Здравейте,Утре ще ходим до Кладница и не знам дали трябва винетка?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София-Перник - винетка?
Collapse
X
-
За съжаление ДАЗадължения на водачите на пътни превозни средстваЧл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;4. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) превозните документи, определени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията;5. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при напускане на територията на страната - валиден международен сертификат за "Гражданска отговорност" на автомобилистите за чужбина - "Зелена карта".(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.
-
Доколкото знам, ако минаваш по магистрала Люлин трябва. А през Владая не...лично аз със смарта минавам и по двете, а той откак сме го купили няма винетка...На нито един от двата пътя не съм видял знак за винетка...? Факт, че и до сега не са сме спирали там със смарта...може би е въпрос на късмет. Но пък имам и други познати от Перник които пътуват към София и са без винетки...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Доколкото знам, ако минаваш по магистрала Люлин трябва. А през Владая не...лично аз със смарта минавам и по двете, а той откак сме го купили няма винетка...На нито един от двата пътя не съм видял знак за винетка...? Факт, че и до сега не са сме спирали там със смарта...може би е въпрос на късмет. Но пък имам и други познати от Перник които пътуват към София и са без винетки...
Коментар
-
FEN TEMPRA BG написа:kiselo написа:Доколкото знам, ако минаваш по магистрала Люлин трябва. А през Владая не...лично аз със смарта минавам и по двете, а той откак сме го купили няма винетка...На нито един от двата пътя не съм видял знак за винетка...? Факт, че и до сега не са сме спирали там със смарта...може би е въпрос на късмет. Но пък имам и други познати от Перник които пътуват към София и са без винетки...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар