Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

климатиците на daikin

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

климатиците на daikin

Предстои ми покупката на климатик и съм се спрял на марката Daikin и по точно на модел FTXS50J Proffesional, помещението което ще топля/охлаждам е приблизително 45м2 или 155м3, като точно срещу струята на климатика има 2 врати към стаи по 14м2 и се надявам да може да ги огрее и тях.Има ли колеги с такива климатици или с други модели на същатата марка, доволни ли са, тази цифра 50 на колко се равнява при другите климатици, всякаква информация ще ми бъде полезна.

Има!В хола съм с Европейката версия (6 години гаранция), в другите стаи с Японската (110V).Но за такова голямо помещение слагайки толкова голям климатик ефекта финансово няма да е много добър. Коефициента на ефективност им е много по лош от на 25ца (демек 12000 BTU).А да стига чак до другите стаи не се надявай особено! При мен не се получава.Защо не сложиш в двата края на стаята по една 25ца?
    F31 BMW 320d

Коментар

Няма възможност да се монтира на друго място климатик в тази стая, за това съм се спрял на такъв вариант, зимата двете спални ще се доотопляват с конвектор или маслен радиатор евентуално.

Коментар

Виж и тоя: http://japanclima.com/products/TOSHI...4029D.htmlАз съм с две 10-ки PVKP-E на Тошиба... но 16-ката ще ти дойде много дебело, иначе е перфектен.http://www.hcklima.com/product_info....id=213Влез в сеткома, там ще ти обяснят кой е твоя климатик.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Доста климатици прегледах и установих, че колкото е по-скъп, толкова по-ненужни екстри има. Трябва ми нещо, което да ми топли/охлажда стаята, да не харчи много ток и да е дуракоустойчиво както на външни (атмосферни) така и на вътрешни (заддистанционни) въздействия, без излишни глезотии, като УВ лампи, титаниеви филтри, озонатори, обезмирисители, салто-морталета и всякакви други щуротии, който няма да ползвам повече от 1 път.

Коментар

Не са само екстрите, най-важен е "моторя". PKVP-E на Тошиба е един от най-добрите климатици, които се продават за евеопейския пазар. Аз от Дайкин изобщо не съм очарован. В офиса сме с този модел http://www.iranaeood.com/index.php?s...odid=138При положение, че има пуснати над 15 компютъра външното тяло се чува ОСЕЗАЕМО. А този, който ще купуваш е още по-мощен, така че гледай и децибелите. Един колега си купи 3 дайкина и при него - много шумни външни тела. При мен на 50см от външното тяло на отворен прозорец не може да разбереш работи или не.

Коментар

Масления радиатор ще ти харчи повече от 4 климатика ако сложиш.Дайкина го избирах да е тих и икономичен! На тих режим да можеш да си спиш на него. Случвало ми се е в хотели (в Гърция) да се будя цяла нощ от пукане на клапите на климатик.
              F31 BMW 320d

Коментар

mnpenchev написа:
                ... без излишни глезотии, като УВ лампи, титаниеви филтри, озонатори, обезмирисители, салто-морталета и всякакви други щуротии, който няма да ползвам повече от 1 път.
                След няколко години ще се наложи да вземаш лекарства за някаква алергия или астма!През лятото климатика е развъдник на плесени и всякакви бактерии, ако не почистваш ежеседмично филтрите. Нещо, което никой не прави!Дайкин са едни от най-добрите климатици, но гледай да е от новите модели, а не някой залежал по складовете.Последните им модели са с над 5.5 коефицент. Гледай внимателно документацията им, за да избереш най-безшумния. Достатъчно са скъпи, за да оставиш някой друг да ти казва кой да си купиш, защото според него бил "най-добър". Ако трябва направи 2-3 огледа по магазини, порови в нета 1-2 седмици и чак когато си убен, че това е твоя модел може да пристъпиш към покупка.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Мъка,мъка.Толкоз много асматици има по тоя свят.По една или друга случайност не се вмествам между тях,а вече повече от четири години се опитвам да се разболея.Даже и на климатик спя.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Начертай си един груб чертеж с размерите на всички помещения и предполагаемото място на климатика и го пусни във www.Setcom.bg с молба да ти помогнат! Там наистина знаят какво правят! По принцип охлаждането ти е малкия проблем - зора е зимата!Успех!
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

При мощен климатик може да забравиш за коефициенти 5.5, хапва си KW стой та гледай, малките са с много по-висок СОП, там и над 6 стига при някои япончета.

Коментар

Откакто се напънах да платя Дайкин, разбрах че имало ОГРОМЕН смисъл.Аз има 50-ка, ако те интересува ще ти напиша точния модел - от преди 2 години е модел.ПОмещението ми е хол 30м2 + 8 м2 кухня преход със свод.Справя се идеално за отопление, като са ми отворени вратите и към другите стаи, но не успява да ги стопли - то и вратите им не са насреща, така че няма как да стане.50ката отговаря на 18ка по другия стандарт - грубо.Но за това което искаш може и малко да ти е слаб, по добре да е преоразмерен, отколкото недостатъчно мощен.Аз лично съм страшно доволен, няма нищо общо с никой друг климатик, който съм ползвал. Това е.За консумация на ток не мога да коментирам, не съм правил сравнение - просто плащам сметките, но в сравнение с мионалата зима, когато същото помещение го топлех с парно на ток през деня, разликите в сметките е 30-40% надолу, но това го очаквах, то парното много хаби тока
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Тошиба- инвертор. Приятел си отоплява хола и трапезарията с такъв климатик- тих и икономичен.
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Дайкин са добри,ама търси нов модел.Моя близка позната си сложи 2 12-ки в апартамента и е много доволна.Не са шумни.Незнам колко струват,ама ги купи на изплащане-затова предполагам не са ефтини.
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Като гледам това ще е климатика, на който се спрях първоначално, единствено ме шокира разликата в цените примерно на осака и подобните и марки и тези на фуджицу и дайкин, ще го превъзмогна някак си, след като започна да го ползвам, надявам се Благодарско на всички включили се в темата.

Коментар

Working...
                              X