Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентският кортеж....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

The_Wicker_Man написа:
    pugsy написа:
    за кво па президента нали си има законипреди време с един служебен джип (чароки) на един приятел,както си карахме по цариградско пак така некво бмв се опита да ни измести ама къде му беше акъла на този незнам,разбира се не се отместихме,а даже го напъна пича и бмв-то си даде газ без повече такива изцепки
    Абе не сте му дали път и добре че не се е стигнало до непросимото. Ако щеш вярвай (а вярвам и колегите от форума ще го потвърдят) но ако те напънат и ти не се отместиш и се стигне до ПТП ще го отнесеш ти. И то най простия член по който ще те вейнат е че не си осигурил път на МПС със специален режим на вдижението. Да не говорим, че четох някъде че НСО искат полицейски правомощия. Не знам дали са го приели. Ама тогава ще стане интересно. Тия хич не си поплюват. Ако ги придобият тия правомощия няма да са изключение случай на заключени лица.
    на моя френд хич не му пука

Коментар

аз имам спомен от правилникапишеше, че може да не спазват някои правила за движение - но стане ли ПТП - виновни сано май това беше само за светофар
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Както писах един път, на опашката пред гише номер 3 в КАТ си размених няколко приказки с един, дето му бяха написали акт за 150 лв, за това, че се бил изпречил на президентския кортеж. спомням си един епизод от соца. Бях отишъл в Банкя, май още бях ученик или студент. Мина кортеж с някакво партийно величие и за нещастие на пътя му се оказа едно куче. Пилотната кола го удари и отхвърли встрани, профуча, а после се изнизаха останалите коли -- не бяха много. Кучето остана на земята и квичеше сърцераздирателно, една женица го вдигна и започна да му говори нещо. Разбирам, че при тези условия -- коли, които се носят на скорост и в пакет -- нищо не може да се направи -- ако първата кола намали, може да стане верижна катастрофа и возеното и ескортирано величие да пострада. Такава е била и ситуацията с Логан. То де факто опасността идва от самата организация на придвижването. Ама каква метафора само -- държавата мачка всичко, що и се изпречи. И сега е така.
        Тойота Приус

Коментар

Mitko написа:
          Защо в ЗДП и правилника не пише нищо за такива автомобили със специален режим на движение?
          Разбира се че пише. Пише че автомобили със специален режим на движение са "бла бла бла бла бла и НСО". А автомобилите на президентския кортеж са именно собственост на НСО. По другото мнение. Да те са дължни да изпълняват показанията на светофара и могат да ги нарушават САМО АКО НЕ СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП. Обаче за това изтласкване от пътя, мисля че може да стане само на прави отсечки. Там ще те вейнат като стой та гледай. Един приятел преди време не беше дал път на кортежа на Филчев. Още беше главен прокурор. Е няма да ви казвам какво му се струпа на главата.Той си карал от Младост към Орлов мост. Карал в най лявата. Ония се залепили отзад и "къси/дълги" да им направи път, ама оня си е флегма и докато пусне мига, докато се престрои и долу на светофара на Орлов Мост, полицая от кабинката слезнал и му взел документите. За нула време дошли офицери от КАТ, военна прокуратура, и т.н. Закарали го в КАТ и дам му дали да пише обяснения. За негово "щастие" го треснаха само парична глоба (доста солена беше) и не го лишиха, тъй като ги убедил, че до него от дясно имало кола, а от ляво била мантинелата и просто нямало как мигновенно да освободи лентата. Въпреки че е нямало как да я освободи си го вейнаха като стой та гледай. Той после обжалва, ама съда потвърди.

Коментар

и после да седим в тая скапана лай*я*а държава,тука за некви тъпотий ти еб*в*т майката,а за кражби убийства и т.н. още малко ще има и похвала

Коментар

Тъй.....получих обективна информация по случая с правата им....приятелката ми работи в прокуратура, така че можем да и вярваме....та, първото интересно нещо, което ми каза, е че те имат определено време, разчетено до минутки, за да закарат еди кой си еди къде си.....това време общо взето е почти непосилно и за Шумахер навярно, защото както знаете те винаги бързат.....и второто нещо, е че в името на безопастността на величието, което возят, имат право механично да те изхвърлят от пътя, стига пилотната кола да прецени че представляваш някаква опасност....естествено тези случаи се разследват после, но познайте как биха приключили подобни разследвания.....Коли със специален режим на движение са, така че мърдане няма........това е.Иначе по моят случай каза че ако желая, мога да подам жалба, но само ако цитирам в жалбата номер на автомобила, независимо че в този час, време и маршрут много лесно би могло да се разбере кой е возен и кой го е возил......общо взето е безмислено.Как ме е яд м**му стара че не беше с мен.....щях да имам за свидетел висш магистрат и щях да ги разкатая....огледалото ми е обърнато и надрано.....

Коментар

Дееба преди години заради тия бързи нещастници отидох в една нива. Изпреварваха срещу мен на тесен път и аз нямаше накъде и хайде в нивата Добре че се утървах само с уплаха

Коментар

В една друга тема четох, че полицаите могат да се ползват със специалния си режим на деиствие, само и само когато са с едновременно влкючени светлинна и звукова сигнализация, иначе не важал спец-режима... и при НСО ли е така? Тогава полицай го беще писал това. Защото ако е така, си е достатъчен повод да се заядеш на пътя, неведнъж съм казвал, че ми дреме на кривите ламарини и спуканата броня... стига да не стане някой сакатлък наистина де, не ме вземайте някой за психопат-камикадзе по улиците ... Един колега има френд, някакъв дето с право се занимавая нещо и ни е разправял какви ли не смешни истории, ма човека знае закона до съвършенство и не им се дава

Коментар

Колега абсолютно недоказуемо е ако стане на въпрос при евентуално дело, дали са били със звуков сигнал. Те ще кажат че са подали ти ще казваш че не са, обаче сети се на кой ще вярват в съда. Все пак са "ВИП" дирници. А и щом видиш лампичките за твое добро е да се мръднеш. Ако стане нещо, за себе си може да си прав, ама не забравяй че в тази проклета държава (тя държавата ни е прекрасна ама имам в предвид общо, заради депутатите) има закони за простолюдието и за останалите (а всъшност закона е един !!!)

Коментар

Re: Президентският кортеж....

Логан написа:
                      както си карам в проливният дъжд, изведнъж виждам някакъв черен баварец до мен с пуснат син буркан,
                      Колега, колкото и да се увличаш по скоростите, винаги трябва с периферното да гледаш огледалата. Добрия водач знае какво има пред него, зад него, в ляво и в дясно. Щом така те е изненадал, значи си се одрямал Основно правило: Ако някой те настигне, пропусни го безопасно. Той поддържа по висока скорост от теб.
                      no pain no pain

Коментар

Re: Президентският кортеж....

AlBundy написа:
                        Логан написа:
                        както си карам в проливният дъжд, изведнъж виждам някакъв черен баварец до мен с пуснат син буркан,
                        ...................Основно правило: Ако някой те настигне, пропусни го безопасно. Той поддържа по висока скорост от теб.
                        Както бях отбелязал в поста, отзад имаше друга кола на НСО, залепена за задницата.....до мен въпросният баварец, в дясно канафка.....къде според теб трябваше да се изместя.... .....

Коментар

Той говореше по принцип. Като видиш такива толупи е по добре да го пропуснеш за да ти е мирна главата. Прави ми впечатление че от когато полицаите карат на пуснати буркани и сега като трябва да им направи път, дори със звуков сигнал повечето не им дават. Един път ми стана много смешно. Имаше делегация и на Софийския университет по Цар Освободител посока Орлов Мост имаше делегация. Тя идваше от орлов мост към Народното събрание. И един зевзек избяга на КАТ-аджията и се спусна от софийския към орлов мост. И тогава полицейското ТТ като се засили срещу колата. И оня се панира. Щяха да се ударят челно. Качи се на тротоара до дръвчетата

Коментар

Като му е толкоз акъла на министъра Може ли някой да ми обясни нечуващ как би разбрал дали специалния светлинен сигнал е придружен със звуков?
                            no pain no pain

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                              pugsy написа:
                              за кво па президента нали си има законипреди време с един служебен джип (чароки) на един приятел,както си карахме по цариградско пак така некво бмв се опита да ни измести ама къде му беше акъла на този незнам,разбира се не се отместихме,а даже го напъна пича и бмв-то си даде газ без повече такива изцепки
                              Абе не сте му дали път и добре че не се е стигнало до непросимото. Ако щеш вярвай (а вярвам и колегите от форума ще го потвърдят) но ако те напънат и ти не се отместиш и се стигне до ПТП ще го отнесеш ти. И то най простия член по който ще те вейнат е че не си осигурил път на МПС със специален режим на вдижението. Да не говорим, че четох някъде че НСО искат полицейски правомощия. Не знам дали са го приели. Ама тогава ще стане интересно. Тия хич не си поплюват. Ако ги придобият тия правомощия няма да са изключение случай на заключени лица.
                              Така разсъждавате щото живеем в България. Правовия ред е създаден в полза на гражданите а не на президента и НСО и докато си траем и се примиряваме е така ще ни мачкат.
                              Punto HGT - total
                              Punto 1.2 16v Sporting - total
                              Punto 1.2 - alive
                              Toyota celica t23

Коментар

Интересно в едно демократично общество как е регулиран въпроса с автомобили засичаши президентски кортеж и самолети облитащи президентството
                                no pain no pain

Коментар

Working...
                                X