Здравейте, колеги. Обмислям евентуално да отскоча до Румъния, обаче не ми е много ясно как стои въпроса със Зелената карта към Гражданската отговорност. Когато съм подписвал ГО, не съм доплатил за Зелена карта и сега въпросът е мога ли да добавя такава и как става цялата работа. Моля някой по-запознат да разкаже.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена карта към ГО
Collapse
X
-
ГО важи за всички държави в ЕС. Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на: 1. Република България съгласно българския закон; 2. (в сила от 01.01.2007 г.) държава членка съгласно нейния закон; 3. (в сила от 01.01.2007 г.) трета държава, когато вредите са били причинени на лица от държава членка, при пътуване между териториите на две държави членки и при условие че не е налице национално застрахователно бюро, което да носи отговорност за тази територия; в този случай отговорността се покрива съгласно закона на държавата членка, където обичайно се намира моторното превозно средство, по повод на което е сключена застраховката. (2) (В сила от 01.01.2007 г.) Застрахователният договор за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите осигурява покритие на територията на Република България и другите държави членки въз основа на една застрахователна премия и през целия срок на договора, в това число във всеки период в рамките на този срок, когато моторното превозно средство се намира в друга държава членка.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Както ти е написала ele по горе зелена карта за страните от ЕС не ти трябва.Приятно пътуванеMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Зелена карта на границите не ти трябва но недай си боже стне нещо ще ти бобелеят косите ако нямаш зелена карта , често ходя до Гърция и от опит го знам а застрахователите не трябва да ти искат допълнително пари това е само превод на гражданската от кирилица на латиница .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Ето тук сме обсъждали подобен въпрос.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%E0%F0%F2%E0В допълнение на това, което съм писал там, мога да добавя че при беля, върши работа и легализиран превод на полицата, в Гърция е около 100-тина евро, за Румъния нямам представа.
Коментар
-
dani389 написа:Зелена карта на границите не ти трябва но недай си боже стне нещо ще ти бобелеят косите ако нямаш зелена карта , често ходя до Гърция и от опит го знам а застрахователите не трябва да ти искат допълнително пари това е само превод на гражданската от кирилица на латиница .Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
В момента съм в Гърция с Бравото. Преди да тръгна, внимателно прегледах полицата, сключвана от брат ми. В нея изрично пише, че ако реша да напускам територията на БГ, трябва да доплатя 30 лв за да получа зелената си карта.Направих го, за да ми е мирна главата в случаен брокерски пункт в Благоевград.Полицата е в ЛевИнс. Надявам се да съм бил полезен.
Коментар
-
Immortal написа:В момента съм в Гърция с Бравото. Преди да тръгна, внимателно прегледах полицата, сключвана от брат ми. В нея изрично пише, че ако реша да напускам територията на БГ, трябва да доплатя 30 лв за да получа зелената си карта.Направих го, за да ми е мирна главата в случаен брокерски пункт в Благоевград.Полицата е в ЛевИнс. Надявам се да съм бил полезен.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
chandler написа:Immortal написа:В момента съм в Гърция с Бравото. Преди да тръгна, внимателно прегледах полицата, сключвана от брат ми. В нея изрично пише, че ако реша да напускам територията на БГ, трябва да доплатя 30 лв за да получа зелената си карта.Направих го, за да ми е мирна главата в случаен брокерски пункт в Благоевград.Полицата е в ЛевИнс. Надявам се да съм бил полезен.
Коментар
-
Зелена карта към ГО
Колега , никой няма да ти иска Зелена Карта в Румъния - това го знам от опит .Но си я вземи , тъй като познавам хора , които си патиха за липсата на този хартиен носител точно там.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар