Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта към ГО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зелена карта към ГО

Здравейте, колеги. Обмислям евентуално да отскоча до Румъния, обаче не ми е много ясно как стои въпроса със Зелената карта към Гражданската отговорност. Когато съм подписвал ГО, не съм доплатил за Зелена карта и сега въпросът е мога ли да добавя такава и как става цялата работа. Моля някой по-запознат да разкаже.

На тоя въпрос най точно ще ти отговори тоя които ти е продал полицата. Не е лошо да споменеш и на коя компания е полицата.
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Виж в този раздел "Пътуване до Гърция."
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Отиваш някъде, където твоята компания има офис/представителство. Ако има доплащане е нещо до 20лв. Иначе може и на самата граница, но си е по-лесно през твоя застраховател. Някои дори не искат доплащане

Коментар

ГО важи за всички държави в ЕС. Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на: 1. Република България съгласно българския закон; 2. (в сила от 01.01.2007 г.) държава членка съгласно нейния закон; 3. (в сила от 01.01.2007 г.) трета държава, когато вредите са били причинени на лица от държава членка, при пътуване между териториите на две държави членки и при условие че не е налице национално застрахователно бюро, което да носи отговорност за тази територия; в този случай отговорността се покрива съгласно закона на държавата членка, където обичайно се намира моторното превозно средство, по повод на което е сключена застраховката. (2) (В сила от 01.01.2007 г.) Застрахователният договор за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите осигурява покритие на територията на Република България и другите държави членки въз основа на една застрахователна премия и през целия срок на договора, в това число във всеки период в рамките на този срок, когато моторното превозно средство се намира в друга държава членка.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Както ти е написала ele по горе зелена карта за страните от ЕС не ти трябва.Приятно пътуване
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Зелена карта на границите не ти трябва но недай си боже стне нещо ще ти бобелеят косите ако нямаш зелена карта , често ходя до Гърция и от опит го знам а застрахователите не трябва да ти искат допълнително пари това е само превод на гражданската от кирилица на латиница .
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ето тук сме обсъждали подобен въпрос.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%E0%F0%F2%E0В допълнение на това, което съм писал там, мога да добавя че при беля, върши работа и легализиран превод на полицата, в Гърция е около 100-тина евро, за Румъния нямам представа.

Коментар

dani389 написа:
                    Зелена карта на границите не ти трябва но недай си боже стне нещо ще ти бобелеят косите ако нямаш зелена карта , често ходя до Гърция и от опит го знам а застрахователите не трябва да ти искат допълнително пари това е само превод на гражданската от кирилица на латиница .
                    Това от личен опит ли го казваш или просто така си дрънкаш? На база кой закон, ако може да цитираш.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В момента съм в Гърция с Бравото. Преди да тръгна, внимателно прегледах полицата, сключвана от брат ми. В нея изрично пише, че ако реша да напускам територията на БГ, трябва да доплатя 30 лв за да получа зелената си карта.Направих го, за да ми е мирна главата в случаен брокерски пункт в Благоевград.Полицата е в ЛевИнс. Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

Immortal написа:
                        В момента съм в Гърция с Бравото. Преди да тръгна, внимателно прегледах полицата, сключвана от брат ми. В нея изрично пише, че ако реша да напускам територията на БГ, трябва да доплатя 30 лв за да получа зелената си карта.Направих го, за да ми е мирна главата в случаен брокерски пункт в Благоевград.Полицата е в ЛевИнс. Надявам се да съм бил полезен.
                        Да, и на моята полица е нещо подобно. Пише, че ако напукам БГ, доплащам направената ми отстъпка от 29,58 лв. Зелена карта не се споменава. Гражданската я сключих миналия петък в Армеец.
                        Alfa 147 JTD 115 hp
                        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

кола

Да не става ПТП иначе никва зелена карта няма да ви спаси -да получите пари или вие да давате полиците са май по други и като ги нямате не може да се попълни .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

chandler написа:
                            Immortal написа:
                            Да, и на моята полица е нещо подобно. Пише, че ако напукам БГ, доплащам направената ми отстъпка от 29,58 лв. Зелена карта не се споменава. Гражданската я сключих миналия петък в Армеец.
                            Е да де, така пише, но то се подразбира. При доплащането ти я издават щеш не щеш

Коментар

Зелена карта към ГО

Колега , никой няма да ти иска Зелена Карта в Румъния - това го знам от опит .Но си я вземи , тъй като познавам хора , които си патиха за липсата на този хартиен носител точно там.
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                              X