Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудово -правен въпрос?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Orcinus написа:
    Airfan написа:
    Управителят назначава и уволнява. С 30 дневно писмено предизвестие (или с друг срок, според зависи какъв договор си подписал) можеш да напуснеш и те не могат да те задържат след края на предизвестието.
    Уволнява как? Тва да не е мандра? Не може да се уволни служител ей така, щото управителят не го харесва, примерно. След шестия месец имам предвид.
    Имах предвид, че той си слага подписа и е отговорен за тази дейност, а не някой от шефовете на екипи.

Коментар

dimmX: В началото казваш едно, после се оказва съвсем друго. Но отговорът на въпроса ти го казаха - управителя може да те уволни или да ти разпише молбата за напускане. Прекия ти ръководител няма нищо общо това. Останалите ти думи няма да ги коментирам, че ще стане една... Orcinus: АКо един работодател иска да те уволни, ще намери начин да те уволни, а ако има и добър адвокат да оформи документите, работникът е без никакъв шанс да бъде възстановен на работа от съда.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Orcinus: АКо един работодател иска да те уволни, ще намери начин да те уволни, а ако има и добър адвокат да оформи документите, работникът е без никакъв шанс да бъде възстановен на работа от съда.
        Абсолютно!Ако не си пълен тъпак, ама наистина пълен и ти се мисли и чете, винаги ще се справиш. Кодекса на труда защитава единствено и само работодателя, който го е чел знае за какво става на въпрос.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ele написа:
          dimmX: В началото казваш едно, после се оказва съвсем друго. Но отговорът на въпроса ти го казаха - управителя може да те уволни или да ти разпише молбата за напускане. Прекия ти ръководител няма нищо общо това. Останалите ти думи няма да ги коментирам, че ще стане една... Orcinus: АКо един работодател иска да те уволни, ще намери начин да те уволни, а ако има и добър адвокат да оформи документите, работникът е без никакъв шанс да бъде възстановен на работа от съда.
          Така и така въпросчето ми за кромата замря ще цъкна тук малко коментарчета. Един работодател може да те съкрати лесно, но да те уволни не е толкова лесно.Аз съм възстановяван след уволнение и после ме съкратиха но с добро обещетение Но това става ако си търсиш правата, ако дремеш нищо не става. За справка познавам и други неправомерно уволнени и после възстановени. Е сега аз мога да уволнявам, и пак ще повторя, че това не е толкова лесно, виж да се съкрати някой е лесно.

Коментар

ele написа:
            Еле, пиши ми на лични и ме цитирай къде се разминавам в казаното в началото на темата и после. Цитирай ми и как стигна до тези думи"така и така ще те гонят за какво ти е да пускаш молба"!?
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

ilko-gd написа:
              ele написа:
              Orcinus: АКо един работодател иска да те уволни, ще намери начин да те уволни, а ако има и добър адвокат да оформи документите, работникът е без никакъв шанс да бъде възстановен на работа от съда.
              Абсолютно!Ако не си пълен тъпак, ама наистина пълен и ти се мисли и чете, винаги ще се справиш. Кодекса на труда защитава единствено и само работодателя, който го е чел знае за какво става на въпрос.
              И тук да се намесямайка ми я уволниха неправомерно и то дисциплинарно. С две различни дати на влизащо в сила предизвеститие от работодателя и дори преди да и изтече предизвестието(трета дата). В същото време беше и в платена отпуска. Бившият и работодател, не се изправи да каже защо и какво е направила за да бъде уволнена. В крайна сметка сега си плаща за грешките като поп, щот имал много пари и адвокати и никой не може да го бутне. Така ама не позна!Смятам темата за изчерпана и моля да бъде заключена!
              now. BMW E39 523i '98 170hp
              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Working...
              X