Еле, целта на писането ми в тази тема беше да отговоря на колегата, а не да изпадам в безсмислен спор с теб. Смятам, че съм се аргументирал достатъчно добре, и който иска, ще разбере какво имам предвид. Ако за момент оставиш идеята да спориш, само за да има спор, ще видиш, че аз твърдя точно това, което и ти - Зелена карта не е задължителна в ЕС, написал съм го няколко поста по-горе, но достатъчно красноречиво съм описал защо е силно желателно да имаш такава. И не го давам "тежку тежку", просто наистина не виждам смисъл в това да споря с теб, в следствие на което нямам и никакво желание да го правя. Нищо лично.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена карта към ГО
Collapse
X
-
ele написа:ImmortalКогато ми притрябва регистрационна гръцка табела, бензиностанция под къщата, ще се запозная с тези документи - само не вярвай какво ти казват в БГ, защото много неща, които се представят за изисквания от ЕС, не са.
Коментар
-
застраховка
А има ли някой да знае как стой въобще със застраховката за чужбина ако някой не дай си боже те удари или ти удариш някой идва полиция и какво става като тук ли се попълват документите или има някакви различни за извън България щото питах на 3 места и не можаха да ми кажат ама нищо по въпроса Например мен ме удариха в Турция и нищо полицаите -минтичари на границата стана ме изкараха че аз съм виновен а моята кола беше паркирана м/у други Добре че с Турчина се разбрахме и ми даде някое евро за фарове и мигачи .
Коментар
-
Immortal написа:Airfan написа:Зелената карта е съвсем отделна полица Гражданска отговорност за държавите отбелязани на нея.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
tomny написа:jenshen73 написа:.....Steliyan's Life!
Коментар
-
Спирали са ме полицаи за проверка на много места из Европа и винаги ама винаги ми искат шофьорската книжка и зелената карта.Защо ли?!?Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
_жоро_ написа:Спирали са ме полицаи за проверка на много места из Европа и винаги ама винаги ми искат шофьорската книжка и зелената карта.Защо ли?!?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele,колата ми е с немски номера.А иначе наистина много не знаят че сме в ЕС :DFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
jenshen73 написа:Или се заяждаш или не четеш какво съм пейстнал? Кое не е ясно? Зелена карта НЕ СЕ ИЗИСКВА в страните членки на Европейският Съюз.След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
Коментар
-
jenshen73 написа:След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
Коментар
-
Riki888 написа:Лоша новина която научих наскоро. Цените на зелената карта са се увеличили. Аз досега към застраховката си получавах безплатно зелена карта обаче следващата година ще ми излезе към 40 лева отгоре.
Коментар
-
Immortal написа:jenshen73 написа:След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар