Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно спиране на знак СТОП и неговата валидност

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно спиране на знак СТОП и неговата валидност

понеже преди малко ми написаха фиш, понеже не спрях на един стоп, който е напълно ненужен и честно казано малко ме ядосаха, се замислих дали немога да го обжалвам понеже мисля че на въпросното кръстовище знака СТОП не е коректен понеже липсва указателна табела за пътя с предимство на кръстовището, а сега ще приложа и снимка да стане по ясно : аз в случая съм синята кола на кръстовището и правя десен завой и няма абсолютно никой; пред червената кола на кръстовището има знак Т13 и заради това съм обозначил предимство 1 и предимство 2; в случая на моя знак стоп няма знак т13 който да ми каже кой е с предимство и по презумция срещу мен пак трябва да стой знак СТОП, а там стой път с предимство ? да се занимавам ли с тия нещастници който ме издебнаха супер подло в някакъв храст вместо да ходят да глобяват за сериозно нарушения
    Прикачени файлове

правейки десен завой, по презумция ако отсреща има също знак СТОП, понеже липсвайки такъв знак Т13 според мен е задължително срещу мен също да има СТОП аз съм с предимство и съответно не трябва да спирам(не че нетрябва по правилник, но си мисля че мога да обжалвам понеже не са коректни знаците)

Коментар

. Наше задължение е има ли знак Стоп насреща ни, то трябва да се спрем. А дали е коректно поставен или не е друг въпрос ,но спирането е задължително.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Бутни фиша в жабката и си свиркай .
        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Тъпото е, че фуражките това дали трябва да има или не ама грам не ги интересува.Дори смея да кажа, че е в техен интерес да има колкото се може повече такива знаци.Аз лично се нервя супер много на ненужните ограничения в извън населените места от порядъка на 30-40 км в час, кудето със сигурност има патрулка изкарващта си добри бонуси.Доколкото знам можеш да обжалваш или оспорваш само АКТ.Фиш пишат когато вината е призната
          Понякога ме преследват умни мисли, но аз съм по-бърз от тях

Коментар

tomsan написа:
            Бутни фиша в жабката и си свиркай .
            Или ги издебни,свали знака и го закарай за скраб,след като първо си го обезобразил!Това е шегичка,иначе Коцев е прав -знаците са за това,за да се спазват.След това,ако смяташ,че си прав-може да пуснеш жалба срещу катаджиите и срещу тези,които според теб са сложили знака неправилно.Винаги имай едно предвид,че на пътя може да има и по-джигити от тебе.Вече 40 години спазвам това правило и до сега нямам съставен фиш или акт.
            Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

В няколко европейски държави пътувам редовно и такава безумна употреба на знак STOP само в бг виждам. В някои даже умишелено съм търсил този знак и още не съм го видял
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

колега, не съм джигит на пътя, просто този знак стоп е абсолютно безмислен и ненужен там,дори сега ми казаха че там чакалят като "леки жени" само и само да си изпълнят нормата за деня понеже никой не спира когато не е необходимо

Коментар

jokemaker написа:
                  .Аз лично се нервя супер много на ненужните ограничения в извън населените места от порядъка на 30-40 км в час,
                  Колега ,аз пък се нервя че много водачи не спазват знаците . Само в петък станаха пет катастрофи в населени места с 5 убити от превишена скорост . Това за какво говори ? Тия двамата дето правеха кушия по бул България и убиха двама невинни какво да ги жалим . Такива трябва да са до края на живота си в пандиза и да бачкат яко, а не да лежат . Съгласен съм че има почти една трета от поставените знаци без да им е мястото там, но би следвало по някакъв друг начин да реагираме за тяхното актуализиране, а не като не ги спазваме.
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Имаш знак "СТОП". Какво трябва да правиш? Ами да спреш.Ако не си спрял и са те санкционирали за това, няма за какво да се оплакваш, всичко друго е празни приказки.Може и да не е "честно", може и да не е нужен да бъде там, но така е решено. Ти имаш единственото "право" (задължение) да се съобразяваш със знаците на пътя по време на движение.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      Имаш знак "СТОП". Какво трябва да правиш? Ами да спреш.Ако не си спрял и са те санкционирали за това, няма за какво да се оплакваш, всичко друго е празни приказки.Може и да не е "честно", може и да не е нужен да бъде там, но така е решено. Ти имаш единственото "право" (задължение) да се съобразяваш със знаците на пътя по време на движение.
                      В последните 4 дни на две такива места се случиха катастрофи с мои приятели. Спират на стоп-а и отзад някой, смятащ, че стопа не е за това място ги забърсва отзад. За това подкрепям ВО с две ръце.

Коментар

nedialk00 написа:
                        правейки десен завой, по презумция ако отсреща има също знак СТОП, понеже липсвайки такъв знак Т13 според мен е задължително срещу мен също да има СТОП аз съм с предимство и съответно не трябва да спирам(не че нетрябва по правилник, но си мисля че мога да обжалвам понеже не са коректни знаците)
                        Колега, сгрешил си. Ако наистина смяташ, че този знак не е нужен, можеш да се опиташ, да подобриш по някакъв начин нещата. Не знам какъв е реда, да накараш някого там, да преразгледа кръстовището, но може да опиташ ако това е целта. Това вече ще е благородна постъпка. Но на знака не си спрял, което е факт и си сгрешил. Е, не е дошъл краят на света, може да направиш нещо добро. Всички грешим, важното е да бъдем по-добри, а не по-лоши и заядливи.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Щом 1 и 2 нямат стоп, а за другите двама има стоп, значи стоите и чакате. Някои знаци нарочно имат и различна форма, за да може да ги разпознаеш и ако са с гръб към теб. Тъпо е че няма Т13, но по стоповете може да се ориентираш.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Няма разумен човек, който да ти отмени глобата, ако обжалваш. В случая ти не си спрял на знак стоп, а съвсем отделен въпрос е кой точно е с предимство и как се изменя пътят в кръстовището, и дали липсата на указателната табела е определяща. Ако имаше табела, щеше ли да спреш? Специално в случая няма никакво значение дали има или няма табела, ако имаш видимост към всички значци. Това, че по презумпция срещу теб също трябва да има стоп е доста грешно, защото има множество кръстовища, на които единия има стоп, а другия насреща има само "пропусни другите..."Местя темата в раздел "Общи приказки"

Коментар

Колеги, а тук кой е с предимство? Извинявам се за глупавия въпрос.Червената черта се води тоя Т13 знак, Зелената знак стоп, а другия е синята. Понеже често ми се налага идвайки от Симеоновско шосе да минавам от там и почти никога не съм давал предимство на знака стоп.... та да питам много ли са ме псували
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X