Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ относно Fiat Marea Комби

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

van_dal написа:
    Scorpion_BV написа:
    8.5 на 100 в града!? Това са близо 4 литра под заводските данни дето ти ги пише в книжлето в жабката :D
    Е чак 4л. - 2,5 литра по-скоро, зависи от града и от крака, аз лично докарвам заводските данни, но на газ, много са важни хубавите свещи при този двигател, за разлика от другите, където има загуба при преноса по кабелите, този удря свеща с искра директно от бубината, един + според мен е също японската електроника, внедрена единствено при 1,8.
    Не говорим за Браво а Мареа комби, където разхода е доста повече. 1.6 16V по книжка е 11.7 градско а на 1.8 16V по спомен е 12 и нещо, на петака е над 13.
    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
    Land Rover Discovery 2.5TD '94
    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Scorpion_BV написа:
      8.5 на 100 в града!? Това са близо 4 литра под заводските данни дето ти ги пише в книжлето в жабката :D
      Много зависи от града и начина на каране, а в книжката не пише 4 литра над това, което посочваме. В София не мога да ги докараме 8.5 посмъртно, в Благоевград съм ги правил. Е, като нарочно се кара изключително икономично, при нормалното ми каране разходът си е 10/100.

Коментар

Scorpion_BV написа:
        van_dal написа:
        Scorpion_BV написа:
        Е чак 4л. - 2,5 литра по-скоро, зависи от града и от крака, аз лично докарвам заводските данни, но на газ, много са важни хубавите свещи при този двигател, за разлика от другите, където има загуба при преноса по кабелите, този удря свеща с искра директно от бубината, един + според мен е също японската електроника, внедрена единствено при 1,8.
        Не говорим за Браво а Мареа комби, където разхода е доста повече. 1.6 16V по книжка е 11.7 градско а на 1.8 16V по спомен е 12 и нещо, на петака е над 13.
        Грешни спомени По книжка ти си на 11.5, моят мотор го дават 11.8, а петака го дават на 14.3 , TD 75 го дават на 8.7, JTD 105 го дават на 7.5, а JTD 130 го дават на 9.1

Коментар

Orcinus написа:
          benzol написа:
          А може и да кажете нещо и за бензинките най вече ме интересува разхода за 1.6 16В и 1.8 16В от форума разбрах че горят доста повече от дизела а може и да греша
          1.8 16v е най-здравият мотор на Мареа/Браво/Брава, от бензиновите, разбира се. 1.4 е най-лошият избор, но той не се слага на Мареа. Логично е разходът да е по-висок от дизелите. Извън града ако не го шпориш много ще докараш и 6.5 на 100. В града с нормално каране не минавам 8.5/10 на 100. Много зависи как се кара. Зимата може и повече. 13-14 на 100 дори зимата не съм стигал, макар че ме плашеха с 14 на 100 за този мотор. Не може да се каже, че колата е много пъргава с него, но е доволно за неговите 113 коня. 199 км/ч по GPS при мен с точно Weekend варианта при 193 км/ч по книжка съм стигал. На километраж 220, но не са реални. Хубавото е, че пета предавка не е с много ниско предавателно число и набира и на нея страхотно. Разбира се, че не може да се сравнява въртящият момент с JTD, но Мареа 1.9JTD по динамика не може да му се опъне.А на магистрала изобщо. От старт също.
          За динамиката въпроса е спорен... Но аз от дизела ще се кача на бензин само ако е с 20 вентила. пс- 6,7л градско с климатик как ви звучи?
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Оня ден мярнах една Мареа jtd 100 в мобилето, днес обаче я няма.Би било чудесен вариант.
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Orcinus написа:
              JTD е по-добрият мотор, 120 000 са абсолютно нереални иначе.
              summe написа:
              Ако си мислиш,че 2.4 гори много жестоко се лъжеш.Вярно може да ти гори повече само ако много го натискаш и то грацко.Ако го караш нормално в града гори около 7-8,а извън града 6-6.5 с климатик при скорост от 80-90 при при скорост от140 и повече вече може да стигне и колкото грацкото.Този мотор трудно се натоварва и варви с голяма скорост с малко обороти при скорост от 140 варви със 2000 максимум 2500 оборота.
              Колега, не бъркай ГРАЦКО с ГРАДСКО, или може би си имал предвид грЪцко каране?
              Orcinus, тоя само граЦко да беше написал, но "вАрви"... Идеята изобщо не я е схванал - нито на правописа, нито на по-големите разходи на 2.4 (като дори само данъка му е убийствен)...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Здравейте днеска ми попаднаха 2 Мареи едната е 1.9ТД SX 100 коня 97г на 150000км другата е 1.6i ELX 103 коня 97г 165000км и двете са от собственик не от автокъща може ли да ми препоръчате някоя от двете,само да кажа че още не съм ходил на оглед ако може да ми кажете и на какво да обърна внимание и при 2 модела

Коментар

Прочети това.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=557
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

jenshen73 написа:
                    Orcinus написа:
                    JTD е по-добрият мотор, 120 000 са абсолютно нереални иначе.
                    summe написа:
                    Ако си мислиш,че 2.4 гори много жестоко се лъжеш.Вярно може да ти гори повече само ако много го натискаш и то грацко.Ако го караш нормално в града гори около 7-8,а извън града 6-6.5 с климатик при скорост от 80-90 при при скорост от140 и повече вече може да стигне и колкото грацкото.Този мотор трудно се натоварва и варви с голяма скорост с малко обороти при скорост от 140 варви със 2000 максимум 2500 оборота.
                    Колега, не бъркай ГРАЦКО с ГРАДСКО, или може би си имал предвид грЪцко каране?
                    Orcinus, тоя само граЦко да беше написал, но "вАрви"... Идеята изобщо не я е схванал - нито на правописа, нито на по-големите разходи на 2.4 (като дори само данъка му е убийствен)...
                    Остави се, още ме боли сърцето, а данъка го платих отдавна...
                    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

ако толкова те интересува разхода- вземай си бензинка и на газ. Кой каквото и да ти говори, на газ излиза много, ама много по-евтино. Не само откъм гориво, но и откъм поддръжка, в момента имам и двата варианта, вярно в съвсем различен клас, ама дизелака си е скъп и поддръжката му е скъпа. Само провери колко струва да се обслужи всичко по ремъчната част, ама всичко, а не да се смени само ремък и ролка, ами всичко- обтегач, там тресчотни механизми каквито има, шайба на коля вал. После провери колко излиза ако ти замине маховика и т.н. Това го казвам общо за дизелите, конкретния тд 100 не го познавам, ама едва ли ги няма горните неща. Тури го дизела и 7 да ти харчи в Сф, което силно ме съмнява ама айде аванта от мен- 16.80 лв на 100 км. Ако си на газ, сложи го 12, може и по-малко според зависи как караш, какви задръствания и каква ти е газовата, ама прави 15.20. На извънградско разликата е доста по-сериозна, 8 газ е нормален разход- 10.16лв/100, а на нафта 6 по 2,40 цена от днес е 14.4. Както ми се случва да ида за един уйкенд до морето и обратно - 1000 км и идва разлика само за това пътуване 40 лв, като общо пари с бензинката ще съм дал 101 лв. Сам можеш да сметнеш разликата от 40% и то при положение, че цената на дизела е сравнително ниска в момента, преди 2 седмици като зареждах беше над 2,52 или нещо такова.... Гледал съм да съм сравнително коректен в даването на разход, някой ще каже ама дизела ми не харчи 6 на извънградско, е и на мен бензинката ми не харчи 8 ако карам с 80, ама все пак става дума за нормално пътуване със скорости 110-120-130... Да не говорим, че хич не съм убеден, че в града ще успееш да се спреш на 7 разход с дизелака, при мен показа разход точно 6 за 2060 км, от който обаче сигурно 1800 са извънградски.../все пак аз съм с по-големия двг 2,4 , но за сметка на това е жтд и смятам горе долу се компенсират нещата/
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега Orcinus, готов съм да се обзаложа, че разхода градско който казваш е непостижим, освен ако колата ти не я тегли пътна помощ. :D Нека не подвеждаме хората. Мареа комби, бензин икономична, харчеща по 10 на 100 градско няма! Мисля, че дори постигането на заводския разход е похвален, защото всички знаем, че той се смята при едни идеални условия които няма как ние да постигнем. Последно по темата искам да кажа, че бензиновите двигатели на Фиат ако са стопанисвани правилно от предишния собственик са също толкова надеждни както и дизелите. Всичко опира до това да се намери читава кола. Мисля, че ако днес човек трябва да избере този модел е задължително да търси кола от Гама 99 или набор 99-та и по-нова. Ако се спре на 1.6 16V бензин от тези години (с пластмасовият смукателен колектор) трябва да се знае, че иска много качествен газов инжекцион и много добра настройка. Ако обаче сравняваме кола която ще се кара на бензин и на дизел, моята препоръка е да се търси дизел. Аз бих заложил на JTD. Вече има доста добре изглеждащи коли след 99-та на цени до 3000лв. Важно е да се гледа състоянието. Успех на колегата в търсенето.
                        KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                        Land Rover Discovery 2.5TD '94
                        EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                        EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                        EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Scorpion_BV написа:
                          ...
                          Съгласен съм с всяка дума.@pakumba: бих те допълнил само, че има и още по-евтини горива от пропан-бутана Ако някой иска наистина да кара евтино, поне засега метана няма алтернатива. Ама никаква.Кафетата и безалкохолните, които изпиваш по пътя са по-скъпи от горивото, което изгаряш

Коментар

Да се похваля от днес вече съм собственик на Fiat Marea Weekend ELX 1.9 TD

Коментар

benzol написа:
                              Да се похваля от днес вече съм собственик на Fiat Marea Weekend ELX 1.9 TD
                              Честито,да си я караш с кеф и да те радва много.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Еми мене много ме радват тия фиати е имам малко и за ремонт на като се има предвид какви пари я вземах няма как да е всичко ОК.И само да попитам може ли да ми кажете какви зимни гуми да си взема като марка и размери сегашните мисля че са 195/65 Р14

Коментар

Working...
                                X