Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време е за още една кола - дайте идеи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Време е за още една кола - дайте идеи?

Време е за нова кола за жена ми. Искам да и взема Браво, но не съм решил с какъв мотор да е .Колата ще я кара градско и по-редко извънградско. Ще ми се да е 1.9JTd, но нафтата е доста скъпа. Склонен съм да и сложа газова ако взема бензинов мотор, но нямам идея какъв да бъде.Та дилемата ми е:1. Браво 1.9JTd.2. Браво 1.6 16V.3. Браво 1.8 16V.

Според мен по-добре ще е дизела , защото все пак ще я кара жена колата не вярвам в града да дава повече от 7-8 разход нафта . Що се отнася за бензин с газова първо казваш , че ще се кара почти през цялото време в града , което означава , че мн време ще се излаща тая газова , а и разхода ще е каквото и да правиш поне 10-12 в града и ще ти излезе почти същото както и при дизела с една разлика , че ще трябва да даваш парички за газова .
    Слагайте си коланите

Коментар

BOIT написа:
      Според мен по-добре ще е дизела , защото все пак ще я кара жена колата не вярвам в града да дава повече от 7-8 разход нафта . Що се отнася за бензин с газова първо казваш , че ще се кара почти през цялото време в града , което означава , че мн време ще се излаща тая газова , а и разхода ще е каквото и да правиш поне 10-12 в града и ще ти излезе почти същото както и при дизела с една разлика , че ще трябва да даваш парички за газова .
      Максимум при ръчка да даде 7 градско JTD мотора
      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

FICHE TECHNIQUE ALFA ROMEO BRERA 3.2 V6 260 cvMoteur : V6 24 s Cylindree : 3 195 cm3. Puissance : 260 ch à 6 200 tr/min. Couple maxi : 322 Nm à 4 500 tr/min.Transmission : 4x4, 6 rapportsDimensions : L 4,41 m ; l: 1,83 m ; h: 1,37 m.Diametre de braquage 11,2 m.Coffre : 300 dm3.Reservoir : 70 litres.Poids : 1 630 kg.Vitesse maxi : 240 km/h.Acceleration : 0 à 100 km/h: 6,8.Consommation mixte : 11,5 l/100 km.Emission de Co2 : 273 g/km.
        Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Мда, тази и аз бих я препоръчал.Но за съжаление не от личен опит
          N.Y. State of Mind

Коментар

Аз най харесвам 2,0 20v на БРАВО но според мен за теб най практично ще е дизела

--------------------

Коментар

Съветвам те да покараш Bravo JTD ако не си карал След това кажи какви са ти впечатленията
              ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

1.6 16V с конвенционална газова, не се набутвай с дизел, а пък за 1.8 трябва газов инжекцион
                ex Fiat Bravo GT

Коментар

Abarth. написа:
                  BOIT написа:
                  Максимум при ръчка да даде 7 градско JTD мотора
                  карал съм TD100 мотора. при ръчка градско си отиват ~ 9.5-10 л/100км. при икономично каране може и малко под 9 (по книжка го дават 8.5л/100лм. ако JTDто са толкова по- икономични от TDто, може и за този вариант да се замислиш, но все пак глас за "3. Браво 1.8 16V."
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Mitko написа:
                    ivo098 написа:
                    1.6 16V с конвенционална газова, не се набутвай с дизел, а пък за 1.8 трябва газов инжекцион
                    Газова Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
                    ами при тая цена на нафтата, 1-2 литра разход надолу нищо не е, просто не си струва...
                    ex Fiat Bravo GT

Коментар

И аз да налея малко нафта в огъня - също съм за JTD. Карам Брава 1.8 16 V (113 к.с.) - много върви, но и много (според мен) харчи - общо взето под 11-12 л/100 км в града трудно се слиза... А за жена ти едва ли вървежът ще е най-същественото...
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

На 1.8 16V ще слагате газова Що ше хабиш колата, не се излагай. Все едно на S-класа да й сложиш газова - луда работа. Я си вземи JTD или TD 100. Тия двигатели на ниски обороти правят чудеса, при положение обаче,че им сипваш от по-скъпия дизел на ОМВ или Шел.

Коментар

Кофтито на газовата ( освен ако не се купи направо кола с газова ) е че ще трябва да се слага, а това са пари , който само с градско каране доста време ще се изплаща тая газова . Спред мен най-добре ще е едно Пунто ГТ или Браво ХГТ и да се кефи жената току виж й хареса и после гледай кво става градско 15-17/100 :D
                          Слагайте си коланите

Коментар

а защо не едно Пунто?
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                              а защо не едно Пунто?
                              скоро бях в италия учудих се колко много карат италианците фиат.особено от новите пунто.аз съм за пунто.
                              Bravo 1.9 TD/100

Коментар

Working...
                              X