Предстои ми покупката на климатик и съм се спрял на марката Daikin и по точно на модел FTXS50J Proffesional, помещението което ще топля/охлаждам е приблизително 45м2 или 155м3, като точно срещу струята на климатика има 2 врати към стаи по 14м2 и се надявам да може да ги огрее и тях.Има ли колеги с такива климатици или с други модели на същатата марка, доволни ли са, тази цифра 50 на колко се равнява при другите климатици, всякаква информация ще ми бъде полезна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
климатиците на daikin
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Има!В хола съм с Европейката версия (6 години гаранция), в другите стаи с Японската (110V).Но за такова голямо помещение слагайки толкова голям климатик ефекта финансово няма да е много добър. Коефициента на ефективност им е много по лош от на 25ца (демек 12000 BTU).А да стига чак до другите стаи не се надявай особено! При мен не се получава.Защо не сложиш в двата края на стаята по една 25ца?F31 BMW 320d
-
mnpenchev
Няма възможност да се монтира на друго място климатик в тази стая, за това съм се спрял на такъв вариант, зимата двете спални ще се доотопляват с конвектор или маслен радиатор евентуално.
Коментар
-
Виж и тоя: http://japanclima.com/products/TOSHI...4029D.htmlАз съм с две 10-ки PVKP-E на Тошиба... но 16-ката ще ти дойде много дебело, иначе е перфектен.http://www.hcklima.com/product_info....id=213Влез в сеткома, там ще ти обяснят кой е твоя климатик.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
mnpenchev
Доста климатици прегледах и установих, че колкото е по-скъп, толкова по-ненужни екстри има. Трябва ми нещо, което да ми топли/охлажда стаята, да не харчи много ток и да е дуракоустойчиво както на външни (атмосферни) така и на вътрешни (заддистанционни) въздействия, без излишни глезотии, като УВ лампи, титаниеви филтри, озонатори, обезмирисители, салто-морталета и всякакви други щуротии, който няма да ползвам повече от 1 път.
Коментар
-
Не са само екстрите, най-важен е "моторя". PKVP-E на Тошиба е един от най-добрите климатици, които се продават за евеопейския пазар. Аз от Дайкин изобщо не съм очарован. В офиса сме с този модел http://www.iranaeood.com/index.php?s...odid=138При положение, че има пуснати над 15 компютъра външното тяло се чува ОСЕЗАЕМО. А този, който ще купуваш е още по-мощен, така че гледай и децибелите. Един колега си купи 3 дайкина и при него - много шумни външни тела. При мен на 50см от външното тяло на отворен прозорец не може да разбереш работи или не.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
mnpenchev написа:... без излишни глезотии, като УВ лампи, титаниеви филтри, озонатори, обезмирисители, салто-морталета и всякакви други щуротии, който няма да ползвам повече от 1 път.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Начертай си един груб чертеж с размерите на всички помещения и предполагаемото място на климатика и го пусни във www.Setcom.bg с молба да ти помогнат! Там наистина знаят какво правят! По принцип охлаждането ти е малкия проблем - зора е зимата!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Откакто се напънах да платя Дайкин, разбрах че имало ОГРОМЕН смисъл.Аз има 50-ка, ако те интересува ще ти напиша точния модел - от преди 2 години е модел.ПОмещението ми е хол 30м2 + 8 м2 кухня преход със свод.Справя се идеално за отопление, като са ми отворени вратите и към другите стаи, но не успява да ги стопли - то и вратите им не са насреща, така че няма как да стане.50ката отговаря на 18ка по другия стандарт - грубо.Но за това което искаш може и малко да ти е слаб, по добре да е преоразмерен, отколкото недостатъчно мощен.Аз лично съм страшно доволен, няма нищо общо с никой друг климатик, който съм ползвал. Това е.За консумация на ток не мога да коментирам, не съм правил сравнение - просто плащам сметките, но в сравнение с мионалата зима, когато същото помещение го топлех с парно на ток през деня, разликите в сметките е 30-40% надолу, но това го очаквах, то парното много хаби токаAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
mnpenchev
Като гледам това ще е климатика, на който се спрях първоначално, единствено ме шокира разликата в цените примерно на осака и подобните и марки и тези на фуджицу и дайкин, ще го превъзмогна някак си, след като започна да го ползвам, надявам се Благодарско на всички включили се в темата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар