американска , голяма) - 299 долара. Ако иска клиента нещо custom - рисунки, раета и прочие - 399 долара... И то с боята ! Та се зачудих - къде е разликата. Как се образуват цените в Бг... Кошмар.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За цените
Collapse
X
-
То интересното в цените е не цената на материалите,колкото труда по подготвянето на детайлите. Може да пробваш да подготвиш някой детайл за да видиш колко пипкаво и досадно може да е. Със смятане на цените отстрани е лесно, друго е като се пробваш да видиш за какво става въпрос. Иначе евтини материали има и тука, кеф ти гръцкото Боди , кеф ти нашето Боди Колор , има и разни Словенски също евтини, но качеството си има цена.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
pi4_s_bravo написа:То интересното в цените е не цената на материалите,колкото труда по подготвянето на детайлите. Може да пробваш да подготвиш някой детайл за да видиш колко пипкаво и досадно може да е. Със смятане на цените отстрани е лесно, друго е като се пробваш да видиш за какво става въпрос. Иначе евтини материали има и тука, кеф ти гръцкото Боди , кеф ти нашето Боди Колор , има и разни Словенски също евтини, но качеството си има цена.
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:То интересното в цените е не цената на материалите,колкото труда по подготвянето на детайлите. Може да пробваш да подготвиш някой детайл за да видиш колко пипкаво и досадно може да е. Със смятане на цените отстрани е лесно, друго е като се пробваш да видиш за какво става въпрос. Иначе евтини материали има и тука, кеф ти гръцкото Боди , кеф ти нашето Боди Колор , има и разни Словенски също евтини, но качеството си има цена.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
http://www.ehow.com/about_4701294_mu...ar_.htmlТУк са горе долу са обяснили какво ще получите, за под 500$. Обикновенно подготовка на колата няма.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Ама като сте големи пичове и сте много наясно с подготовката що не си ги пръскате сами колите? Много е интересно отстрани да се коментират нещата, кой не му изнася да си я боядисва сам, аз бях така писна ми от бояджии които не правят нещата като хората и от цените които искат и си взех нужното да си боядисвам сам колата. Който може се справя сам,който неможе си плаща или си кара колата надрана/олющена...Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
абе колега Василев, що не отидеш да си боядисаш колата в щатите ами ревеш?!Дърпай си девойката, махайте се - като че ли някой ви държи тук насила - като не ви харесва - айде мекия...п.п. тва да се счита за оф топик, щото и на мен цените на бояджийските услуги не ми харесват, ама някои хора пак се празнят на мокър пясък...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Абе стадооо, стадоо... и по двеста кожи да ви смъкват - пак ще мълчите. donna, е такива като теб подминават престъпления по улиците. Малки душици. И после на клавиатурата са силни.Ти знаеш ли какво е гражданско самосъзнание? Едни араби революция направиха с идеи. Такива като теб се вдигат само ако им вдигат акциза на ракията. Е_аси и народа, честно. Знаеш ли какво е нормалното. Ако има тук бояджии - да кажат - колеги, аз ще дам цени като в САЩ. Това е маркетинг. И другия път колата на който и да е роднина ще отиде при него.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:Абе стадооо, стадоо... и по двеста кожи да ви смъкват - пак ще мълчите. donna, е такива като теб подминават престъпления по улиците. Малки душици. И после на клавиатурата са силни.Ти знаеш ли какво е гражданско самосъзнание? Едни араби революция направиха с идеи. Такива като теб се вдигат само ако им вдигат акциза на ракията. Е_аси и народа, честно. Знаеш ли какво е нормалното. Ако има тук бояджии - да кажат - колеги, аз ще дам цени като в САЩ. Това е маркетинг. И другия път колата на който и да е роднина ще отиде при него.681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Коментар
-
Василев, знам че се нервираш от разликата в цените, обаче, няма как "цялостно боядисване за 299$" да е добро, и мисля че и ти самият го знаеш. Аз за калник, праг и бронята (дясната част до халогена), дадох 240 лева пролетта, и пак не се справиха, можеше и по-добре.И по-леко двете страни, няма смисъл от хапене. Ако някой Ви нервира, докладвайте съобщението.
Коментар
-
Василев,ти в една друга тема не се ли възмущаваще за цените на шпакловката за твоя къща, как може да е толкова скъпо и незнам си кво...че се повтаряш нещо... да ето я темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...705&highlight=Човече, недей, излагаш се със тези теми!
Коментар
-
Попадал съм на абсурдни оферти от сорта на 700лв за калник броня и огледало , но от известно време намерих майстор който ми ги прави за 80лв. на детайл и съм доста доволен и от цената и от качеството. Е не винаги уцелва точния нюанс, но аз съм се примирил вече с това колата да остава без драскотина, така че за тез пари толкоз, но ми и стига на менеFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар