ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена карта към ГО
Collapse
X
-
FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
-
dani389 написа:ele написа:dani389 написа:Зелена карта на границите не ти трябва но недай си боже стне нещо ще ти бобелеят косите ако нямаш зелена карта , често ходя до Гърция и от опит го знам а застрахователите не трябва да ти искат допълнително пари това е само превод на гражданската от кирилица на латиница .Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Airfan написа:Зелената карта е съвсем отделна полица Гражданска отговорност за държавите отбелязани на нея.
Коментар
-
Ще цитирам два отговора във връзка с поставен от мен точно този въпрос - веднъж пред застрахователя и веднъж пред брокера при който съм сключил полицата:Здравейте,За да ви бъде валидна ГО извън територията на РБългария, трябва да имате сертификат "Зелена карта". След като вашата полица е сключена на разсрочено плащане с 4 вноски, трябва да си заплатите оставащите вноски и да си вземете сертификата. Поздрави,Цветомира СпасоваТийм Лидер "Виена Иншурънс Груп Контакт Център България" АД0 800 155 66Здравейте г-н Константинов,Наистина на ГПТ не винаги се изисква да представите валидна застраховка Зелена карта, но въпреки това, в случай на застрахователно събитие на територията на Гърция или друга държава от ЕС е необходимо да такава бъде представена. Надявам се, че информацията Ви е била полезна!Поздрави,Николета ТолушеваМениджър Информационно обслужване и Лоялни програмиSDI Group LTDЦентрално управлениеСофия 1303ул. Антим I 59тел: +359 2 980 82 82; +359 2 980 66 00факс: +359 2 987 09 92e-mail: tolusheva@sdi.bgwww.sdi.bgFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Въпроса тук не е дали Еле е права, на част от форума изобщо не им пука за това, а дали има нужда или не от сертификат "Зелена карта" в ЕС. Във вече над 10-годишната ми практика в тази област ще цитирам два случая, за съжаление и двата в Гърция, но съм сигурен, че и в Румъния няма да е по-различно.1. ПТП в Гърция, шофьора, чел писанията на някой като Еле, си пътува само с полицата. ПТП-то беше сериозно, клиента директно го арестуваха, докато не представи Зелена карта. Проблема се усложняваше допълнително от факта, че сертификата се издава с дата последваща тази на издаването му. Тук това нямаше да свърши работа, а ние, де факто, трябваше да издадем зелената карта със задна дата, въпреки че покритието беше платено още при сключването на застраховката, тоест, не е имало отстъпка за управление само в България. Ако имаше такава, предполагам, човека още нямаше да се е оправил. Аз няма да си сложа главата в торбата, и да издам зелена карта със задна дата, и с триста зора получихме разрешение от застрахователната компания да го направя. Изпратихме му картата, и го пуснаха. Тук е мястото да отбележа, че цялата тази работа свърших на добра воля, нищо не ме задължава да правя тези галимации, можех да кажа "сори, няма как да стане". До колкото познавам нивото в бранша, повечето колеги щяха да постъпят точно така. 2. ПТП, пак в Гърция, пак само полица, платена за ЕС. Този път шофьора излезе "хитър", и вместо да се занимава да му пращат Зелена карто, просто си плати спешен превод и легализация на застрахователната полица. До колкото разбрах, Еле не си е вдигала телефона, за да разясни на гръцките полицаи европейското законодателство, човека се е набутал със стотина евро. И пак ще резюмирам нещо, което вече не знам колко пъти съм писал във форума:Зелената карта в ЕС не е задължителна, но спестява много главоболия. Който има топки, да пътува само с полицата, но, моля ви, не съветвайте и другите хора да го правят!
Коментар
-
Зелена карта към ГО
tomny написа:Въпроса тук не е дали Еле е права, на част от форума изобщо не им пука за това, а дали има нужда или не от сертификат "Зелена карта" в ЕС. Във вече над 10-годишната ми практика в тази област ще цитирам два случая, за съжаление и двата в Гърция, но съм сигурен, че и в Румъния няма да е по-различно.1. ПТП в Гърция, шофьора, чел писанията на някой като Еле, си пътува само с полицата. ПТП-то беше сериозно, клиента директно го арестуваха, докато не представи Зелена карта. Проблема се усложняваше допълнително от факта, че сертификата се издава с дата последваща тази на издаването му. Тук това нямаше да свърши работа, а ние, де факто, трябваше да издадем зелената карта със задна дата, въпреки че покритието беше платено още при сключването на застраховката, тоест, не е имало отстъпка за управление само в България. Ако имаше такава, предполагам, човека още нямаше да се е оправил. Аз няма да си сложа главата в торбата, и да издам зелена карта със задна дата, и с триста зора получихме разрешение от застрахователната компания да го направя. Изпратихме му картата, и го пуснаха. Тук е мястото да отбележа, че цялата тази работа свърших на добра воля, нищо не ме задължава да правя тези галимации, можех да кажа "сори, няма как да стане". До колкото познавам нивото в бранша, повечето колеги щяха да постъпят точно така. 2. ПТП, пак в Гърция, пак само полица, платена за ЕС. Този път шофьора излезе "хитър", и вместо да се занимава да му пращат Зелена карто, просто си плати спешен превод и легализация на застрахователната полица. До колкото разбрах, Еле не си е вдигала телефона, за да разясни на гръцките полицаи европейското законодателство, човека се е набутал със стотина евро. И пак ще резюмирам нещо, което вече не знам колко пъти съм писал във форума:Зелената карта в ЕС не е задължителна, но спестява много главоболия. Който има топки, да пътува само с полицата, но, моля ви, не съветвайте и другите хора да го правят!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Смятам, че няма нужда да се заяждате с мен и да ме обиждате, аз мога да цитирам закона, в който ясно се казва, че ГО важи за всички държави на ЕС, вие обаче не можете един документ да изцитирате, в който ясно да пише, че не трябва. Ако искате някой да ви зачита правата, трябва не смо да ги знаете, но и да ги отстоявате - до тогава ще ви тъпчат, пък вие ще псувате византийците... Щом смятате, че законът не важи и има нещо по виШе от него, давайте си парите за зелена карта. Аз пътувам в Гърция и Румъния без зелена карта, дори и без да имам топки. А и между другото, малко след влизане на ЕС мой познат англичанин направи катастрофа. Въпреки че всичките му документи бяха на хвъращи листи на английски, включително шофьорската му книжка (да не говорим че беше без снимка, със скъсани ъгли и без подпис) никой копче не му каза. Това че някой ви прави на маймуни, а друг използва това да ви бърка в джоба и вие им играете по свирката - това предполагам си е ваш проблем.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele, само един въпрос ще ти задам?Има ли действие на българския закон на територията на Гърция?Ти допускаш, че гръцките закони са синхронизирани с европейските, но аз мога да ти докажа, че не са с няколко примера:- регистрационните табели на автомобилите им са 4 вида и никой не ги задължава да си ги подменят - у нас се твърдеше, че от ЕС ни задължават да го правим;- личните им документи са КАРТОНЕНИ. Хвърчащи хартиени бумажки, които могат да се фалшифицират за 10 минути от всеки способен десетокласник. У нас вече 2 пъти ги сменяме ПО ИЗИСКВАНЕ на ЕС;- бензиностанциите им са навряни ПОД къщите (мога да покажа снимка), макар да има ЕВРОПЕЙСКО изискване за отстояние минимум 10 м от сгради и пътища (у нас се спазва стриктно).- газопроводите им в битовата газификация не отговарят на нито един европейски стандарт - това ми е професията, знам.- регистрационните табели на БГ автомобилите са собственост на държавата, и са пломбирани с печат-пломба към автомобила. Това не им пречи да продължават да ги свалят при нарушение като чупят пломбата. Това на кой европейски закон отговаря?
Коментар
-
Еле, коментирането за нормативни текстове изисква тяхното познаване, а не избирателния копи-пейст, който ти правиш. Правото е сложна наука, и се простира далеч над умението да ползваш търсачката на Сиела. Съветите ти са некомпетентни, и можеш да предизвикаш големи неприятности на хората с тях. Ти си пътувай както намериш за добре, но, моля те, осъзнай последствията от това, което пишеш и много хора четат.
Коментар
-
ele написа:Смятам, че няма нужда да се заяждате с мен и да ме обиждате, аз мога да цитирам закона, в който ясно се казва, че ГО важи за всички държави на ЕС, вие обаче не можете един документ да изцитирате, в който ясно да пише, че не трябва. Ако искате някой да ви зачита правата, трябва не смо да ги знаете, но и да ги отстоявате - до тогава ще ви тъпчат, пък вие ще псувате византийците... Щом смятате, че законът не важи и има нещо по виШе от него, давайте си парите за зелена карта. Аз пътувам в Гърция и Румъния без зелена карта, дори и без да имам топки. А и между другото, малко след влизане на ЕС мой познат англичанин направи катастрофа. Въпреки че всичките му документи бяха на хвъращи листи на английски, включително шофьорската му книжка (да не говорим че беше без снимка, със скъсани ъгли и без подпис) никой копче не му каза. Това че някой ви прави на маймуни, а друг използва това да ви бърка в джоба и вие им играете по свирката - това предполагам си е ваш проблем.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
tomny:1. Не ползвам търсачката на Сиела2. Всеки застраховател го е написал това на страницата си. Явно застрахователите са некомпетентни и не познават закона, пък може би ползват търсачката на Сиела, кой знае. Явно това е заразно, защото често ми се случва застрахователен агент да ми дрънка глупости, което обаче е нормално, нали взимат процент. Преди няколко месеца им отрязаха процентите на половина, така че имат още по-голям стимул да ти измъкнят някой лев повече3. Цитирай къде пише, че задължително ми трябва зелена карта, вместо да изтъкваш колко съм некомпетентна. (явно не можеш, защото тогава нямаше да го даваш така тежку тежку)ImmortalКогато ми притрябва регистрационна гръцка табела, бензиностанция под къщата, ще се запозная с тези документи - само не вярвай какво ти казват в БГ, защото много неща, които се представят за изисквания от ЕС, не са.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не знам по темата ли е? Загубих си наща ГО. но имам валидна ЗК. Утре ако направя ПТП мога ли да се правя на пич пред катаджиите и застрахователите само със Зелената Карта?LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар