Пускам тази тема и поствам някои издадени присъди за тежки пътно-транспортни произшествия. Знам, че е много трудно понякога да се дават присъди, но нека, ако някой от Вас попадне на подобни статии или някакви новини за издадени присъди от български съдилища за причинени ПТП, да ги поства тук. Накрая можем да направим някакво обобщение за строгостта и справедливостта на нашето правосъдие.1. "Две условни присъди постанови Разградски окръжен съд за две тежки катастрофи на кръстовището край село Трапище. Там преди четири месеца за 5 дни загинаха двама човека, бяха ранени шестима.Две години условно с изпитателен срок от четири години е решението на разградските магистрати и за двамата шофьори, причинили пътни инциденти, завършили със смърт. На 23 октомври миналата година автобусът на ансамбъл "Българе" не спря на "СТОП" на кръстовището край Трапище, отне предимство на "Тойота Корола" и връхлетя върху колата. На място загина 44-годишен мъж от Шумен, 73-годишен пътник в автомобила и до днес е в тежко състояние. Освен условната присъда за 56-годишния шофьор на рейса Тодор Тодоров съдът постанови забрана да управлява МПС през следващите две години.Същата санкция разпореди и за 28-годишния турски гражданин, живеещ и работещ в Румъния, Дженгис Дилмач Възпитателна работа с него ще се води в Румъния - се уточнява в присъдата. На 28 октомври 2009 г. на същото кръстовище неговият джип "Мерцедес" удари "Дачия Логан", която се движела по път с предимство. След сблъсъка джипът и колата се блъснали и в спрял товарен автомобил. На място загина 79-годишен пътник в Дачията, в болница бяха откарани общо петима души. И двете присъди бяха постигнати след споразумения между адвокатите и прокуратурата.2. Година и четири месеца условно и 2 години лишаване от право да шофира е присъдата, която е дал Русенският окръжен съд на шофьора Н. Маринов, съобщи зам.-окръжният прокурор на Русе Валентина Личева. На 2 декември миналата година мъжът блъсна с автомобил 15-годишна ученичка от Професионалната гимназия по строителство в Русе. Няколко дни по-късно момичето почина в болницата. Инцидентът става малко след пешеходната пътека пред училището, уточни Личева.Маринов се е признал за виновен, че е причинил смъртта по непредпазливост и е бил съден по съкратената процедура. Присъдата може да бъде обжалвана в петнайсетдневен срок.www.dir.bg3. Условна присъда от две години и половина с 4-годишен изпитателен срок и лишаване от правоуправление на автомобил е наказанието, което Пернишкият окръжен съд наложи на пиян и дрогиран шофьор, убил 15-годишно дете на пътя. Меката присъда е заради сключеното споразумение с представителите на държавното обвинение, след като причинилият ПТП-то шофьор се признал за виновен.15-годишният Велислав Георгиев вървял по улица "Москва" в село Кладница заедно с приятелката си, когато ладата, шофирана от Христо Андонов, навлязла в насрещното платно и помляла момчето. Вместо да спре и евентуално да окаже помощ на пострадалото дете, водачът на соцколата, 22-годишният Христо Андонов, се укрил. Преди това свил в гориста местност и свалил регистрационните номера на ладата, после я изоставил на ул. "Морена".След сигнал в полицията Христо е задържан, а дрегерът отчел 1 промил алкохол в кръвта. По време на делото се разбра, че Андонов е шофирал не само под въздействието на алкохола, но и на наркотици.www.struma.com
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Престъпление и наказание........
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ele написа:каква е целта на това да ги поставяме тук?ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Аз предлагам първо да се замислиш, ако на теб ти се случи на пътя заради теб да загине някой, какво наказние ще искаш да ти отсъдят. Отделно за теб си остава моралното наказание и доживотното чувство за вина. И по-лекия вариант - виновникът да е твой много близък човек.Не е възможно да се случи единствено ако никога не сядаш зад волана.След това предлагам да се поставиш на мястото на родител, загубил детето си заради катастрофа. От двете страни изглежда изключително различно, нали?И накрая предлагам да не се мислим за безгрешни и да раздаваме правосъдие наляво и надясно. Щото както тук се оплакваме, че видите ли, давали им условни присъди на "престъпниците" на пътя, утре същите тези ние, ако виновният шофьор сме ние или наш много близък (съпруга/син/дъщеря/родител), много ще искаме и ще направим всичко възможно да се отърве затвора.Не бъдете лицемерни.
Коментар
-
Immortal написа:Аз предлагам първо да се замислиш, ако на теб ти се случи на пътя заради теб да загине някой, какво наказние ще искаш да ти отсъдят. Отделно за теб си остава моралното наказание и доживотното чувство за вина. И по-лекия вариант - виновникът да е твой много близък човек.Не е възможно да се случи единствено ако никога не сядаш зад волана.След това предлагам да се поставиш на мястото на родител, загубил детето си заради катастрофа. От двете страни изглежда изключително различно, нали?И накрая предлагам да не се мислим за безгрешни и да раздаваме правосъдие наляво и надясно. Щото както тук се оплакваме, че видите ли, давали им условни присъди на "престъпниците" на пътя, утре същите тези ние, ако виновният шофьор сме ние или наш много близък (съпруга/син/дъщеря/родител), много ще искаме и ще направим всичко възможно да се отърве затвора.Не бъдете лицемерни.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Имортал си е прав - ако искаш да спориме за нещо относно престъпленията и наказанията - да говорим колко от тези с тези условни присъди при повторно нарушение влизат в затвора при прегрешение с автомобил или друго.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Orcinus
Начинът, SUS SCROFA, по който поднасяш темите си, може би е твоята грешка. В тази май и твой пост вече липсва, може и да бъркам, нещо в скоби се смееше истерично там. Може и да е било в друга тема, с идентично странно поведение от твоя страна. На колко години си, колега, каква ти е идеята, какви са ти целите? Определено имаш писане на човек с акъл в главата, но начинът на поднасяне на вижданията ти е повече от прекалено странен, на моменти и отблъскващ. Моля те да не приемаш поста ми като заяждане или нещо от подобен род като отношение към теб, просто ме учудваш. Конкретно този път си показал неща и факти, които мен ме ужасяват, но не те разбирам - какво точно целиш с посочването им? И най-вече, искаш, очакваш или ще се бориш да промениш нещо в тях?
Коментар
-
Orcinus написа:Начинът, SUS SCROFA, по който поднасяш темите си, може би е твоята грешка. В тази май и твой пост вече липсва, може и да бъркам, нещо в скоби се смееше истерично там. Може и да е било в друга тема, с идентично странно поведение от твоя страна. На колко години си, колега, каква ти е идеята, какви са ти целите? Определено имаш писане на човек с акъл в главата, но начинът на поднасяне на вижданията ти е повече от прекалено странен, на моменти и отблъскващ. Моля те да не приемаш поста ми като заяждане или нещо от подобен род като отношение към теб, просто ме учудваш. Конкретно този път си показал неща и факти, които мен ме ужасяват, но не те разбирам - какво точно целиш с посочването им?ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Orcinus
SUS SCROFA написа:Orcinus написа:Начинът, SUS SCROFA, по който поднасяш темите си, може би е твоята грешка. В тази май и твой пост вече липсва, може и да бъркам, нещо в скоби се смееше истерично там. Може и да е било в друга тема, с идентично странно поведение от твоя страна. На колко години си, колега, каква ти е идеята, какви са ти целите? Определено имаш писане на човек с акъл в главата, но начинът на поднасяне на вижданията ти е повече от прекалено странен, на моменти и отблъскващ. Моля те да не приемаш поста ми като заяждане или нещо от подобен род като отношение към теб, просто ме учудваш. Конкретно този път си показал неща и факти, които мен ме ужасяват, но не те разбирам - какво точно целиш с посочването им?
Коментар
-
Абе какво му се връзвате на ГлиганЯ?Бичи си темички през ден, сигурно опитва да компенсира липсата на нещо.Подходът му е провокативен, с което предизвиква полемики и е доволен. От три седмици насам е превърнал форума в нещо като опитно поле на средноинтелигентен студент по социология с леки добавки на инфантилни емотикони в края на всеки ред. Не му обръщайте внимание и ще се усмири.Впрочем, Sus scrofa, това, че прасетата ядат трюфели не ги прави изтънчени кулинари и естетиlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Абе какво му се връзвате на ГлиганЯ?Бичи си темички през ден, сигурно опитва да компенсира липсата на нещо.Подходът му е провокативен, с което предизвиква полемики и е доволен. От три седмици насам е превърнал форума в нещо като опитно поле на средноинтелигентен студент по социология с леки добавки на инфантилни емотикони в края на всеки ред. Не му обръщайте внимание и ще се усмири.Впрочем, Sus scrofa, това, че прасетата ядат трюфели не ги прави изтънчени кулинари и естетиОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA, Дидо е мноооого прав, защото едва ли някой от нас е видял повече катастрофи и трагедии от него!Проблемите идват от "вратичките" заложени от предишните правителства в НПК. Да не припомням поправката "Ванко 1" и кой я внесе и гласува!Всеки от нас трябва да запомни само едно - станеш ли участник в ПТП с жертви, живота ти приключва. Нека всеки от нас се сеща за това, когато навлиза със 100 км/ч в населено място и лети с 150 на междуградските пътища.Всички са много "принципни", докато не им се случи на тях, а после търсат връзки да се "оправят"!Само не ни казвай, че ако убиеш човек ще искаш максимална присъда! Ще станеш смешен.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар