Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време е за още една кола - дайте идеи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1115 написа:
    За сега покупката на 1.6 + газова е най-добре, но в същност мене ме притеснява какво ли ще измислят наще управници - няма да оставят толкова евтина гаста.....поне аз така си мисля.И за това ми е дилемата - иначе между 1.6 и JTd цената е поне 1500лв +.Та по-евтина нафта се намира - 1.3.....1.4лв. и ако направят газта и тя към 1.3...4 и се губи смисъла от газовата.
    спокойнов Европа, както и на Балканите разлика в цените си имаи има смисъл да караш на газа ти няма да я караш 10 години, че да мислиш какво ще стане тогаваако я караш да речем 5 години, трябва да я избиеш газовата уредба за 2
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Huku написа:
      А замислял ли се за БРАВО 2,0 20в 150+ коня или ти трябва икономична :D
      хахах - колата е за жена ми и ми трябва да е икономична. Имам си ( подписа) доста по-голяма ламя, а и по-бърза от Браво 2.0

Коментар

1115 написа:
        Huku написа:
        хахах - колата е за жена ми и ми трябва да е икономична. Имам си ( подписа) доста по-голяма ламя, а и по-бърза от Браво 2.0
        Не си и помисляй :P

Коментар

Колега ако действително колата е за жена ти и няма да има много ръчка, то спокойно може да вземеш 1.4 12V. С уговорката да му прегледаш разпределителния вал преди покупката.След това поставянето на газова ще ти е около 400 лв, а с каране на газ и редовна смяна с качествено масло (selenia) няма да имаш проблеми.В последствие ще иамш разход около 10/100 градско газ.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
            Колега ако действително колата е за жена ти и няма да има много ръчка, то спокойно може да вземеш 1.4 12V. С уговорката да му прегледаш разпределителния вал преди покупката.След това поставянето на газова ще ти е около 400 лв, а с каране на газ и редовна смяна с качествено масло (selenia) няма да имаш проблеми.В последствие ще иамш разход около 10/100 градско газ.
            Ами мислил съм го ама май разхода на 1.4, 1.6 и 1.8 - градско е един и същ.Аз лично се чудя за дизела ама е доста по-скъп от другите
            това пък не го разбрах

Коментар

Чак като един и същ... подобен е. Предимствата са следните:1. За смяна на ремък и ролка ще даваш не повече от 140 лв ( с труда). Другите искат специализирани инструменти и пр.2. Ще плащаш данък от 27 лв/година.3. Ще сложиш обикновена газова без никакви ядове ( гърмежи и прочие ).Само трябва да внимаваш наистина с разпределителния вал. После на газ маслото не се замърсява толкова и от там вероятността с проблема с маслената магистрала се свежда до 0 при редовна смяна на маслото.Моето Браво е на 150К на километраж, но ги подозирам реални 250. Отделно тоя мотор предполага и не чак толкова зверска експлоатация от преден собственик ( за 1.6 и 1.8 вероятноста да са ръчкани е доста по-голяма).
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Kuku написа:
                Нещо много противоречиви мнения изказвате, колеги Бензина щял да харчи много Дизела нямало да го юрка жената и щял да харчи малко - ми тя и бензина няма да го юрка и пак ще харчи малко, за бензин Най-добрия вариант е "Bravo 1.6-16v" с газова уредба и веднага обяснявам защо - разликата в цената за покупката между 1.6-16v и 1.9-JTD е голяма и НЕ СИ СТРУВА За парите на сносно "Bravo 1.9-JTD" (~6500лв.) може да се купи много по-хубаво и по-запазено 1.6-16v, като се има предвид, че тяхната цена се върти около 5000-5500лв. А що се отнася до разхода на газ - ми 9лева са си 10литра - това ако ви е малко...
                Виж какво колега, този изборе правилния и спри да се тормозиш, кое колко вървяло колко харчело.....тази е колата не само за жената а по принцип за почти всеки, колата е малка и мотора е достатъчно мощен, с правилна диагностика и реглаж и поддръжка и разхода ще ти е малък и ще си мнооого доволен.п.с.Само едно мнение на човек който отдавна вкарва коли и ме посъветва ако искам кола да си взема отвън, да е бензин при това без газова слагана там, понеже ако колата е дизел или там е била с газово значи е юркана здраво, а ако си е чистак бърсак бензинче, понеже и там си е скъпичко мойе и да не е така изцедена.........накрач сам ще си решишосвен това не разбрирам това с разхода, моята темпра като ходихме до казанлък от варна до търново изгори точно 11 литра за 220 км. при това газ.....както изкаш така го разбирай, а на прохода Шипка от Търново до Казанлък 10/100все пак мисля че правилно си се насочил към този мотор.
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

1115 написа:
                  Kuku написа:
                  това пък не го разбрах
                  Kuku написа:
                  1115 написа:
                  Huku написа:
                  В отговор на въпроса от Ники, дали си мислил за "Bravo HGT", казах, че НЕ ти трябва даже да се замисляш

Коментар

Още не съм се спрял на нищо конкректно. До 30 септември има 2 месеца. Цената на гаста се вдигна доста - дали е удачно още да се вземе браво 1.4?или 1.9JTD?

Коментар

Working...
                    X