Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта към ГО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еле, целта на писането ми в тази тема беше да отговоря на колегата, а не да изпадам в безсмислен спор с теб. Смятам, че съм се аргументирал достатъчно добре, и който иска, ще разбере какво имам предвид. Ако за момент оставиш идеята да спориш, само за да има спор, ще видиш, че аз твърдя точно това, което и ти - Зелена карта не е задължителна в ЕС, написал съм го няколко поста по-горе, но достатъчно красноречиво съм описал защо е силно желателно да имаш такава. И не го давам "тежку тежку", просто наистина не виждам смисъл в това да споря с теб, в следствие на което нямам и никакво желание да го правя. Нищо лично.

Коментар

ele написа:
      ImmortalКогато ми притрябва регистрационна гръцка табела, бензиностанция под къщата, ще се запозная с тези документи - само не вярвай какво ти казват в БГ, защото много неща, които се представят за изисквания от ЕС, не са.
      Ай тогава, да даваш мнения и коментари СЛЕД като се запознаеш с гръцкия (респ. румънския) кодекс за застраховане става ли?Човекът се занимава със застраховки, и ти писа какви случки са минавали през него по-горе, ти пак твоето си знаеш.Относно бензиностанциите и газопроводите - нека да знам малко повече от тебе кое е от ЕС и кое не, а?

Коментар

застраховка

А има ли някой да знае как стой въобще със застраховката за чужбина ако някой не дай си боже те удари или ти удариш някой идва полиция и какво става като тук ли се попълват документите или има някакви различни за извън България щото питах на 3 места и не можаха да ми кажат ама нищо по въпроса Например мен ме удариха в Турция и нищо полицаите -минтичари на границата стана ме изкараха че аз съм виновен а моята кола беше паркирана м/у други Добре че с Турчина се разбрахме и ми даде някое евро за фарове и мигачи .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Immortal написа:
          Airfan написа:
          Зелената карта е съвсем отделна полица Гражданска отговорност за държавите отбелязани на нея.
          Не.Не е отделна полица.Ако беше отделна полица, щеше да си има собствен срок на валидност, а нямаше да е валидна докато е валидна и Гражданската отговорност.Еле приканвам да иде в Гърция без зелена карта, да чукне леко някой грък, и след това да почне да обяснява на гръцките полицаи за европейските закони и за това, че трябва да ги спазват и за това, че полицата й на български език е валидна.Аз съм абсолютно сигурен, че в крайна сметка ще спечели, защото е права, но ще спечели с цената на незнайни главоболия и загуба на време и нерви, вероятно и пари.Аз лично предпочитам да си имам зелена карта, за да си спестя разправиите.На Дедрата винаги си взимам още при сключването на застраховката, на Бравото нямаше, и сега му направих.
          Много мраза като спорите:Сертификатът Зелена карта задължително се изисква за следните държави: Албания Андора Босна и Херциговина Украйна Хърватска Израел Иран Мароко Молдова Македония Тунис Турция Беларус Сърбия и Черна гораСлед приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

застраховка

Сега гледах имам зелена карта пише че е валидна до края на годината от Алианс ама сега съм застрахован в Лев Инс Дали трябва да си купя нова от другата компания като тръгвам на вън То е всичко малко май да ти вземат парите ама дано не стават инциденти .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

jenshen73 написа:
              .....
              Айдее, всичко започва отначало...

Коментар

tomny написа:
                jenshen73 написа:
                .....
                Айдее, всичко започва отначало...
                Или се заяждаш или не четеш какво съм пейстнал? Кое не е ясно? Зелена карта НЕ СЕ ИЗИСКВА в страните членки на Европейският Съюз.След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
                Steliyan's Life!

Коментар

Спирали са ме полицаи за проверка на много места из Европа и винаги ама винаги ми искат шофьорската книжка и зелената карта.Защо ли?!?
                  Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                  Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

_жоро_ написа:
                    Спирали са ме полицаи за проверка на много места из Европа и винаги ама винаги ми искат шофьорската книжка и зелената карта.Защо ли?!?
                    Щото така са свикнали. Обзалагам се, че някои дори не знаят, че сме в ЕС
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele,колата ми е с немски номера.А иначе наистина много не знаят че сме в ЕС :D
                      Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                      Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Лоша новина която научих наскоро. Цените на зелената карта са се увеличили. Аз досега към застраховката си получавах безплатно зелена карта обаче следващата година ще ми излезе към 40 лева отгоре.
                        Bravo 1.6 / 16

Коментар

jenshen73 написа:
                          Или се заяждаш или не четеш какво съм пейстнал? Кое не е ясно? Зелена карта НЕ СЕ ИЗИСКВА в страните членки на Европейският Съюз.След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
                          Не се заяждам . Но с това, което си пейстнал, наистина върна спора в началната му точка, изглежда, че ти не си чел какво сме писали три страници. Оказа се, че въпроса изисква известно разбиране, не става с копи-пейст.

Коментар

jenshen73 написа:
                            След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
                            Прочети какво е писала Ленчето и какво сме и отговорили. Да не се повтарям.

Коментар

Riki888 написа:
                              Лоша новина която научих наскоро. Цените на зелената карта са се увеличили. Аз досега към застраховката си получавах безплатно зелена карта обаче следващата година ще ми излезе към 40 лева отгоре.
                              Да, така е. Аз като си доплащах за зелената карта 30 лв, момичето ми каза, че за новите застраховки вече е 40, но моята е от старите и затова си доплатих само 30.Иначе на Дедрата ми зелената карта си е безплатна, но пък не ползвам намаление за каране само в България, така че като цяло застраховката ми е по-скъпа с едно 40-50 лв (като гледам цените на някои компании... )

Коментар

Immortal написа:
                                jenshen73 написа:
                                След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата ,,Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.
                                Прочети какво е писала Ленчето и какво сме и отговорили. Да не се повтарям.
                                Прочетох. Яд ме е, че ВИЕ не си четете полиците преди да ги платите. Според текста, който съм ви пейстнал - ГО важи без излишна зелена карта в целия ЕС, но не в цяла Европа. Изредени са държави, които са останали в спогодбада Зелена Карта. Дали някой ще ми се заяде на пътя, че нямам Зелена Карта - може да ми пука в Турция, не и Румъния или Гърция примерно. Целия проблем идва от там, че все още (докато не станат съвсем електронни ГО-тата) измамите с авто (и не само застраховки) са твърде висок процент.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X