Insane написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно спиране на знак СТОП и неговата валидност
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Insane написа:Колеги, а тук кой е с предимство? Извинявам се за глупавия въпрос.Червената черта се води тоя Т13 знак, Зелената знак стоп, а другия е синята. Понеже често ми се налага идвайки от Симеоновско шосе да минавам от там и почти никога не съм давал предимство на знака стоп.... та да питам много ли са ме псувалиMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
nedialk00
колега там ти си без предимство и този десния който е на СТОП много те е псувал, аз именно за това говоря, живея на 100 метра от това кръстовище и то е регулирано като хората, а не като това където ме спряха с недосложените знаци и нарочно чакащите както и да е днес си платих фиша, за да си нямам разправии, но е тъпо това вместо да си вършат работата да отчитат дейност с чакалене на места където и те знаят че е напълно грешен знак... ама така е то затова сме на това дередже
Коментар
-
В доста теми виждам да се застъпва темата, че знаците имат различна форма, за да могат да се разпознават ’отзад’. И като спрем на "по-сложно" кръстовище и трябва да гледаме какви са знаците на другите входове/изходи на кръстовището, за да предприемем правилната маневра... Даже в някакъв спор преди време това беше определящо за решението Някой може ли да подкрепи това твърдение с нещо различно от ’логика’....
Коментар
-
Според мен знакът "СТОП" е сложен, за да може и тези които са си купили книжките да спрат!Практически всеки, който няма да завива по пътя с предимство трябва да спре, защото останалите идващи по главният път са с предимство, без значение дали продължават направо или завиват наляво.Отделно съм се сблъсквал със случаи, когато пишат фиш, защото не си спрял преди знака, а си спрял в началото на кръстовището (след знака). Принципно погледнато не спирането на знак "СТОП", отнемането на предимство и преминаването на червен сигнал на светофара се смята за тежко нарушение на ЗДвП и в почти 90% от случаите води до ПТП. Както писаха някой - правилно или неправилно поставен, знака "СТОП" е задължителен! Дори да виждате само гол колец без знаци е по-добре да спрете, вместо после да се изяснява чия е вината.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ogi28b написа:Sashe написа:Някой може ли да подкрепи това твърдение с нещо различно от ’логика’....
Коментар
-
nedialk00
разбира се че е по-добре да се спре.. аз редовно спирам на места където уж съм с предимство а иначе това за знаците е ясно защо са в различна форма, да може да разбереш какво има срещу теб
Коментар
-
Insane написа:Колеги, а тук кой е с предимство? Извинявам се за глупавия въпрос.Червената черта се води тоя Т13 знак, Зелената знак стоп, а другия е синята. Понеже често ми се налага идвайки от Симеоновско шосе да минавам от там и почти никога не съм давал предимство на знака стоп.... та да питам много ли са ме псували
Коментар
-
jorko написа:Аз съм те псувал значи ... или по-скоро ти си ме псувал, защото съм излезнал пред теб Rolling Eyes
Коментар
-
Insane написа:jorko написа:Аз съм те псувал значи ... или по-скоро ти си ме псувал, защото съм излезнал пред теб Rolling Eyes
Коментар
-
Sashe написа:И там пише, че знаците са с различна форма, за да могат да се разпознават ’отзад’?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар